01 mai 2013

L-a pierdut pe drum, sau s-a dat de gol?


Vor să desființeze și județele prin regionalizare, le mențin doar "într-o primă etapă". N-o spun în gura mare (cu excepția PDL-ului și a foștilor săi aliați din ARD), dar o au trecută în documentele interne). Cine ar vota pentru asta la un referendum? Nici pentru regionalizarea "soft" nu cred că va fi o majoritate de validare. Dar ei planifică următoarea etapă - eliminarea județelor. 

Ministrul de finanțe, Daniel Chițoiu, vorbește despre un nou nivel de taxare (cel regional), dar când le enumeră pe toate, nu mai apare nivelul județean:
"Avem în vedere descentralizarea atribuţiilor ministerelor şi instituţiilor de la nivel naţional către regiuni, apoi descentralizarea finanţărilor care se realizează acum la nivel naţional, schimbarea sistemului fiscal actual, pe trei trepte: impozite şi taxe care se vor colecta la nivel local, impozite şi taxe care se vor colecta la nivel regional şi cele care se vor colecta la nivel naţional."  
   
Document PnL - Programul Statul liberal - a doua modernizare a României 
Capitolul 2 - Administrația și afacerile interne 

După cum bine se spune aici, a dispărut nivelul județean de taxare: "În primul rând, Chiţoiu a pierdut pe drum nivelul judeţean: spuneau că păstrează judeţele. Deci, dacă nu cumva s-au răzgândit fără să ne spună şi desfiinţează totuşi judeţele, Chiţoiu a rătăcit pe drum nivelul judeţean al impozitării, iar asta este suficient de grăitor cu privire la nivelul de competenţă şi responsabilitate al acestor oameni care gândesc regionalizarea."

2 comentarii :

Riddick spunea...

"A doua etapă" ar putea urma la o eventuală modificare a tratatelor UE, după cum spunea Pîrvulescu :

"În măsura în care un nou tratat european urmează să fie realizat în perspectiva câtorva ani, probabil după alegerilor europene din 2014, s-ar putea să fim nevoiţi să modificăm articolul 1. Altfel spus, să oferim mai clar elementele de suveranitate Bruxelles-ului, pentru că în momentul de faţă există doar un articol foarte vag în Constituţie în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Uniunea Europeană. Doamna Merkel explica în ultimele zile că pentru ieşirea din criză este nevoie de o cedare mai clară de suveranitate."

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/tradatorii-nici-macar-nu-se-mai-ascund.html

Riddick spunea...

Poza este după pagina print de la site, am schimbat-o pe cea inițială "normală" fiindcă literele erau prea mici.

http://www.pnl.ro/print?modul=subpagina&link=capitolul-2-administra-ia-i-afacerile-interne


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: