27 februarie 2014

EuroBăse - pentru UE, şi împotriva României


După porcăria cu returnarea pentru reexaminare a legii care interzicea exportul de gaze din producţia internă, acum contestă la CCR diminuarea subvenţiilor pentru "energia verde", subvenţii plătite din buzunarul consumatorilor şi încasate pentru servicii inexistente (banii sunt apoi dirijaţi către "investitorii" din domeniu).

EuroBăse are grijă de "infringementul" posibil din partea UE dacă nu e băgată destulă subvenţie la "facturare", pe când în Ungaria se duce o politică proprie în domeniul energiei, care a dus la scăderea preţului acesteia.

În "motivaţie" reproduce doar "argumentele" UE, fără să ia în seamă interesele consumatorilor şi ale economiei României:
România ca stat membru al Uniunii Europene trebuie să își îndeplinească obligațiile ce decurg din această calitate, iar alineatul (4) al Articolului 148 din Legea Fundamentală este o garanție de ordin instituțional a bunei funcționări a statului român în cadrul Uniunii Europene, a îndeplinirii de către acesta a obligațiilor ce rezultă din întreaga ordine normativă europeană. O astfel de garanție instituțională, precum cea instituită prin alineatul (4) al Articolului 148 din Constituție, vizează toate puterile statului, participarea în cadrul organizației supranaționale implicând în primul rând aplicarea normelor din ordinea juridică a Uniunii Europene, toate autoritățile publice fiind obligate să contribuie, în limita competențelor lor constituționale, la respectarea și punerea în aplicare a prevederilor din sistemul normativ european. Cu atât mai mult această obligație incumbă autorității legislative și autorității executive, ca principală autoritate publică aflată în legătură permanentă cu instituțiile Uniunii Europene.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Legea cu gazele a fost "corectată" pe vremea deja-majorităţii USL, deci e clar că ascultă toţi aceleaşi ordine.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: