31 ianuarie 2013

PDL, complicele USL la regionalizare


Site PDL - Viziunea PDL pentru Romania

(site de kko, fără diacritice: "Romania")
Nu putem vorbi despre modernizarea statului fara reformarea administratiei publice. PDL a promovat cadrul legislativ al descentralizarii administratiei, cu scopul de a o face mai eficienta si mai pregatita sa raspunda nevoilor comunitatilor locale. PDL sustine in continuare ca descentralizarea trebuie consolidata, in perspectiva crearii unui stat modern, iar regionalizarea este obligatorie în 2013.

PDL ramane consecvent in sustinerea reformei constitutionale, care sa clarifice raporturile dintre puterile statului, sa restructureze Parlamentul conform vointei exprimate de romani la referendumul din 2009 si sa stabileasca mecanismele de deblocare a crizelor politice.
Aceeaşi placă uzată cu 2009, când de fapt obiectivul "lor" de acum e regionalizarea. Nu de la 288 de parlamentari în plus sărăceşte România. Dacă întregului parlament i s-ar aloca un buget de 10 ori mai mare decât acum, ar fi trimişi în concediu şi ar legifera specialişti bine intenţionaţi, am merge înainte.

Paguba iese din ce se votează acolo, că-s trei sute sau cincisute optzeci şi opt e secundar. Dar aşa latră propaganda, ca să nu fim atenţi la lucrurile importante.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: