20 septembrie 2012

Nemernicii vor să paseze chestiunea pentru după alegeri!


Pentru unul e doar o chestiune financiară (altminteri, nu are nimic de obiectat), iar celălalt ar fi onorat discuția, dar nu a mai apucat - în loc să spună NIET din prima!
"La nivelul Guvernului nu s-a discutat despre acest proiect. În ce priveşte armata, capabilităţile angajate la NATO le avem angajate şi la nivelul Uniunii Europene, aşa cum procedează şi alte state europene. Avem un buget atât de limitat, încât facem ulceraţii că nici la NATO nu ne putem asigura angajamentele aşa cum ne-am dori", a declarat pentru gândul ministrul Corneliu Dobriţoiu.

"Pe vremea când eram ministru, eu am primit o invitaţie la discuţii din partea ministrului de externe al Germaniei, Guido Westerwelle, dar din cauza schimbărilor politice din România nu am putut să o onorez", a arătat Diaconescu, care a explicat că deocamdată este vorba de un proiect personal al ministrului de externe al Germaniei.

"Proiectul nu a fost conturat încă, este doar în faza iniţială, el nu a fost încă însuşit statal la nivelul UE", a declarat pentru gândul consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

Gândul: Chemată în Armata Europeană, România îşi ia scutire medicală: "FACEM ULCERAŢII". EXCLUSIV

5 comentarii :

Riddick spunea...

E pe față. Și acum au tupeul să propună o armată europeană, de parcă n-ar exista NATO !

Nota Bene - în NATO partenerii sunt cu drepturi egale la decizie (că nu și le exercită mereu, e partea a doua) La AUE, nu mai e așa.

2011

După reuniunea de marţi, de la Varşovia, a liderilor statelor din „Triunghiul de la Weimar“, din care fac parte Franţa, Germania şi Polonia, preşedintele polonez, Bronislav Komorowski, a anunţat că l-a convins pe omologul său rus, Dmitri Medvedev, să participe la următoarele summituri ale acestei iniţiative.

Nikolas Sarkozy şi Angela Merkel au fost încântaţi de perspectivă. Această invitaţie este primul semn concret de îmbunătăţire a relaţiilor dintre Moscova şi Varşovia, scrie analistul rus, Andrei Fediaşin, citat de Ria Novosti.

http://www.adevarul.ro/international/Rusia-in_-Triunghiul_de_la_Weimar_0_424158179.html

Riddick spunea...

http://www.msz.gov.pl/files/docs/komunikaty/20120918RAPORT/report.pdf

Crystal Clear spunea...

De cand planuiesc asta ! ....

Riddick spunea...

O încercare mai serioasă a avut loc în anii '50, dar a respins-o parlamentul francez.

Crystal Clear spunea...

Acum au mers f departe. Vor sa dea lovituri f rapide si sa preia imediat


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: