15 octombrie 2014

Prim-vicele de la caricatura "conservatoare" PNR e subtil-butuc


George Mioc, prim-vicepreședinte al Partidului Noua Republică, partid "conservator" și... "eurorealist" (refuză definiția de eurosceptic !), înșirându-ne "părțile bune" ale apartenenței la UE, nevalorificate doar din cauza (n-așa ?!) nătărăilor lui Ponta.

O vreme am considerat că este ceva negativ inaderența votanților RO la "conservatorism" (la cel al PNR, adică; P.C. e business-socialism). Dar văzând despre ce-i vorba de fapt cu această făcătură, m-am mai liniștit. Trebuia și una conservatoare, după operațiunile de dezinformare ale Sistemului numite PRM, PUNR, PP-DD.
"Aş dori să-i reamintesc domnului Ponta de ce România a intrat în UE":

Am mai spus că privesc cu un amestec de realism şi scepticism spre Bruxelles, dar dacă tot suntem în această organizaţie, cred că trebuie să ne amintim ce obiective am avut * la momentul aderării şi să încercăm să le atingem.

În al patrulea rând, trebuie să ne propunem să atingem criteriile reale de convergenţă pentru aderarea la euro. Nu vreau să intru în discuţia despre aderarea la euro, ci spun doar „îndeplinirea criteriilor de convergenţă reală”, pentru că cred că acest lucru este bun pentru români.
* traducerea: "ce obiective ne spunea europropaganda RO că avem"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: