15 octombrie 2013

Haita PDUSL a dat liber la jaf în mod oficial

Plenul Senatului a adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2013 privind ratificarea Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti la 10 iunie 2013, aprobată prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar Internaţional din 26 iunie 2013.

Astfel, Senatul a aprobat raportul Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi proiectul de lege cu 92 voturi pentru, 9 împotrivă şi 16 abţineri. Senatul este cameră decizională.

Senatorul Anca Boagiu a precizat că România este stat membru al Uniunii Europene şi are nişte angajamente asumate.

"Statul român este membru al Uniunii Europene. Avem nişte angajamente pe care nu ni le bagă nimeni pe gât. Noi am vrut să fim parte a Pactului fiscal, noi am vrut şi ne-am asumat - şi pe bună dreptate ne-am asumat lucrurile acestea - să respectăm toţi indicatorii macro pe care ni i-am asumat la nivel european, în aşa fel încât să avem stabilitate economică, noi am depăşit cu foarte multă uşurinţă, până la urmă, chiar dacă unii continuă să fie demagogi, criza economică şi nu am trecut prin convulsii cum au trecut alte state europene", a afirmat Boagiu.

Nu mai caut acum cine or fi cei 25 (9+16) sau de la ce partide, fiindcă sunt sigur că cei mai mulţi dintre ei sunt de la PP-DD. Care apare ca singurul partid parlamentar de opoziție: nu a ajuns și la PP-DD varianta finală a scrisorii de intenție cu FMI, şi nici nu a existat vreo întâlnire PP-DD - delegație FMI (PDL a participat la "consultări").

Şi, pentru ce ?! Pentru 4 miliarde, "care poate nu vor fi trase" ? 

Aceeaşi haită PDUSL a votat în unanimitate eurodiktatul fiscal

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: