31 ianuarie 2013

PDL, complicele USL la regionalizare


Site PDL - Viziunea PDL pentru Romania

(site de kko, fără diacritice: "Romania")
Nu putem vorbi despre modernizarea statului fara reformarea administratiei publice. PDL a promovat cadrul legislativ al descentralizarii administratiei, cu scopul de a o face mai eficienta si mai pregatita sa raspunda nevoilor comunitatilor locale. PDL sustine in continuare ca descentralizarea trebuie consolidata, in perspectiva crearii unui stat modern, iar regionalizarea este obligatorie în 2013.

PDL ramane consecvent in sustinerea reformei constitutionale, care sa clarifice raporturile dintre puterile statului, sa restructureze Parlamentul conform vointei exprimate de romani la referendumul din 2009 si sa stabileasca mecanismele de deblocare a crizelor politice.
Aceeaşi placă uzată cu 2009, când de fapt obiectivul "lor" de acum e regionalizarea. Nu de la 288 de parlamentari în plus sărăceşte România. Dacă întregului parlament i s-ar aloca un buget de 10 ori mai mare decât acum, ar fi trimişi în concediu şi ar legifera specialişti bine intenţionaţi, am merge înainte.

Paguba iese din ce se votează acolo, că-s trei sute sau cincisute optzeci şi opt e secundar. Dar aşa latră propaganda, ca să nu fim atenţi la lucrurile importante.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: