20 iunie 2013

PDL "boicotează" referendumul regionalizării, Boc promovează regionalizarea alături de Dragnea


... Şi dacă Boc zice "da", e clar că ce face Băsescu este în sprijinul referendumului de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei").

S-a publicat "forma finală" a proiectului de revizuire a Constituţiei, care va fi dezbătut şi votat la parlament. Văd că USL n-a pus în proiectul de revizuire a Constituţiei (şi BINE A FĂCUT !) "eurodiktatul fiscal" ("limita maximă de deficit bugetar"), invenţie franco-germană ca să nu se dezvolte (pe credit) "periferia" UE (= să se păstreze decalajele). După PDL, s-ar fi pus ! Nu-i exclus să apară "surpriza" la dezbaterea în plen, pe articole. Între 1992-2007, Franţa şi Germania au încălcat BIG TIME "criteriile de la Maastricht", prin deficite mari datorate investiţiilor, apoi au predicat altora că n-au voie să facă la fel. Şi lacheii lor locali au preluat lozinca.

"Vom boicota referendumul pentru revizuirea Constituţiei"

„Am constatat că eforturile noastre sunt egale cu 0. Toate amendamentele noastre au fost respinse, iar cele care au fost accptate, au fost modificate, Comisia le-a modificat. De aceea, am considerat necesar să ne retragem. De trei zile nu am mai participat la nicio şedinţă a comisiei, aşteptăm forma finală a proiectului. Vom boicota referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Vom cere membrilor şi simpatizanţilor PDL să nu iasă la vot”, a declarat Ioan Oltean.
  • Dacă va cădea (previzibil) referendumul-bis al lui Băsescu, PDL pierde unicul motiv de boicot pe care l-a invocat.

Liviu Dragnea şi Emil Boc au promovat împreună regionalizarea

În cadrul aceleiaşi dezbateri, fostul premier Emil Boc s-a declarat un susţinător al regionalizării. El a spus că, pe de o parte, nu a mai fost o reorganizare teritorială din 1968, iar prin regionalizare va creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene. De asemenea, el a lăudat faptul că regionalizarea nu e un proces formal, ci unul consistent, mult mai bine pus la punct decât procesul de revizuire a Constituţiei.
  • Cristoşii mamii voastre...

Va ataca "Europa" noua Constituţie ?

În comunicat regăsim următoarea formulare: „Oficialul European a precizat că procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene”. O astfel de declaraţie sună într-un fel a ameninţare, sau cel puţin a desconsiderare din partea dnei Catherine Day. În mod normal, Constituţia fiind Legea fundamentală a unei ţări, Parlamentul naţional este cel care are toate atributele privind revizuirea. Oficialii europeni sau organismele europene pot verifica amendamentele care vizează reglementări legate de UE, de relaţiile României cu organismele europene. Dar a anunţa că vor fi verificate în detaliu modificările aduse în Constituţie depăşeşte sfera atribuţiilor unor organisme europene.
 

Cine eşti dumneata, domnule Băsescu ?

Ai schimbat şi transformat guverne după bunul plac, ai format o justiţie până la cel mai înalt for, care să te menţină, ai numit corupţi în puncte cheie în toate toate instituţiile statului ridicând corupţia la principiu de guvernare, ai îngenunchiat România cu datorii la FMI, te-ai închinat puterilor străine şi ai ruinat această ţară atât d.p.d.v. economico-financiar cât şi politic,continuând aceeaşi politică de falimentare a României începută de celelalte guvernări, însă mult mai agresivă, ai interpretat articole din Constituţia României pentru a-ţi menţine mandatul "la masa verde" ajutat de aceleaşi agenturi, ai făcut afaceri ilegale cu terenuri şi imobile pentru care nu dai socoteală sperând să se prescrie, ai acceptat experimentarea pe naţiunea română a produselor toxice şi transformate genetic tranformându-ne în cobaii Europei, pe scurt ai făcut din ROMÂNIA o colonie în care BARROSO, MERKEL şi alţi susţinători de-ai domniei tale îşi fac jocurile.
 

Noua Republică regretă ca regionalizarea nu s-ar mai putea face

Aşa cum se desfăşoară lucrurile doar un miracol mai poate conduce la revizuirea Constituţiei. Numai că în politică nu se petrec miracole. În cazul eşecului revizuirii Constituţiei, nici de regionalizare nu se mai poate discuta, existenţa regiunilor nefiind prevăzută expres în actuala Constituţie.

La Oltchim "nu s-a putut"

Purtătorul de cuvânt a precizat că executivul comunitar este în contact cu autorităţile române în această chestiune, dar că până în prezent CE nu a primit o notificare formală, fără de care nu se poate pronunţa dacă ştergerea datoriei CFR Marfă către statul român reprezintă sau nu ajutor de stat.
 

Năstase - "un produs Brucan"

Seful celeilalte sectii de la ADIRI era Silviu Brucan si ne-am vazut la sediu cu ceilalti prieteni, apoi ne-am dus la Brucan si i-am spus ca am dori ceva de lucru in zona relatiilor externe. Brucan ne-a dat un birou in cladirea actuala a Guvernului, undeva pe la ultimele etaje si am inceput sa pregatim tot felul de decizii.
 

VEŢI PLĂTI ! SCADENŢA SE APROPIE !

Cred eu că românul s-a fript şi nu va mai călca uşor pragul bancherilor-cămătari. N-au decît să-şi ia valiza şi să plece în Guineea-Bissau ! Mirosul falimentului a ajuns în bănci, nu mai au surse de finanţare, trăiesc pe spinarea benere, nu mai au proiecte care să genereze randamente de fraudă şi hoţie, prin cel mai mare nivelul de dobînzi şi comisioane din Europa. Aşadar, băncile n-au cum să meargă mai departe. Adio profit din România ! N-au decît să închidă la vrac ! Drum bun ! Noi trebuie să fim acum cu ochii pe nobilul extraterestru, care sub masca de ambasador al turismului românesc în lume, nu-i prieten cu românul pe care îl dispreţuieşte. Partizanatul ecologic nu prevede numa’ să guste dulceaţa bio şi brînza de oaie. Nici să cosească iarba pe plaiul transilvan.

„Băieții verzi” cer Comisiei Europene salvarea speculei cu certificate verzi

La ora actuală, România are cel mai necompetitiv preț din Europa la energia pentru marii consumatori. După ce a dat și a învins în primele bătălii cu băieții deștepți care căpușau Hidroelectrica, cumpărând ieftin și revânzând scump, Guvernul USL a descoperit acum „băieții verzi” care căpușează energia regenerabilă. Dacă primii erau un mușuroi de furnici, acești din urmă sunt termitele. Băieții verzi sunt cu mult mai periculoși decât samsarii de energie care au pus Hidroelectrica pe butuci. Băieți verzi au „argumente ecologice” pe care le speculează la maxim în condițiile în care educația modernă aproape că-i dresează pe oameni că tot ce-i verde e bun.
 

 Masoneria - gală în Aula Academiei Române

Nominalizarile care vor sta la baza alegerii castigatorilor celei de-a treia editii a Galei Premiilor Marii Loji au intrat in linie dreapta. Cele sapte comisii, din care fac parte 33 de reputati academicieni si profesori universitari, vor anunta, joi, in cadrul unei conferinte de presa, organizate in Aula Academiei Romane, nominalizatii alesi in urma examinarii activitatii personalitatilor propuse in acest an.
  • "Ţara lu' Vodă Plancton"...

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: