01 aprilie 2013

Băsescu bagă la înaintare murăturile. Ăăăă..., muratorii.


Mai multe despre ipochimen (C.G.) - aici, aici şi aici.

PUTEREA:

Cristian
Diaconescu, iniţiatorul proiectului Mişcarea Populară, a anunţat luni, pe contul de Facebook al Fundaţiei, preşedintele acesteia este Călin Georgescu.

„Este un coleg din mediul universitar extrem de bine pregătit, aproape un creator de şcoală, potrivit proiectului pe care Fundaţia vrea să-l pună în aplicare. În Fundaţie vor fi oameni din mediul universitar în special, din mediul de afaceri şi din jurnalism”, declara în umră cu două zile Cristian Diaconescu.

Despre Călin Georgescu:

- Este născut la 23 martie 1962 în Bucureşti;

- Expert în dezvoltare durabilă. Între 1997-2013 a fost Director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România, iar din anul 2013 este Preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria;

- Reprezentant al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), secretar general al Asociaţiei Romane pentru Clubul de la Roma (ARCoR), preşedinte al Consiliului Director al Clubului de la Roma pentru Europa cu sediul la Viena (ESC), membru fondator şi director executiv al Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID);

- Doctor în ştiinţe, pedologie, în anul 1999;

- Senior Fellow în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare;

- Fost consilier al ministrului Mediului, secretar general în Ministerul Mediului, şi director al Direcţiei de Organizaţii Economice Internaţionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Burtălăul e ghidonat de "structuri". De ce ar da un ingineraş la Sociologie în 1990 ? fără alt motiv decât că urmează să fie "implantat" ? Sociologia şi Dreptul (mai puţin Istoria) erau facultăţi "supravegheate în mod deosebit" de PCR-Secu'.

"A urmat între 1984 şi 1989 cursurile Facultăţii de Mecanică a Politehnicii din Bucureşti, lucrând ca inginer la Întreprinderea Mecanică Topleţ din judeţul Caraş-Severin, iar între 1990 şi 1994 a urmat cursurile Facultăţii de Sociologie.

A absolvit un master în Politici Sociale în 1995-1996, dintre care şase luni cu o bursă la Cambridge în Marea Britanie, în 2001 a obţinut doctoratul în Sociologie, iar între 2004 şi 2006 a urmat un master de administrarea afacerilor la Universitatea Tiffin din Ohio, în Statele Unite.

Preda a mai lucrat în perioada 1991-1995 ca cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, iar după 2001 a mai lucrat şi ca expert pentru mai multe programe ale Programului pentru Dezvoltare al ONU (UNDP), UNICEF România, Băncii Mondiale. A publicat mai multe lucrări, comunicări şi studii ştiinţifice în domeniul sociologiei şi cunoaşte limba engleză, potrivit CV-ului său."

http://www.mediafax.ro/politic/marian-preda-propus-sa-conduca-fundatia-miscarea-populara-cine-este-omul-care-ar-putea-prelua-conducerea-10704768


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: