19 februarie 2014

Aoleu ! Conservatorii anti-SUE deplâng non-intervenţia UE


UE latră ameninţări cu sancţiuni contra unor state care nu-i fac jocul, preferând să-şi apere interesele lor naţionale (Israel, Elveţia, Ucraina), în schimb va ridica parţial sancţiunile contra unor state care susţin pe plan mondial terorismul şi marxismul (Iran, Cuba).

Iar Partidul Noua Republică, deşi se declară contra Statelor Unite ale Europei, adoptă exact tezele europeiste în "chestiunea ucraineană":

18 comentarii :

Riddick spunea...

Fiindca am bănuieli ca textul de la primul link va disparea, îl reproduc aici:

Kiev arde în Ucraina și UE practică non-intervenția

Nu aveați cum să o aflați din mass-media stupidă a României, axată pe nimicurile politicii interne (Crin, Ponta, PMP, Becali vrea să se opereze în libertate etc.), dar Kievul arde încă de ieri. Conflictele care au început cu ocuparea sediului Partidului Regiunilor, partidul care îl susține pe Ianukovici, s-au extins în adevărate lupte de stradă în jurul Parlamentului și au degenerat în război total în Piața Independenței. Bilanțul provizoriu al zilei de lupte este de 21 de morți și sute de răniți, dar o să crească. Zeci de jurnaliști, ucraineni și străini, au fost la bătuți și nu este foarte clar câți ucraineni au murit.

Pentru a-i pune la punct pe protestari, miliția antirevoltă supranumită Berkut a folosit tot ce avea în dotare: a tras cu gloanțe, de cauciuc sau de război, a aruncat gaze lacrimogene și grenade asurzitoare și a apelat la toate vehiculele pe care le putea pune la dispoziție. În replică, opoziția a folosit pietre scoase din pavaj, cocktailuri Molotov și în general tot ce putea apuca pentru a-i lovi pe cei din miliție.

clip #1: http://www.youtube.com/watch?v=jlULm4czUtA

Încetul cu încetul, trupele antirevoltă Berkut și aliații lor din stradă – există și aceștia – i-au împins pe protestatari înspre Piața Independenței, centrul mișcării de protest împotriva lui Viktor Ianukovici. Metroul a fost închis, iar Berkut a luat poziție în apropiere de Euromaidan, pregătindu-se pentru asalt. Inevitabil, a apărut și un ultimatum, comunicat de Serviciile speciale SUB și de Ministerul de interne din Ucraina:

„Avertizăm capetele înfierbântate din cadrul opoziţiei: puterea are mijloacele să restabilească ordinea (…). Vom fi nevoiţi să recurgem la măsuri de cea mai mare fermitate, în cazul în care tulburările nu încetează până la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României n.r.).”

Primăria a fost reocupată de manifestanți și transformată în infirmerie. Două avioane de vânătoare ale armatei au survolat Piața Independenței pentru a transmite un mesaj ușor de înțeles: sfârșitul e aproape. Intervenția în forță nu s-a lăsat îndelung așteptată. Trupele Berkut au atacat în cursul serii și au folosit în asalt inclusiv cu blindate echipate cu tunuri cu apă. Confruntările au continuat și noaptea, iar miliția a atacat încă o dată miercuri dimineață, în jurul orei 04:00. Casa Sindicatelor, sediul central al mișcării de protest, a fost cuprinsă de incendiu, iar protestatarii au fost nevoiți să evacueze clădirea. [...]

Riddick spunea...

Continuarea:

[...] clip #2: http://www.youtube.com/watch?v=2tLf-PTAIYU

Vitali Kliciko, principalul lider al opoziției din Ucraina, s-a întâlnit noaptea cu Viktor Ianukovici pentru a negocia o încetare a ostilităților, dar președintele ucrainean a refuzat orice înțelegere. Fiind într-o poziție bună în teren, a considerat că nu are nimic de câștigat de pe urma negocierilor, așa că a cerut evacuarea de urgență a Pieței Independenței din Kiev. Declarația sa de miercuri dimineață este un alt semn că liderul ucrainean este foarte încrezător în puterea sa de a mătura opoziția:

„Liderii opoziţiei au neglijat principiul democraţiei potrivit căruia puterea se obţine în urma alegerilor, nu în stradă (…) Au depăşit limitatele cerându-le oamelilor să ia armele. (…)Este o încălcare gravă a legii, iar vinovaţii vor compărea în faţa justiţiei (…) Fără să aibă un mandat din partea poporului, aşa-zişii oameni politici au încercat să preia puterea încălcând Constituţia prin violenţe şi crime.”

Are și de ce să se considere de facto învingător. Ianukovici are de partea sa Rusia, iar împotrivă-i stau doar niște protestatari. SUA se află în celălalt colț al lumii, conduse de un Obama care a promis lui Putin că va fi îngăduitor, iar Uniunea Europeană practică pacifismul instituțional. De altfel, UE a reușit performanță de a se face încă o dată de râs.

După ce a reacționat isteric la marile „jigniri” ce i-ar fi fost aduse de Victoria Nuland, oficial american care condamna întocmai lipsa de reacție a UE față de ce se întâmplă în Ucraina, Bruxelles-ul nu a fost capabil să ia atitudine față de regimul Ianukovici. Divizată între adversari ai imperialismului rusesc și pro-ruși, UE, viitorul de aur al omenirii, nu poate lua decizii. De pe urma neputinței sale rămâne doar condamnarea bătrânească a violențelor și declarații rostite în sfântul limbaj de lemn al birocraților de pretutindeni.

Continuarea pe Înliniedreaptă.net

Riddick spunea...

Mi-ar plăcea să aud de la Viktor Orban: "Ungaria nu va ridica nicio sancţiune contra Cubei şi Iranului (cum vrea UE), şi nici nu va aplica sancţiuni contra Israelului, Elveţiei sau Ucrainei (cum vrea UE)".

Dar mă-ndoiesc... încă se mai complace cu FIDESZ în PPE.

Crystal Clear spunea...

Ştiu eu de ce mă zborşesc la şefii de la NR...

Crystal Clear spunea...

ILD face agitaţie tocmai că să pregătească terenul interventiei UE...

Crystal Clear spunea...

Ce se mai împleteşte ILD şi cu PNR...
Vin din acelaşi loc...

Riddick spunea...

Devine tot mai problematică argumentarea orientării lor 'conservatoare". Dar, iată cum un guvern "conservator" (al lui David Cameron) legalizează căsătoriile gay.

În Spania, "dreapta" PPE-istului si bilderbergului Mariano Rajoy nu abrogă căsătoriile gay, legalizate de socialiştii care au guvernat anterior. Şi mare minune să nu cedeze şi Catalonia, după "referendumul" separatist de anul ăsta.

Riddick spunea...

PNR a pornit-o PPEisto-băsist. Încă mai au teze "populare" pe site (BIG LOL :D ).

Ăia de la ILD sunt "prestatori".

Crystal Clear spunea...

Suntcurioasa ce pozitie vor avea conservatorii europeni

Crystal Clear spunea...

L-au adus pe Leşe...

http://www.nouarepublica.ro/ro//voce-nou-romnie-nou-noua-republic-parlamentul-european.html

Riddick spunea...

Rectificare: Noua Republică (nu PNR). Dar nici dupa ce s-a făcut partid tot nu le-a şters.

Riddick spunea...

Pathetic

Ștefan Bârgăoanu spunea...

Dragă Riddick,

Îți scrie Ștefan Bârgăoanu, prim-vicepreședinte al Partidului Noua Republică.

În primul rând îți sunt recunoscător pentru că ne urmărești site-ul! Link-ul către articolul preluat din inliniedreapta.net nu a dispărut și nici nu va dispărea.

Intervin aici ca să lămuresc în doar câteva cuvinte poziția PNR față de UE: noi suntem anti-SUE, dar nu anti-UE.

Cu alte cuvinte, suntem euro-realiști - adică dorim o UE ancorată în realitate, nu un proiect utopic progresist, un fel de URSS făcut de bunăvoie - și nu euro-sceptici - adică împotriva oricărui proiect pan-european.

În speranța că această clarificare este de folos ție și cititorilor tăi, vă asigur de toată prețuirea mea!

Riddick spunea...

Va veni foarte curând momentul când va trebui să aveţi o opţiune - la preconizata modificare a tratatelor UE. Chiar dacă n-aţi avea europarlamentari.

Ștefan Bârgăoanu spunea...

De acord, atunci se va alege grâul de neghină.

Probabil, va trebui să avem un fel de mare sfat, toți cei „de dreapta”, politicieni, lideri de opinie și să vedem ce opțiuni viabile are România. Poziția PNR este cea declarată anterior.

Eu unul nu cred că România își permite destinul UK sau al Elveției, tocmai din cauza a ceea ce se-ntâmplă în Ucraina, unde puterea rusofilă nu luptă pentru independența țării, ci pentru un alt stăpân decât UE, Rusia.

Ținem aproape!

Riddick spunea...

S-ar putea să arate Ungaria ce-i de făcut, după alegerile de acolo, din aprilie. Dar câtă vreme Orban se mai complace-n PPE, e cam greu.

Crystal Clear spunea...

Sper să nu fim dezamagiţi după ce se alege grâul de neghină....
Deocamdata e bine că Riddick ancă speră.
Cât despre ILD....

Riddick spunea...

Nu prea mai sper, aia e.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: