12 octombrie 2014

Goarnele băsiste demobilizează electoratul macoveic pentru turul doi. Manevră pro-Ponta aproape explicită.


Se găsesc te miri ce "argumente" spre a se justifica (in)acţiunea de la turul doi. Eu mi-am stabilit deja opţiunea, pe un criteriu simplu: nu au de luat voturi de la mine (vreodată...) cei care susţin regionalizarea, trecerea la euro şi alte aiureli UEiste. Pică pe această definiţie şi Ponta, şi Iohannis. Deşi n-am încredere nici în Funar (nu l-am auzit propunând ieşirea din UE sau renegocierea unor chestiuni strategice la nivel UE), îl voi vota la turul întâi doar ca să fie un vot naţionalist-eurosceptic cât mai consistent. Na, c-am folosit un argument de-al lui Aligică.

Aligică, pe Facebook: 
Chiar nu inteleg, nu am timp sa-mi bat capul si ultimamente mi se pare absurda toata agitatia si dezbaterea asta cu votul dat lui Macovei care ar submina sansele infrangerii lui Ponta de catre….Iohannis. Mai vad acum si tot felul de analize si calcule, tipologii de electorat, psihologie si sociologie electorala a maselor etc etc etc. Toata ruperea asta in scheme, toata zbaterea asta, ca sa ce…? 

Fratilor, mi-e teama sa suntem deja prea departe pe aratura. Cand totul e asa de simplu.

Sunt doua tururi. Mergem la primul tur si votam cum ne dicteaza afinitatea de valori, principii, obiective. Apoi la turul doi, mai vedem. Daca un candidat vrea votul nostru, o sa faca efortul. Si o sa-i dam votul strategic ptr asta. Daca nu-l vrea si se bazeaza pe frica, consideratii strategice reflexe si alte mecanisme ale votului strategic, sa fie sanatos.
Datoria de cetateni ne-am facut-o. Votam candidatul cel mai apropiat de profilul nostru in primul tur si cu asta, impreuna cu cei ce voteaza ca noi, anuntam astfel ponderea politica a celor ce au o anumita orientare si profil in aceasta societate. Daca nu ne intra candidatul in turul doi si nu avem cu cine vota, NU votam in turul doi. Clar? 

Ne bagam picioarele in consideratiile strategice pe care vad ca se bazeaza analistii sau sfatuitorii mai mult sau mai putin avizati ai lui Iohannis care cred ca au electorat captiv anti-Ponta. Nu au. Datoria cetateneasca ne-am facut-o. NU suntem prizonierii sistemului cu un singur tur. Punct. 

Daca Iohannis nu face un efort catre noi, pentru noi el nu e diferit de Ponta cu nimic. Tot una. Tot aia. Cand s-a dat examenul national in 2012, a picat si el ca si Ponta. Restul e nota de subsol. De ce am vota cu el cand ne sunt indiferenti si ostili ambii? NU votam. Iar daca cineva crede ca 3 sau 4 sau 5 procente nu sunt importante in turul doi la aceste alegeri, sa fiti sanatos. Daca Iohannis sau sfatuitorii lui cred ca nu au nevoie de voturi de la cel mai dedicat, informat si mobilizabil bloc electoral, ura si la gara.

Deci asa cum stau lucrurile la ora asta, la actualele numere, plecand de la asumptia gresita ca sustinatorii lui Macovei sau Basescu voteaza de frica in turul doi cu omul lor, omul lor a pierdut deja alegerile

Uitati-va bine la numere si uitati o secunda de bazaconiile din capul vostru: Nu e clar ca omul vostru castiga chiar si cu sustinerea celor ce in primul tur voteaza Macovei sau pe femeia aia pe care a ales-o Basescu sa-i reprezinte mostenirea politica. Dar e clar ca fara sustinerea lor pierde.

De fapt deja a pierdut.


Caci in acest moment, prin ingustimea mentala, agresivitatea si lipsa voastra de judecata ati declansat mecanismele demobilizarii in turul doi al acestui electorat care va e vital.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Se pregătise deja terenul, prin cererea ca Iohannis să condamne "lovitura de stat" din vara 2012 (referendumul de demitere şi suspendarea lui Băsescu).

Nu estimez un vot băsist (Macovei&Udrea) mai mare de 6-7%.

Riddick spunea...

Aş fi venit şi la turul doi doar dacă ar fi candidat Isărescu şi s-ar fi "calificat".

Ca să votez contra lui, indiferent care ar i-ar fi fost contracandidatul.

Crystal Clear spunea...

Nu cred că există partid sau candidat antiglobalizare şi antiUE explicit,şi organizat in acest sens

Riddick spunea...

"PRM-Funar" şi PRM-încă-CVT tratează superficial problema, nu spun lucrurilor pe nume. Partidul Alianţa Socialistă maimuţăreşte chestiunea doar ca să atace capitalismul clasic (mimează atacul la cel financiar-bancar-corporatist).

Da, nu avem - deocamdată - aşa ceva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: