20 martie 2013

Ilie Şerbănescu despre pretextul Schengen

Cel mai probabil, motivul respectivei diversiuni este intenţia de fapt a Germaniei de a pune, prin reglementări de la Bruxelles, vameşi şi poliţişti nemţi sau autorizaţi de nemţi la graniţele imperiului pe care îl constituie UE. Reglementări care n-au fost încă găsite, căci, în cadrul demagogiei de la Bruxelles, nu s-ar putea stabili valabilităţi doar pentru graniţele de Est şi este de bănuit că scoţienii de la Nord-Vest şi nici italienii de la Sud şi spaniolii de la Sud-Vest nu sunt gata să accepte un control nemţesc. Aşa că problema aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este închisă până cel puţin la instituirea unui control economic de la Berlin la graniţele estice ale UE! Restul este vorbărie politică!
Victor Ponta, 2011: "Ar trebui să avem curaj şi ar trebui să nu ne mai ţinem atât de mult de principii oarecum depăşite şi să cerem la graniţa Romaniei şi evident a Bulgariei, a Poloniei, o poliţie europeană. Deci nu ar fi niciun fel de problemă pentru suveranitatea României dacă la graniţa României cu Moldova sau cu Ucraina ar fi şi funcţionari olandezi, sau danezi, sau francezi, sau englezi, în orice alt fel. În acest fel, în mod sigur partenerii noştri europeni ar avea încredere".

Jurnalul naţional:

Dar nu-i vorba despre Schengen!

Intervenţia directă a Germaniei în problema aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen este, fără doar şi poate, cel mai important eveniment de la intrarea acestor ţări în UE în urmă cu şase ani. După ce, potrivit reglementărilor, a venit sorocul aderării şi a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, Germania, lider practic al UE, a preferat să bage la înaintare întru împotrivire alte ţări, în frunte cu Olanda, fără menţionarea adevăratelor motivaţii şi invocând tot felul de bla-bla-uri generaliste privind necalificarea României şi Bulgariei, precum insuficienta luptă contra corupţiei şi anumite derapaje (inclusiv inventate dacă nu erau depistate unele reale) de la statul de drept. Evident şi pentru Grivei, era vorba de deficienţe care, chiar dacă existau, n-avea nici o legătură cu problema apartenenţei la spaţiul Schengen.

Schimbarea guvernării în România şi, mai ales, protestele masive antisistem (în fond anticolonialiste) din Bulgaria au decis Germania să iasă ea însăşi la rampă, mergând până într-acolo încât să ameninţe că dacă România şi Bulgaria insistă să se voteze, Germania îşi va folosi dreptul de veto. În fapt însă, Germania şi-a însoţit împotrivirea nu doar cu obişnuitele baliverne despre statul de drept şi corupţie, ci şi cu explicaţii din zona celor reale, deşi nici măcar de data aceasta argumentele nu au fost formulate tocmai explicit. Aşa însă, după bla-bla-urile de rigoare cu statul de drept şi corupţia, a apărut acum pe tapet problema reală a capacităţii României şi Bulgariei de a apăra economic mii de kilometrii de graniţe exterioare ale UE împotriva evaziunii fiscale vamale şi impotriva imigraţiei ilegale, Germania, ca şi alte ţări vestice, considerând că este suficient şvaiţerul grecesc din aceste puncte de vedere, netrebuind adăugat încă unui românesc şi bulgarăresc.

Problema este reală, dar, din păcate Berlinul şi Bruxelles-ul o tot ascund unei discuţii explicite sub diferite paravane precum statul de drept şi alte bazaconii. Cel mai probabil, motivul respectivei diversiuni este intenţia de fapt a Germaniei de a pune, prin reglementări de la Bruxelles, vameşi şi poliţişti nemţi sau autorizaţi de nemţi la graniţele imperiului pe care îl constituie UE. Reglementări care n-au fost încă găsite, căci, în cadrul demagogiei de la Bruxelles, nu s-ar putea stabili valabilităţi doar pentru graniţele de Est şi este de bănuit că scoţienii de la Nord-Vest şi nici italienii de la Sud şi spaniolii de la Sud-Vest nu sunt gata să accepte un control nemţesc. Aşa că problema aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este închisă până cel puţin la instituirea unui control economic de la Berlin la graniţele estice ale UE! Restul este vorbărie politică!

Germania consideră probabil România şi Bulgaria nişte colonii de la periferie şi, în mod cu totul cert, nu le atribuie capacitatea de a-i apăra economic graniţele imperiului ei. Şi nu le va împuternici vreodată să-i asigure această apărare. Murdăria este că le ţine în şah cu tot felul de MCV-uri şi alte diversiuni!

5 comentarii :

Riddick spunea...

"Germania consideră probabil România şi Bulgaria nişte colonii de la periferie şi, în mod cu totul cert, nu le atribuie capacitatea de a-i apăra economic graniţele imperiului ei. Şi nu le va împuternici vreodată să-i asigure această apărare. Murdăria este că le ţine în şah cu tot felul de MCV-uri* şi alte diversiuni!"

* Va denunţa Bulgaria în mod unilateral MCV-ul ? ;-) Poate viitorul guvern, după alegeri. Nici gând - România.

Simeone spunea...

Germania consideră...

Fac ceva pe ce considera astia. Istoric vb.; si-au pierdut dreptul moral de a mai spune ceva, mai ales in cazul nostru unde timp de cateva sute de ani ne-au exploatat prin imperiile create de ei. In continuare au un comportament de descreierati, refuzand sa-si ceara scuze pentru ce ne-au facut.

Eu propun sa inceapa prin saruturi tandre pe bucile romanilor intr-un mod organizat poate "nemteste".

Riddick spunea...

Mai este şi chestiunea datoriei istorice a Germaniei, actualizată la 18-19 mld euro. Se pare că termenul de revendicare a expirat în octombrie 2012. Ghişe a făcut o interpelare, la mişto, la spartul târgului:

http://www.corectnews.com/business/datoria-financiara-germaniei-fata-de-romania

Anonim spunea...

Nu v-ati prins. Droaia de politruci vinzatori de neam si tara au planul doi. http://www.evz.ro/detalii/stiri/corlatean-vorbeste-prostii-sau-usl-are-o-agenda-ascunsa-1026365.html#ixzz2MOglCFHS Noi trebuie sa le explicam narodului ca numai o EUROPA A NATIUNILOR UNITE poate face fata imparatiei ANTIHRISTICE sua-israel-bruxeles. NOTA
Va spune ceva TRATATUL EUROASIA. Cind a fost el semnat, ce evenimente s-au produs dupa aceea...

Riddick spunea...

Europa aia Unită ar avea nevoie şi de forţa militară a SUA. Desfiinţarea NATO e o dorinţă veche a Rusiei.

S-a făcut o Uniune Eurasiatică, pornită de Rusia ca o uniune vamală, deocamdată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: