03 octombrie 2014

Băsescu face jocul forţelor care vor compromiterea liniei guvernării naţionale FIDESZ-OrbánBăsescu, în 2013, spunea direct ce spune în dodii Nuland în 2014:
"Ungaria a devenit în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune. Politica Budapestei a început să creeze dificultăţi. România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei."
Acum se vede cu Viktor Orbán, aflat în vizită neoficială (privată) în România. 

De ce ? Ca să transfere asupra acestuia antipatia de care "se bucură" în România, să dea greutate propagandei anti-Orbán. "Compromitere prin contaminare" (întrevederea are loc la iniţiativa lui Băsescu).

Manevra are drept ţintă publicul din România, nu are vreo relevanţă în "economia" conflictului Ungaria vs NWO. Mai exact: electoratul non-PSD este manevrat în direcţia respingerii unor soluţii politice precum cea actuală din Ungaria, mergând (cum face Tăpălagă) până la a minimaliza regimul PSD, ca fiind "mai puţin periculos".

7 comentarii :

Anonim spunea...

''Băsescu face jocul forţelor care vor compromiterea liniei guvernării naţionale FIDESZ-Orbán''
1. Basescu e o marioneta/scluga ordinara si perversa!!!
El executa ordine sau isi asuma initiative decurgind din dorinta de a-si multumi patronii, astfel incit, din decembrie, sa nu ajunga prea repede la Jilava !
2. Linia asta nationala ungureasca poate sa devina al dracului de antinationala pentru noi fiindca, nu stiu cum se face, dar prea se inscrie in parametrii santajului istoric practicat de Rusia si Germania asupra Romaniei; iar obiectul acestui santaj e Transilvania si Banatul.
Asa ca, la ordin sau din pupincurism, Basescu urmeaza linia licuriciului care, din fericire, acum corespunde intereselor noastre.
Daca licuricii nu-l pun la punct pe honved, acesta nu va ezita sa faca pina la capat jocul lui Putin si al rdgistei, joc ce urmareste interese antiromanesti.

Riddick spunea...

Orban are prea multă treabă la el acasă şi cu contrarea licuricilor, ca să mai se ocupe SERIOS şi de altceva (degeaba se isterizează Funar, care tocmai a pierdut votul meu de la turul întâi: voi sta acasă la aceste alegeri).

E acelaşi gen de propagandă europeisto-socialistă care s-a folosit acum 10-12 ani contra lui Jörg Haider şi mai recent împotriva "gemenilor din Polonia".

Haider şi unul dintre gemeni (Lech Kaczynski) au murit "în accidente".

Anonim spunea...

Eu as fi mult mai linistit daca Orban s-ar reuni cu Haider si Lech Kaczinski.
Fiindca, atunci cind isi va rezolva ''treaba'' de la el de acasa, beneficiind si de ajutorul celor care asteapta de la el sa rezolve anumite cazuri in zona, sa vezi ce vioi va redeveni !
Iar la noi nu are cine sa i se opuna eficient(avem noi vreun Orban al nostru ?), prieteni nu avem, fara sa mai vorbim de o anumita stare de spirit din rindul romanilor in favoarea ''regionalizarii'', cu o pronuntata incarcatura centrifuga in anumite zone !!!

Riddick spunea...

Dacă "vine şi Obama acolo", mă liniştesc şi eu. ;-)

Nu cred că foarte mulţi ROMÂNI ar vrea regionalizare, în afară de (unii...) "ardeleni" (mă feresc de termenii Ardeal/ardeleni, prefer Transilvania/transilvăneni).

Anonim spunea...

De accord ! Gind la gind !

Anonim spunea...

Ocupati, ocupati dar glanda cu venin le functioneaza !!!
La serpi se scot dintii ca sa nu mai faca victim !
http://www.mondonews.ro/vicepremierul-ungariei-este-rusinos-ca-statul-roman-nu-contribuie-la-infiintarea-universitatilor-maghiare/

Riddick spunea...

"Vorbe de clacă" - ia să văd eu partidul/guvernul RO care pune botu' şi alocă fonduri pentru aiureala aia...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):