10 martie 2014

Aderarea la uniunea bancară UE = bani scoşi din buzunarele contribuabililor, pentru bancheri


S-ar putea chiar mai înainte de o eventuală aderare la uniunea bancară. Pregătirile s-au făcut deja. Ne pregătim să imităm Grecia.

Ziarul Financiar:

Nicolae Dănilă, BNR: Statul şi privaţii trebuie să fie gata pentru finanţarea unor bănci

Sectorul privat local şi autorităţile publice ar trebui să fie pregătite pentru necesitatea de a interveni pentru finanţarea operaţiunilor unor bănci, avertizează Nicolae Dănilă, membru în consiliul de administraţie al BNR.

„Îmi permit să atrag atenţia asupra faptului că, atât sectorul privat local, cât şi auto­rităţile publice de la noi ar trebui să fie pregătite pentru contracararea modificării perspectivei surselor de finanţare pe termen scurt şi chiar pentru necesitatea de a interveni pentru finanţarea operaţiunilor unor bănci“, a susţi­nut Dănilă într-o prezentare susţinută în cadrul programului „Academica BNR".

El con­sideră că băncile şi statul ar trebui să facă „unele calcule" referitoare la costurile poten­ţiale din perioada ur­mă­toare legate de aderarea României la Uniu­nea Bancară pentru a stabili soluţiile de urmat. „Mi-e teamă că vom asista la situaţia în care finanţarea pentru «bank resolution» va fi acoperită în principal şi prioritar de către sectorul bancar local (fond de garantare a depozitelor, fond naţional de rezoluţie) şi din bugetele statelor respective."

Un comentariu :

Riddick spunea...


Băsescu promite - pe cârca noastră - depăşiri la Europlan

"România nu este încă membră a zonei Euro şi va mai dura câţiva ani până să adoptăm moneda unică. Aceasta nu înseamnă că aderarea la Euro nu se află pe agenda de priorităţi ale României. Banca Naţională arăta într-o evaluare recentă că progresele pentru îndeplinirea criteriilor de convergenţă sunt semnificative, astfel încât doar rata inflaţiei şi ratele dobânzilor pe termen lung depăşesc încă valorile de referinţă ale criteriilor de la Maastricht. Dacă aderarea la zona Euro este plasată în perspectivă temporală medie, dată fiind importanţa asigurării convergenţei reale, participarea de la bun început la Uniunea Bancară este obiect de consens politic intern şi se va operaţionaliza pe termen scurt."

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/basescu-promite-pe-carca-noastra.html


DOI FRAŢI DE CRUCE ROŞIE
Bail-in Băsescu şi Bail-in Voinea

Nerabdător să ne distrugă sistemul bancar şi afacerile, ministrul bugetului Liviu Voinea şi-a exprimat dorinţa, la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului extraordinar ECOFIN, de miercuri, 18 decembrie, ca furtul banilor depuşi în bănci prin mecanismul de "bail-in" să devină legal cât mai curând şi să fie efectiv de la întâi ianuarie 2016.

Întrucât avem norocul să nu facem parte, încă, din Zona Euro, prevederile stupefiante adoptate de UE în privinţa confiscării depunerilor din bănci, pe modelul din Cipru, nu ni s-ar aplica, dacă nu am adera la proiectata Uniune bancară a continentului.

Dar preşedintele Traian Băsescu este, conform propriilor spuse, un entuziast al Uniunii bancare.
Sinteza nerăbdării lui Voinea cu entuziasmul lui Băsescu ne condamnă să urmăm destinul stupid rezervat Europei de cele mai întunecate minţi financiare ale Uniunii Europene; în faţa pericolului să ne fie şterpeliţi banii din bănci, ni-i vom retrage, în masă, căutând o altă soluţie de păstrare a agoniselii, iar afaceriştii vor căuta să-şi deschidă conturi pe alte meleaguri decât cele europene.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/bail-in-basescu-si-bail-in-voinea.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: