18 iunie 2014

PDL nu le poate explica românilor de ce a acceptat realegerea lui Isărescu, dar se pregăteşte de reclamaţii la BruxelBună-rea, politica este a parlamentului şi a guvernului care au rezultat din vot. Nu cred în bănci centrale care să fie simultan şi "independente", şi utile acelui stat. Şi mai ales nu cred într-un fel de guvern paralel reprezentat de BnR, care cu tupeu şi-a cerut noi norme constituţionale, printre care şi "independenţa totală" de orice instituţie a statului român ("În exercitarea prerogativelor sale, BNR nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului").

Ni s-a "servit" candidatura unică şi realegerea guvernatorului BnR ca fiind "ceva de la sine înţeles", niciun partid neavând obiecţii (doar 9 voturi împotrivă din 386, la vot secret !).

PDL se bagă într-un mare rahat apucându-se de reclamaţii la Bruxel privind "politizarea" BnR. De-abia că dă (iar !) apă la moară stângii eurosocialiste, care se va prezenta ca "apărând interesul naţional".

Iar dacă într-adevăr noua componenţă a consiliului de administraţie al BnR "va avea drept rezultat îndepărtarea României de obiectivul său de a adera la moneda euro în anul 2019", atunci ar fi singurul (dar importantul) punct pozitiv pentru România dat de existenţa guvernului Ponta-PSD. Dacă aveam un guvern ca-n Ungaria sau o situaţie constituţională ca-n Polonia, era şi mai bine - scăpam pe termen lung (poate chiar definitiv) de acest implant nefast numit "moneda comună europeană".

Comunicat PDL:

Andreea Paul: 'Politizarea fără precedent a BNR pune în mare pericol economia României. Îmi este teamă că Victor Ponta vrea să își acopere incompetența prin emitere de monedă ceea ce ar fi o catastrofă pentru țară'


PDL analizează posibilitatea de a sesiza autoritățile europene privind intervenția politică fără precedent a Guvernului Ponta în politicile monetare naționale prin trimiterea a doi dintre membrii săi direct în Consiliul de Adminstrație al BNR, a anunțat prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul.

Victor Ponta și PSD și-au permis să facă acest lucru în disprețul solicitărilor repetate ale Comisiei Europene ca Executivul să demonstreze, prin modificarea cadrului legal, că nu va influența politicile Băncii Naționale. Prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul consideră că 'numirea unor reprezentanți politici în CA al BNR, în detrimentul unor profesioniști independenți, va transmite un semnal prost către Bruxelles și va avea drept rezultat îndepărtarea României de obiectivul său de a adera la moneda euro în anul 2019'.

Andreea Paul atrage atenția că influența pe care Victor Ponta și PSD o au în Consiliul de Administrație al BNR este extrem de periculoasă. 'Victor Ponta tocmai se pregătește să reducă CAS, fără a ne fi convins că măsura este luată cu cap și nu de dragul voturilor. Pe de altă parte, toate cele 36 de taxe și impozite noi sau mărite introduse în peste doi ani de Guvernare PSD nu a dat rezultate la încasări. Îmi este teamă că Victor Ponta și PSD, lipsiți de scrupule cum îi știm, vor fi tentați să recurgă la emiterea de monedă pentru a acoperi minusul generat de propria incompetență. Controlul politic al BNR poate genera inflație, că tot se lăuda Ponta că este la cel mai scăzut nivel, instabilitate a piețelor financiare, întârzieri în calendarul de aderare la moneda euro și efecte economice greu de reparat', consideră Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL arată că există deja semnale puternice de neîncredere și îngrijorare în piața financiară. 'Premierului Ponta nu îi este suficient că a făcut praf toate companiile de stat prin numirile politice din consiliile de administrație. Acum, și-a mutat interesul pe principalele instituții financiare și de control: BNR, ASF și Curtea de Conturi'.

Andreea Paul amintește, în plus, că Guvernul Ponta trebuia să modifice legea de funcționare a BNR nr 312/2004 și nicidecum să politizeze și mai tare instituția. 'Comisia Europeană a transmis României, în mod repetat, să includă în această lege mențiunea că Guvernul nu va căuta să influențeze sub nicio formă deciziile luate de membrii conducerii BNR. Răspunsul lui Ponta? Sfidare prin trimiterea a doi emisari ai săi care au sărit direct din Guvern în Banca Națională'.

Departamentul de comunicare al PDL

2 comentarii :

Anonim spunea...

Madam Vass spune:
''Andreea Paul: 'Politizarea fără precedent a BNR pune în mare pericol economia României''
Ma gindesc ca, totusi, economia Romaniei ar putea fi pusa in aceeasi situatie si de: http://universulromanesc.ro/observator/de-ce-a-intrat-romania-in-u-e/.
Chiar daca articolul de mai sus s-ar situa in limite relative ''largi'' de evaluare, Poporul Roman ar trebui sa citeasca atent si sa desprinda concluziile ce se impugn !

Riddick spunea...

Concluzia cea mai importantă e că nu avem un partid naţionalist de masă. Ce colcăie-n parlament lucrează pentru acelaşi stăpân.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):