14 ianuarie 2014

Băsescu a fost "oul de cuc" al stângii plasat în cuibul dreptei

 
Momentul lansării sale ca politician de vârf a fost eşecul CDR din 2000, care la rândul ei era o altă făcătură, însăilată din partide infiltrate încă de la (re)înfiinţare. Unde or fi acum Geologu' şi jumătate din CDR ? La USL ! Unde era Băsescu prin '98-'99 ? Coordona programul PSAL al FMI şi al Băncii Mondiale, program de dezindustrializare a României.

Acest pasaj de la contributors.ro rezumă poate cel mai bine situaţia:

"Nu a creat o echipă, o comunitate, sau un consens pro-reformist, ci a lăsat în urmă un vid organizatoric absolut, populat doar cu intelectuali necarismatici propulsați din fotoliile lor academice mai mult de disperare decât de vreun calcul sau strategie coerentă, asumată consensual de o echipă sudată. Dl Băsescu nu are niciun urmaş politic, făcând întregul efort (că strategie nu poate fi numită) total nesustenabil."
De văzut şi 

6 comentarii :

Riddick spunea...

Stânga s-a salvat pe moment, inventând un vehicul, UNPR, care a asigurat majoritatea alături de "centru-dreapta" (PDL+UDMR). Astfel, măsurile de trecere la euro au fost calificate drept "măsuri anticriză", iar perdantul a fost PDL, pe mâna lui Băsescu:

2011:

"Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL-ului în 2012, obiectivul meu este ieşirea României din criză şi trecerea pe creştere economică solidă. Deja sunt semne de întrebare ce se va întâmpla din punctul de vedere al crizei economice în semestrul al doilea. Sunt deja specialişti care avertizează: atenţie, risc de revenire a crizei economice", a afirmat şeful statului, la TVR1.

Cât priveşte discuţiile de la recenta Convenţie Naţională a PDL privind relansarea guvernării, Băsescu a menţionat că, probabil, peste o săptămână sau două, noul Birou Permanent Naţional al partidului va analiza şi soluţiile din acest punct de vedere.

Preşedintele Băsescu şi-a exprimat convingerea că PDL este un partid responsabil şi că va reuşi să îndeplinească programul agreat cu FMI. "Acest Guvern, şi vă rog să vă uitaţi pe raportul Fondului, nu a avut niciun punct neîndeplinit. Este prima dată când văd aşa ceva. Am putea spune: au tăcut şi au făcut. Performanţa este demonstrată, chiar dacă este hulită. Este clar că este un Guvern nepopular, dar, dincolo de orice, pentru ţară este necesar un Guvern stabil", a conchis Băsescu.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/66134-Traian-Basescu-Obiectivul-meu-nu-mai-este-legat-de-procentele-PDL-in-2012-ci-de-iesirea-din-criza.html


2012:

"Sunt bucuros că, chiar dacă nu mai am guvernul meu, agenda mea continuă cu acest program pe care îl avem cu FMI, UE şi Banca Mondială. Singura şansă pe care o avem pentru viitor este competitivitatea. Dacă nu ajungem să avem competitivitate, România nu va avea şanse. Sunt foarte bucuros că acest program continuă aşa cum a fost convenit iniţial", a spus Băsescu la întrevederea de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Oficialul BM evidenţiase anterior că board-ul directorial al instituţiei sale a recunoscut, prin decizia de săptămâna trecută de acordare a unui împrumut de un milliard de euro pentru ţara noastră, progresele înregistrate de România nu numai la nivel macroeconomic, ci şi în plan structural, adăugând că reformele structurale pun bazele unei economii competitive.

"Reformele structurale pun bazele pentru o economie competitivă care să creeze locuri de muncă. Ştiu că asta a fost pe agenda dumneavoastră", a spus Philippe Le Houérou.

Preşedintele Băsescu i-a mulţumit acestuia pentru împrumutul de un milliard de euro acordat de Banca Mondială, adăugând că apreciază foarte mult precondiţiile privind tragerea banilor de către Guvern, deoarece pun presiune pe acesta să îndeplinească angajamentele asumate în Acordul cu FMI, UE şi Banca Mondială.

"Mulţumesc foarte mult pentru aprobarea împrumutului pentru România şi în acelaşi timp apreciez precondiţiile pentru folosirea banilor care vor pune presiune pe Guvern să îşi îndeplinească angajamentele asumate în Acordul cu UE şi FMI", a spus Băsescu.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-chiar-daca-nu-mai-am-guvernul-meu-agenda-mea-e-continuata-prin-programul-cu-fmi-9757098

Riddick spunea...

Cucul nu-si face cuib si nu cloceste, isi pune ouale in casa altor pasari. Cand ii vine a se oua se duce si se oua in cuibul cintiei sau al pitulicei daca n-a gasit cuibul potrivit se oua jos pe pamant ia oul in plisc si-l pune unde trebuie.

Ceea ce e sigur e ca puiul de cuc lacom, nesatios, urat la inceput, nu se poarta cu recunostinta fata de parinti lui adoptivi care-i cara mereu de mancare de parca ii toarna intr-un sac fara fund. Ca sa se sature sa nu mai imparta mancarea cu altii puiul de cuc se cazneste si arunca din cuib pe adevaratii copii ai casei, iar dupa ce a capatat aripi se duce in lumea lui.

http://www.referat.ro/referate/Cucul_4577.html

Crystal Clear spunea...

Pe tine te cred .
Nu şi pe autorul articolului( mai ales pentru ca publica pe co ntributors)
Face parte din vreo echipa ( PNR)?

Unul din simbolurile Rusiei sunt păpuşile Matrioska ( intră una în cealaltă).Asta apropos de preşedinţii pe care i-am avut şi cum au apărut

Riddick spunea...

Nu cred că are implicare la PNR, dar a fost în guvernele Boc si Ungureanu, în liniile 3-4.

N-am avut niciodată încredere în Constantinescu, deşi l-am votat. Ştiam cine l-a propus - Blandiana.

Crystal Clear spunea...

Păpuşa cea mare e Soros-Putin

Riddick spunea...


The Soros-Putin Agenda for the Destruction of America

http://riddick2.blogspot.ro/2013/12/the-soros-putin-agenda-for-destruction.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: