03 octombrie 2014

Băsescu face jocul forţelor care vor compromiterea liniei guvernării naţionale FIDESZ-OrbánBăsescu, în 2013, spunea direct ce spune în dodii Nuland în 2014:
"Ungaria a devenit în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune. Politica Budapestei a început să creeze dificultăţi. România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei."
Acum se vede cu Viktor Orbán, aflat în vizită neoficială (privată) în România. 

De ce ? Ca să transfere asupra acestuia antipatia de care "se bucură" în România, să dea greutate propagandei anti-Orbán. "Compromitere prin contaminare" (întrevederea are loc la iniţiativa lui Băsescu).

Manevra are drept ţintă publicul din România, nu are vreo relevanţă în "economia" conflictului Ungaria vs NWO. Mai exact: electoratul non-PSD este manevrat în direcţia respingerii unor soluţii politice precum cea actuală din Ungaria, mergând (cum face Tăpălagă) până la a minimaliza regimul PSD, ca fiind "mai puţin periculos".

7 comentarii :

Anonim spunea...

''Băsescu face jocul forţelor care vor compromiterea liniei guvernării naţionale FIDESZ-Orbán''
1. Basescu e o marioneta/scluga ordinara si perversa!!!
El executa ordine sau isi asuma initiative decurgind din dorinta de a-si multumi patronii, astfel incit, din decembrie, sa nu ajunga prea repede la Jilava !
2. Linia asta nationala ungureasca poate sa devina al dracului de antinationala pentru noi fiindca, nu stiu cum se face, dar prea se inscrie in parametrii santajului istoric practicat de Rusia si Germania asupra Romaniei; iar obiectul acestui santaj e Transilvania si Banatul.
Asa ca, la ordin sau din pupincurism, Basescu urmeaza linia licuriciului care, din fericire, acum corespunde intereselor noastre.
Daca licuricii nu-l pun la punct pe honved, acesta nu va ezita sa faca pina la capat jocul lui Putin si al rdgistei, joc ce urmareste interese antiromanesti.

Riddick spunea...

Orban are prea multă treabă la el acasă şi cu contrarea licuricilor, ca să mai se ocupe SERIOS şi de altceva (degeaba se isterizează Funar, care tocmai a pierdut votul meu de la turul întâi: voi sta acasă la aceste alegeri).

E acelaşi gen de propagandă europeisto-socialistă care s-a folosit acum 10-12 ani contra lui Jörg Haider şi mai recent împotriva "gemenilor din Polonia".

Haider şi unul dintre gemeni (Lech Kaczynski) au murit "în accidente".

Anonim spunea...

Eu as fi mult mai linistit daca Orban s-ar reuni cu Haider si Lech Kaczinski.
Fiindca, atunci cind isi va rezolva ''treaba'' de la el de acasa, beneficiind si de ajutorul celor care asteapta de la el sa rezolve anumite cazuri in zona, sa vezi ce vioi va redeveni !
Iar la noi nu are cine sa i se opuna eficient(avem noi vreun Orban al nostru ?), prieteni nu avem, fara sa mai vorbim de o anumita stare de spirit din rindul romanilor in favoarea ''regionalizarii'', cu o pronuntata incarcatura centrifuga in anumite zone !!!

Riddick spunea...

Dacă "vine şi Obama acolo", mă liniştesc şi eu. ;-)

Nu cred că foarte mulţi ROMÂNI ar vrea regionalizare, în afară de (unii...) "ardeleni" (mă feresc de termenii Ardeal/ardeleni, prefer Transilvania/transilvăneni).

Anonim spunea...

De accord ! Gind la gind !

Anonim spunea...

Ocupati, ocupati dar glanda cu venin le functioneaza !!!
La serpi se scot dintii ca sa nu mai faca victim !
http://www.mondonews.ro/vicepremierul-ungariei-este-rusinos-ca-statul-roman-nu-contribuie-la-infiintarea-universitatilor-maghiare/

Riddick spunea...

"Vorbe de clacă" - ia să văd eu partidul/guvernul RO care pune botu' şi alocă fonduri pentru aiureala aia...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):