27 februarie 2014

EuroBăse - pentru UE, şi împotriva României


După porcăria cu returnarea pentru reexaminare a legii care interzicea exportul de gaze din producţia internă, acum contestă la CCR diminuarea subvenţiilor pentru "energia verde", subvenţii plătite din buzunarul consumatorilor şi încasate pentru servicii inexistente (banii sunt apoi dirijaţi către "investitorii" din domeniu).

EuroBăse are grijă de "infringementul" posibil din partea UE dacă nu e băgată destulă subvenţie la "facturare", pe când în Ungaria se duce o politică proprie în domeniul energiei, care a dus la scăderea preţului acesteia.

În "motivaţie" reproduce doar "argumentele" UE, fără să ia în seamă interesele consumatorilor şi ale economiei României:
România ca stat membru al Uniunii Europene trebuie să își îndeplinească obligațiile ce decurg din această calitate, iar alineatul (4) al Articolului 148 din Legea Fundamentală este o garanție de ordin instituțional a bunei funcționări a statului român în cadrul Uniunii Europene, a îndeplinirii de către acesta a obligațiilor ce rezultă din întreaga ordine normativă europeană. O astfel de garanție instituțională, precum cea instituită prin alineatul (4) al Articolului 148 din Constituție, vizează toate puterile statului, participarea în cadrul organizației supranaționale implicând în primul rând aplicarea normelor din ordinea juridică a Uniunii Europene, toate autoritățile publice fiind obligate să contribuie, în limita competențelor lor constituționale, la respectarea și punerea în aplicare a prevederilor din sistemul normativ european. Cu atât mai mult această obligație incumbă autorității legislative și autorității executive, ca principală autoritate publică aflată în legătură permanentă cu instituțiile Uniunii Europene.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Legea cu gazele a fost "corectată" pe vremea deja-majorităţii USL, deci e clar că ascultă toţi aceleaşi ordine.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: