03 octombrie 2014

Băsescu face jocul forţelor care vor compromiterea liniei guvernării naţionale FIDESZ-Orbán


Băsescu, în 2013, spunea direct ce spune în dodii Nuland în 2014:
"Ungaria a devenit în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune. Politica Budapestei a început să creeze dificultăţi. România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei."
Acum se vede cu Viktor Orbán, aflat în vizită neoficială (privată) în România. 

De ce ? Ca să transfere asupra acestuia antipatia de care "se bucură" în România, să dea greutate propagandei anti-Orbán. "Compromitere prin contaminare" (întrevederea are loc la iniţiativa lui Băsescu).

Manevra are drept ţintă publicul din România, nu are vreo relevanţă în "economia" conflictului Ungaria vs NWO. Mai exact: electoratul non-PSD este manevrat în direcţia respingerii unor soluţii politice precum cea actuală din Ungaria, mergând (cum face Tăpălagă) până la a minimaliza regimul PSD, ca fiind "mai puţin periculos".

7 comentarii :

Anonim spunea...

''Băsescu face jocul forţelor care vor compromiterea liniei guvernării naţionale FIDESZ-Orbán''
1. Basescu e o marioneta/scluga ordinara si perversa!!!
El executa ordine sau isi asuma initiative decurgind din dorinta de a-si multumi patronii, astfel incit, din decembrie, sa nu ajunga prea repede la Jilava !
2. Linia asta nationala ungureasca poate sa devina al dracului de antinationala pentru noi fiindca, nu stiu cum se face, dar prea se inscrie in parametrii santajului istoric practicat de Rusia si Germania asupra Romaniei; iar obiectul acestui santaj e Transilvania si Banatul.
Asa ca, la ordin sau din pupincurism, Basescu urmeaza linia licuriciului care, din fericire, acum corespunde intereselor noastre.
Daca licuricii nu-l pun la punct pe honved, acesta nu va ezita sa faca pina la capat jocul lui Putin si al rdgistei, joc ce urmareste interese antiromanesti.

Riddick spunea...

Orban are prea multă treabă la el acasă şi cu contrarea licuricilor, ca să mai se ocupe SERIOS şi de altceva (degeaba se isterizează Funar, care tocmai a pierdut votul meu de la turul întâi: voi sta acasă la aceste alegeri).

E acelaşi gen de propagandă europeisto-socialistă care s-a folosit acum 10-12 ani contra lui Jörg Haider şi mai recent împotriva "gemenilor din Polonia".

Haider şi unul dintre gemeni (Lech Kaczynski) au murit "în accidente".

Anonim spunea...

Eu as fi mult mai linistit daca Orban s-ar reuni cu Haider si Lech Kaczinski.
Fiindca, atunci cind isi va rezolva ''treaba'' de la el de acasa, beneficiind si de ajutorul celor care asteapta de la el sa rezolve anumite cazuri in zona, sa vezi ce vioi va redeveni !
Iar la noi nu are cine sa i se opuna eficient(avem noi vreun Orban al nostru ?), prieteni nu avem, fara sa mai vorbim de o anumita stare de spirit din rindul romanilor in favoarea ''regionalizarii'', cu o pronuntata incarcatura centrifuga in anumite zone !!!

Riddick spunea...

Dacă "vine şi Obama acolo", mă liniştesc şi eu. ;-)

Nu cred că foarte mulţi ROMÂNI ar vrea regionalizare, în afară de (unii...) "ardeleni" (mă feresc de termenii Ardeal/ardeleni, prefer Transilvania/transilvăneni).

Anonim spunea...

De accord ! Gind la gind !

Anonim spunea...

Ocupati, ocupati dar glanda cu venin le functioneaza !!!
La serpi se scot dintii ca sa nu mai faca victim !
http://www.mondonews.ro/vicepremierul-ungariei-este-rusinos-ca-statul-roman-nu-contribuie-la-infiintarea-universitatilor-maghiare/

Riddick spunea...

"Vorbe de clacă" - ia să văd eu partidul/guvernul RO care pune botu' şi alocă fonduri pentru aiureala aia...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: