30 noiembrie 2015

Revista "22" a eliminat articolele lui Ilie Şerbănescu


... precum şi referirile la el: search "Ilie Şerbănescu" = zero rezultate relevante. Mă rog, doar unul, în care este criticat (la restul apare des Tia... Şerbănescu, jurnalist pe linie). Salvasem linkul care deschidea lista cu articolele sale apărute (până prin 2009) la 22, link care duce (acum) la un articol oarecare din 2003, semnat Andrei Cornea. Totuşi, "Arhiva Internetului" mai păstrează linkul iniţial de la 22 (aici). Ba chiar se pot deschide o parte din linkurile către articolele acum eliminate de revista lui Soros. Văd că apare acolo "economista" Lidia Moise, colaboratoarea agenţiei chineze Xinhua. Bun aşa, nu zicea Soros "China trebuie să conducă Noua Ordine Mondială" ? (nu pierdeţi timpul să le explicaţi asta tembelilor eurobăsişti, au rămas încremeniţi în proiect, după ei China e condusă tot de "comunişti").

Câteodată chiar mă mai întrebam cât va mai dura până când se va întâmpla asta. Era singura voce reală în toată mizeria de acolo (mai avea tentative "TRU" - dar doar tentative). Ilie Şerbănescu mai apare pe la Antena 3, şi de fiecare dată le zice bine, însă nu mai scrie la Jurnalul Naţional de prin primăvară (de ce ?). Mai scria articole care apăreau la cel puţin încă trei siteuri (nu le numesc, ca să nu cumva - mă-nţelegeţi...), însă colaborările încetaseră înainte de "pauza" de la Jurnalul Naţional.

Ce nu-mi place totuşi la Ilie Şerbănescu: că apare în staff-ul fundaţiei PSDiste "Ovidiu Şincai". Când ai opiniile pe care le ai, ce naiba să cauţi pe lângă un partid ale cărui acţiuni le critici ?!

UPDATE


M-am grăbit... mai apar, totuşi, anumite rezultate la search (la coada listei; şi primele, cronologic), ba chiar şi articolele, începând din 2003. IT-istul de la 22 n-o fi făcut treaba bine, sau n-o fi terminat-o. 

18 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce dispreţ mai mare poate exista decât cel pentru oameni care ştii că gândesc şi ca au capacitatea de a discerne , dar n-o fac şi trădează pentru bani?.
Pedeapsa capitală este prea mică ...

Crystal Clear spunea...

Desigur ca ma refer la cei de la Revista 22 care l-au scos pe I. Şerbănescu

Riddick spunea...

Doar nu te referi la Ilie Şerbănescu ? :)

Când scria la 22 nu-mi plăcea cum scria, la început (eram sub influenţa liniei Soros). Apoi după ce m-am "trezit" nu-mi mai plăcea unde scrie (nici la Jurnalul Naţional, desigur).

Crystal Clear spunea...

Am clarificat, deja :) ...

Riddick spunea...

Am postat "după" lămurire, n-o văzusem. :)

Riddick spunea...

... fiindcă mai era la moderare.

Crystal Clear spunea...

Bine că măcar îl mai lasa să vina la A3...

Pe România TV sunt o mulţime de vehementi împotriva lui Soros, dar care , pe de altă parte aduc elogii site-ului ILD....

Suntem sufocaţi de monştri derivaţi ...

Riddick spunea...

E ceva cu "pauza" de la Jurnalul Naţional, dar se va afla.

Anonim spunea...

SOROS: “To feel and even think that the White Race is inferior in every conceivable plane is natural, given its history and current documents. Let the White Race perish in blood and suffering. Long live the multicultural, racially mixed and classless ecological society! Long live anarchy!”

Adica, in traducere, ceva de genul:

"A avea sentimentul și chiar a gîndi că rasa albă e inferioară în orice plan imaginabil e normal, date fiind istoria sa și documentele disponibile. Rasa albă trebuie să piară înecată în sînge și suferință. Trăiască societatea ecologică fără clase, multiculturală și metisată! Trăiască anarhia!"

SOROS (despre Mr. Orban of Hungary): the Hungarian leader “treats the protection of national borders as the objective and the refugees as an obstacle. Our plan treats the protection of refugees as the objective and national borders as the obstacle.”

SOROS (despre cum visează el să devină Europa): “Ukraine is what Europe should be: a participatory democracy”.

Vezi:
http://takimag.com/article/hail_the_ghoul-manfred_von_pentz/print

Azi am citit

https://www.rt.com/politics/323919-soros-foundation-recognized-as-undesirable/

că rușii s-au săturat să mai tolereze sabotori străini printre ei și i-au interzis pe agenții lui Soros în Rusia ("Open Society") pe motiv de activități anti-rusești (asta îmi amintește de eroicul Joe McCarthy), după ce le făcuseră vînt cu cîteva luni în urmă agenților CIA deghizați în "democratizatori" trimiși de NED (National Endowment for Democracy), cea sub umbrela căreia a făcut un ban grămadă alunecosul Dorin Tudoran vreme de cîțiva ani prin Basarabia și parcă și în Ucraina, dacă nu mă înșel. Ce îmi place e că pe lista organizațiilor suspectate de activități anti-rusești, care urmează să își ia cuvenitele picioare spate gios, văd un alt braț al caracatiței CIA: Freedom House, care tocmai a ratat intrarea in Guv. Ro prin Mme Guseth (a propos, ce nume e ăsta? că nu prea se termină în -escu).

La noi, gunoaiele ăstora, cozi de topor și toate celelalte varietăți de trădători (de care neamul nostru de eroi nu a dus niciodată lipsă) mișună pe culoarele palatelor puterii și prin mass media ca niciodată în ultimele decenii. N-a mai fost țara asta la cheremul străinilor, așa cum e azi, de pe vremea teroriștilor comunisto-evrei desantați de Stalin in anii de după 23 august '44.

Văd că Înalta Varză de Bruxelles nu se mai încurcă cu subtilități și ne-a trimis guvernator (Ciolos), după ce reușise să-și înscăuneze o dronă la Trei Coceni (Salamul de Sibiu).

Ultima mare realizare a pionului abulic Iohannis, în linie cu celelalte precedente mari realizări, e că a adus-o consilier la Cotroceni pe neomarxista de cafenea Sandra Pralong-Soros. Probabil că a ajuns la concluzia că IQ-ul mediu al echipei de consilieri e mult prea ridicat și trebuie tras puternic în jos... Sau că e nevoie pe-acolo de o pupăză neomarxistă, românul generic nefiind incă suficient de corect politic și de iubitor de multiculturalism și de ateism știintific. Și, de asemenea, prea puțin animat de dorința de sinucidere națională. Se va ocupa Sandra de toate astea...

Închei mica mea epistolă către securiștii care țin sub observație (sal', băh!) blogul de față cu un articol SUPER TARE, care ar cam trebui să-i intereseze:

https://www.rt.com/usa/324081-intelligence-chief-iraq-war-isis/

Pregătiți-vă să întoarceți armele, copii ai durerii, că Hamerika agonizează din toate încheieturile. Toți economiștii și finanțiștii americani din internetul independent sînt de acord că USA e practic în faliment nedeclarat. Singura întrebare e cînd va apărea și cum va arăta lebăda neagră care va iniția colapsul. Mult a fost, puțin (era să scriu Putin) a rămas.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...


În Ucraina e o dictatură abia mascată, care nu va ceda (uşor) puterea nici prin alegeri. Din aşa-zisa "opoziţie" face parte Partidul Regiunilor al fostului preşedinte Ianukovici, care nu a lichidat puciul din decembrie 2013 - februarie 2014 de la Kiev. Nicio menţiune în programul partidului despre limba sau minoritatea rusă din Ucraina. Informaţii despre situaţia din Ucraina & Novorossia, pe blogurile The Saker şi Niqnaq, apar la blogroll (dreapta-jos).

Văd şi cu ISIS că-i făcătură... Pe de alta parte, Rusia l-a abandonat pe Gaddafi. Unii zic că l-a trădat, au trecut (fără veto-ul Rusiei; şi Chinei...) rezoluţiile ONU care permiteau bombardarea. Parcă aşa am reţinut, că s-a dat o minimă spoială legală. Sau poate "the supply chain" era prea lung pentru o consistentă susţinere militară rusească ? Nu-l simpatizam pe Gaddafi (nici pe Assad), ambii (la Assad, tac'su) au fost aduşi "de anumite forţe". Care acum cam tot ele nu-i mai vor. Gaddafi se angrenase în crearea Uniunii Africane (gen UE, gen Mercosur, gen NAFTA), despre care antiglobaliştii susţin că e obiectiv globalist. În fine...

Văd că Rusia se despaduchează. Aştept cu interes denunţarea escrocheriei climatice din partea Rusiei (şi nu numai, poate şi din partea BRICS). Dar deocamdată nimic, Putin a mers la Paris, la conferinţa climatică.

Nu-i niciun chichirez dacă schimbăm iar uniunea. Am mai făcut-o, de la URSS/CAER la UE; măcar în CAER RSR avea drept de veto pe care chiar l-a folosit de câteva ori (propagandistic sau nu, chiar nu mai contează). De-aia, ce mi-e UE, ce mi-e Uniunea Euroasiatică. Doar dacă vreuna îşi schimbă radical modul de a-şi trata membrii, devine interesantă. Altfel, mai bine lipsă.

Riddick spunea...

Cu "lebăda neagră" zic doar atât: de nu iese Trump preşedinte-n SUA, va fi război. Trump se arată a fi "nonintervenţionist" (Trump: "I don't mind at all if Putin bombs the shit out of ISIS in Syria").

Anonim spunea...

Asa e cu Ucraina cum zici: a devenit o dictatura cu dronele neoconilor bîzîind in palatele puterii, ceea ce era de asteptat daca ne mai amintim cine a finantat Maidanul. A propos de Ucraina, de multe ori m-am intrebat daca Putin - care, bineinteles, era la curent (daca pina si eu o vedeam cu claritate cu luni de zile inainte de a se fi produs) cu lovitura de stat care se clocea pe Maidan -, ar fi dorit ca Ianukovici sa-i "rada" pe haidamacii aia sau abia astepta sa aiba un pretext ca sa-si ia Crimea inapoi. O fi fost Crimea obiectivul #1 si s-a folosit, ca la judo, de forta adversarului, sau doar un plab B care astepta in congelator in caz ca in Ucraina se intimpla ceva si o scapa din mina? Problema cu Ucraina e ca statul, in granitele actuale, e cam artificial si, din cauza asta, coeziunea nationala slaba. Populatii si religii diverse (catolici de la Kiev inspre vest, ortodocsi si rusofoni de la Kiev inspre est, la Kiev reprezentarea fiind cam 50% - 50%, in est si in vest dezechilibrele ajungind la peste 90%), teritorii luate de la toti vecinii, minoritati numeroase, consistente si nemultumite pe la margini... Impresia mea e ca Ucraina va mai pierde teritorii dupa ce complotul neocon de subjugare a Ucrainei va esua. Si mai e ceva interesant: linia aia a lui Huntington trece prin Kiev si imparte Ucraina in doua: Vestul catolic si Estul ortodox. Asa ca ideea pe care am intilnit-o in multe analize, a unei Ucraine de Est si a alteia de Vest, mi se pare plauzibila si rezonabila.

=== TORLAND ===

Anonim spunea...

In privinta lui Gaddafi, acum aud prima oara ca Rusia l-ar fi abandonat/tradat si tot prima oara aud de bombardarea Libiei cu acordul ONU. Chiar nu stiam ca s-a votat asa ceva. Eu stiam doar de reactia lui Putin ("Who gave NATO right to kill Gaddafi?"), vezi:

https://youtu.be/Iw5Ij_RFJ1Q

Imi amintesc ca eu am jubilat cind am vazut ce i-au facut americanii lui Gaddafi. La fel cum am jubilat si cind l-au matrasit pe Saddam Hussein, sau cind am vazut cum au fost executati Ceausestii. Ura mea fata de dictatori a fost si a ramas oarba si nu ma intereseaza ce cred altii, care nu au trait in Romania pe vremea nebunului din Scornicesti, despre ura asta a mea. Cu toate astea, eliminarea lui Gaddafi si eliminarea lui Saddam Hussein au avut efecte catastrofale pentru Europa. A anticipat cineva efectele astea si s-a folosit de imbecilitatea presedintilor americani, de iresponsabilitatea congresmenilor-marionete si de o natiune americana spalata pe creieri si tinuta in lesa de televiziuni pentru a le obtine? Nu stiu daca e vorba de conspiratie sofisticata sau de prostie. Ce ma mira e incapacitatea politrucilor americani si europeni de a realiza ce timpenii au facut in ultimii 15 ani si absenta oricarei tentative de a comite macar un rollback partial. Ori cel putin sa se opreasca dracului si sa nu ne mai impinga spre WW3.

=== TORLAND ===

Anonim spunea...

Sint absolut sigur ca Putin pricepe ca povestea cu meteorologia e circ politic. Si cred ca, exceptindu-i pe Obama si pe Trudeau, idiotii satului, toti ceilalti semnatari pricep la fel de bine. Parerea mea e ca Putin nu a facut opinie divergenta dintr-un singur motiv: ca sa nu dea apa la moara propagandei impotriva sa pe un subiect care are potentialul sa ii atraga ura tineretului imbecilizat al Europei si Americii.

Nu era nici urma de satisfactie in sugestia mea ca, probabil, iar vom schimba tabara si nu cred ca am fi mai bine tratati de altii decit de actualii stapini. Ce imi displace mie e slugarnicia degradanta a politrucului roman, lipsa oricarei urme de demnitate si statul la pinda ca sa poata sari dintr-o barca in alta la prima ocazie. Orban Viktor cum a putut sa scape de FMI (si de multe alte capuse interne) si cum a putut, singur, sa se ridice in apararea Europei crestine a popoarelor de rasa alba?

Eu as vrea sa vad o Romanie asemanatoare Elvetiei. Afara din UE, afara din NATO, stat minimal si fiecare barbat cu AKM-ul in debara. O tara in care fiecare barbat are o arma in mina nu poate fi ocupata. Asa cum explica, de exemplu, Eric Margolis in articolul "WHY I KEEP A SWISS BAYONET ON MY DESK":

http://ericmargolis.com/2013/09/why-i-keep-a-swiss-bayonet-on-my-desk/

Posibil ca Trump sa fie o piedica in calea razboiului, insa doar daca poate (eu nu cred ca mai poate cineva) sa redreseze economic, financiar, moral si social USA. Impresia mea e ca atunci cind bancherii vor simti iminența colapsului smecheriei mondiale numite dolar, presiunile pentru salvarea LOR prin apocalipsa atomica vor fi atit de mari asupra coruptului Washington D.C. incit nici zece Trumpi nu il vor mai putea impiedica.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Rusia a invocat destul de explicit înainte şi după referendumul din Crimeea vidul de legitimitate de la Kiev ("coup"/lovitură de stat). Nu-i mare scofală să iei Crimeea, da' ce te faci acum cu o Ucraină ce se apropie de NATO şi cu agenti inamici care colcăie acum pe-acolo şi sunt "in control" ?

S-a văzut şi la vot - estul rusofon cu pro-ruşii, vestul parţial catolicizat cu "europenii". Vorbesc despre alegerile din 2010, ultimele cu rezultat real (so far...). Cam la fel la noi, Transilvania (minus "judeţele UDMR") a votat cu "dreapta", restul cu "stânga" (pun ghilimele fiindcă n-avem partide principale nici de dreapta, nici de stânga - ma refer la politicile duse, nu la titulaturi sau propagandă).

Nu mai reţin care a fost succesiunea evenimentelor cu Gaddafi, a fost o rezoluţie sau mai multe cu Libia dar parcă nu era vorba explicit despre bombardare. Ceva cu R2P, "responsibility to protect", care de fapt e cam tot aia. Cert e că ruşii au pierdut un avanpost, Libia, şi n-au dat semne c-ar fi vrut să-l păstreze. Nu mai erau siguri oare pe Gaddafi, care în toamna anterioară găzduise Summitul Uniunea Africană-UE ?

Interesantă ipoteza, Putin ar face aşadar un "delay" tactic (" Putin nu a facut opinie divergenta dintr-un singur motiv: ca sa nu dea apa la moara propagandei impotriva sa pe un subiect care are potentialul sa ii atraga ura tineretului imbecilizat al Europei si Americii.").

Cu armele: pe 7 decembrie "parlamentul european" va dezbate o rezoluţie privind controlul armamentului. Comisia cere interzicerea deţinerii de arme semi-automate, probabil armele "lungi", altfel doar revolverele ar mai fi legale. Oricum sunt ilegale armele "full automatic", dar - ie-te, drăcie ! - teroriştii ăia de la Paris n-o ştiau.

Mă aştept la un Big Event, sau la o serie de event-uri "semnificative"...

Anonim spunea...

Riddick, sunt sigur ca ai raspuns deja, doar ca eu n-am citi: cand te-ai lamurit cu regimul portocaliu? Te stiam basist vechi si acum e o surpriza sa te gasesc la antipozi:)

Riddick spunea...

Nu mă deranjează să precizez (iar).

Am avut permanent oarecari rezerve faţă de Băsescu (ăăă... EuroBăse). Încă de pe vremea CDR-ului, dar... doar fiindcă îi ataca pe ţărănişti (mai puţin pe liberali). În loc să mă fi prins că era deja omu' FMI-ului, care se ocupa cu dezindustrializarea: ca ministru, răspundea şi de programul PSAL (II), de "ajustări structurale" (= demolarea proprietăţii şi avuţiei naţionale). În rest (adică, ulterior, post-2000), l-am apreciat doar în comparaţie cu ceilalţi, şi mi-am dat seama destul de târziu care sunt de fapt "his true colors" (and allegiances).

De prin ianuarie 2010 m-am distanţat definitiv de el şi de clica lui (cea online ;-) ), iar când a început cu "Statele Unite ale Europei" m-a(m) ostilizat total.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-nu-ma-jenez-sa-reiau-teza-nevoii-de-a-crea-statele-unite-ale-europei-8755481/

...Şi nu m-aş defini ca fiind plasat "la antipozi", în sensul de "lângă USL/PSD...etc", fiindcă ăia sunt colegii lui de trădare şi de jaf, cu acelaşi Stăpân extern.

Riddick spunea...

Am regăsit o postare unde arăt "evoluţia cazului" (Adieu, EuroBăse !):

La mine a fost ceva gradual - m-a câştigat cu "au venit să-şi ia tainul" (2004), şi m-a pierdut definitiv cu "necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei" (2011; dar semne de întrebare mai serioase am avut de prin 2009). Era etapa mea de dezmeticire, după Milică-învinsul-de-structuri (pe care l-am votat fără a mă încrede în el), şi apoi referendumurile din Olanda şi Franţa, care au respins aşa-zisa "Constituţie a UE" (2005), reintrodusă parţial sub forma Tratatului de la Lisabona (2009).

EuroBăse şi făcăturile lui recente (PMP, PFC) - ca şi PDL, PnŢCD şi UDMR - aparţin acelui aşa-zis "centru-dreapta" care se aliază cu eurosocialiştii la nivelul UE, şi care poartă numele de PPE/EPP (Partidul Popular European). Din care s-a desprins aripa conservatoare şi eurosceptică, ECR (Conservatorii şi Reformiştii Europeni). Partidul Noua Republică a aderat la AECR (Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni), dar mai are destule de făcut spre a fi omologat drept vocea conservatorismului în România.

Nu-i destul să te disociezi vag de PPEişti, precum o face acest articol de Mihail Neamţu (site [Partidul] Noua Republică), invocând doar divergenţe abstracte acolo unde există Divergenţa Fundamentală. Cea dintre susţinătorii statului naţional şi ai suveranităţii naţionale, şi eurofederalişti (adepţii dizolvării statelor naţionale în "SUE") [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2013/11/adieu-eurobase.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: