07 mai 2013

Guvernare în continuitateGuvernul Ponta (un an) face exact ceea ce critica în moţiunea care a dus la căderea guvernului Ungureanu

O analiză retroactivă a textului moţiunii de cenzură ce a dus la demiterea lui Mihai Răzvan Ungureanu relevă că măsurile pe care opoziţia condusă atunci de către Victor Ponta le contesta au devenit „potrivite“ după preluarea puterii.
 

Cvorumul trădătorilor de țară !

Nu, nu este vorba de demiterea președintelui, cum să dai afară un coabitant ?!, ci de asigurarea condițiilor pentru aprobarea viitoarei Constituții (iar secretomania în care se face revizuirea Constituției spune multe !) dar și a altor acte „colaterale” extrem de grave. Regionalizarea, cu tot cu regiunea secuiască, ori legitimarea refrendumurilor locale organizate în secuime pentru obținerea autonomiei și care, deși depuse în parlament, nu au putut fi luate în considerare din cauza lipsei de acoperire juridică.
  • Modificarea pragului poate avea loc doar prin non-combatul opoziţiei (care n-ar contesta modificarea la CCR) sau prin aprobarea modificării de către majoritatea eurobăsistă de acolo (care din 8 iunie va fi de 5:4, de la 6:3).

Regionalizarea nu va stopa tâlhăria

E greu să vezi o colecţie mai mare de contradicţii ipocrite. Adică o ţară măcinată de corupţie, nepotism, trafic de influenţă şi hoţie va fi salvată de regionalizare ? Va dota regionalizarea clasa politică din România cu conştiinţă ? Trebuie să fii cel puţin naiv sau activist de partid să crezi o asemenea enormitate.
 

O mișcare a mișcărilor, fundațiilor, asociațiilor, grupurilor… la orizontul civic

Nicio grupare și niciun lider aflat acum în rol, prestând în acest spectacol dinaintea unei explozii sociale catastrofale, nu va avea viitor, nu va mai rezista decât puțină vreme la trapezul puterii și pe sârma opoziției și toți vor deconta pentru întreaga tagmă politică aflată în rotație de cadre de peste două decenii. Aceste forțe vor fi curând spulberate, măturate istoric…
 

Gran Menu a la carte: "UE"

În ceea ce ne priveşte, tragem un ultim semnal de alarmă cu privire la comportamentul acestor faliţi ai politicii româneşti, care fac totul pentru a intra în graţiile stăpânilor de la Bruxelles. Altfel nu văd de ce clasa politică românească se grăbeşte cu regionalizarea în timp ce Constituţia nu prevede aşa ceva? ! Iar noua Constituţie nu este încă votată! Este numai un proiect despre care nu ştim dacă va trece de votul popular ! 
 

Începe dezmembrarea Hidroelectrica

Hidroelectrica, unul dintre cei mai mari producători de energie din România in­trat în insolvenţă pe 20 iunie 2012, va scoate la vânzare începând cu sfârşitul lunii iunie pri­mele loturi de mici hidrocentrale, în total com­pania urmând să renunţe la 107 de astfel de unităţi cu o capacitate instalată de 100 MW.
  • Întreaga investiţie din jurul hidrocentralelor e realizată de stat (linii electrice, staţii de transformare, drumuri de acces - făcute special...). Acum beneficiază de ea privatul. Mai făcea ăla pe dracu', dacă era să construiască de la zero.

Bruiajul neîntrerupt

Ambientaţi de liote de propagandişti, toţi corifeii care au pus stăpânire pe România fac imposibilă orice atitudine care să ducă la reformă. Au în urma lor generaţii de discipoli care le sunt îndatorate, sau, mai exact, afiliate sistemului de subminare naţională. Mulţi pensionabili fac o figuraţie fără nicio poziţionare spre o îndreptare a lucrurilor, nici nu au cum. Oameni de sistem comunist, pentru ei Occidentul a însemnat o nişă în zid, nu absenţa Zidului. Faptul prezenţei lor constante zeci de ani pe firmamentul decizional, al interfaţei, arată că nu s-a întâmplat nimic semnificativ în politică. Cosmetizări după cosmetizări, adaptări de ochii lumii, sistemul în punctul său central rămânând identic.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

László Tőkés, 2012 (la congresul PPE de la Bucureşti): "Consider că toată problematica minoritară, a regiunilor dezavantajate, locuite de minoritari ar trebui să fie cuprinsă în politica de coeziune a Europei unite şi prin aceasta să se încerce depăşirea crizei generale a Europei unite. Între cauzele crizei se numără şi moştenirea comunistă, care ne frământă şi astăzi. Noi considerăm că problema regiunilor este o problemă genuină europeană şi, totodată, una specifică românească. România supercentralizată nu va reuşi să iasă din criză, dacă nu se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării. Partidul Popular Maghiar din Transilvania propune un astfel de program de descentralizare, de regionalizare, care va conduce la un sistem de federalism în România."

Postări populare (nu P.P.E. !):