01 septembrie 2012

"Duda zilei", iulie-august 2012


iulie

2.  O posibilă explicație a scrisorii primite de Ponta la Cotroceni: suprapunerea referendumului constituțional cu alegerile generale și (eventual) prezidențiale, ca să nu se mai fure grosolan ca în 2003, când s-a validat referendumul, deși participarea reală a fost de sub 40%, cumulată în două zile. 
Iar ce spune Băsescu, invocând respectarea referendumului din 2009, este pentru mobilizarea electoratului PDL, de fapt urmărindu-se - transpartinic - modificări mult mai vaste (regionalizare, limită maximă de deficit, etc.).
 
3.  Zgonea: 1) "Forța națiunii europene stă în forța fiecărui parlament național". (care "națiune" ?!) 2) "Pot sesiza și mama Curții Constituționale".
Băsescu: "Prin acţiunile Guvernului şi ale majorităţii parlamentare se încalcă grav valorile Uniunii Europene" (nu și Constituția ?!)
Marga: "Evoluţiile politice din România sunt expresia exerciţiului democratic parlamentar".
Ungureanu: "Ceea ce se întâmplă astăzi îmi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelică" (numai de până atunci ?)
Serviciul de presă al Comisiei Europene spune că este vorba în România despre lupte politice interne care nu ating cadrul UE și nici Mecanismul de Verificare și Cooperare privind justiţia și corupția.
Cioloș tace.
Barroso tace.
 

4.  Prostie solemnă... sau altceva? Devalorizarea leului mai înseamnă și acces mai ușor la activele scoase la mezat:
Ministrul de finanțe: Deprecierea leului poate aduce venituri mai mari la buget
"Sigur că nouă nu ne convine un curs depreciat, dar unele impozite şi taxe se calculează şi în funcţie de curs, deci ele înseamnă că ar genera venituri mai mari la bugetul de stat, dar nu ne ghidăm după acest parametru".
 

5.  USL știe că referendumul de demitere nu se va valida.
Destituirea conducerii Institutului Național de Statistică o dovedește.
UPDATE: Ordonanța de urgență emisă de guvern elimină condiția de validare a referendumului (adică, prezența a minim 50% din cetățenii cu drept de vot).
ACEST NOU TIP DE REFERENDUM, ÎN CARE O MINORITATE POATE FI "MAJORITARĂ" S-AR PUTEA APLICA ȘI LA REVIZUIREA CONSTITUȚIEI (CU REGIONALIZARE). ACUM AR FI DOAR REPETIȚIA GENERALĂ, CA SĂ NU SE MAI FURE PE FAȚĂ,
CA ÎN 2003.

6.  Tăriceanu divulgă linia - România să nu fie condusă de lideri legitimi, ci de lachei:
"Va fi sfârșitul ceaușismului, al ideologiei prezidențialismului, obsesiilor unui om care se considera șeful statului situat deasupra legii. Va fi sfârșitul ideii de comandant suprem".

7. Ponta a obținut imunitate guvernamentală:
"Acum vom avea eliminate toate blocajele care ne-au ţinut în loc de când am început actul de guvernare şi cu atât mai mult trebuie să dovedim că putem să funcţionăm într-adevăr fără să avem tot timpul grija unei plângeri penale - domnul ministru de Externe -, a contestaţiilor tuturor actelor pe care le adoptăm şi a sabotajului instituţional"

8. 
Baconschi (știți... "Numele meu e un brand") vorbește în numele PDL despre posibilul candidat la președinție, în cazul eșecului la referendum: Ungureanu, evident.
"E nevoie de o resetare a scenei politice. Ea nu poate fi operată subit. Referendum - dacă învinge NU - avem o primă contrapondere la tirania majorităţii de încropeală. Apoi PDL, Noua Republică şi PNŢCD se aliază electoral pe o platformă comună cu ICCD. MRU contra Antonescu, în cazul nefericit că românii sceptici stau şi de data asta acasă la referendum, în vreme ce USL îşi mobilizează electoratul captiv. Nu cred că există altă soluţie".
 
 
11.  De fapt, Gitenstein face jocul lui Ponta și al USL.
Retrăgând ordonanța neconstituțională nu apare un vid de legislație. Există legea referendumului, nr. 3/2000. Dar convocarea parlamentului în ședință extraordinară nu oferă garanția conformării la decizia CCR. Se poate reuni parlamentul și se poate tărăgăna legiferarea până pe 28 iulie, și trimisă legea la promulgare pe 29 iulie.
Ce spune Gitenstein în finalul comunicatului e apă de ploaie, dă o aparență de imparțialitate:
"Dacă devine evident că Parlamentul nu doreşte sau nu se poate reuni şi acţiona imediat, atunci Guvernul ar trebui să ia măsurile care sunt de competenţa sa pentru a se asigura că organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt în deplină concordanţă cu recenta decizie a Curţii Constituţionale privind referendumul".
 

12.  Guvernul USL le spune altora care este "poziția României" față de "viitorul Europei", numai nouă nu, orice dezbatere la nivel național fiind blocată, deși subiectul este extrem de grav.
"Ministrul Andrei Marga a prezentat oficialului german poziţia României referitoare la propunerile privind aprofundarea construcţiei europene, conţinute în raportul ministrului german de externe, Guido Westerwelle, vizând procesul de reflecţie asupra viitorului Europei. Cei doi oficiali au evidenţiat că ambele state împărtăşesc o viziune comună asupra viitorului Europei, bazată pe o integrare unitară, incluzivă şi aprofundată a tuturor statelor membre".
 

13.  "Își joacă VIAȚA" ? (n-are importanță continuarea...)
Ponta: "Băsescu își joacă viața
și libertatea. Iar pentru el viață fără putere nu se poate".
 

14.  Guvernul, prins cu încă o minciună. Agenția de PR a Guvernului rus a trimis un comunicat în numele Guvernului Ponta.
Deși Guvernul român a negat existența unui contract cu agenția în cauză, lăsând totuși să se înțeleagă că au existat discuții în acest sens, o serie de documente publicate în presă arată fie că G+ Europe și-a asumat singură afirmațiile lui Victor Ponta, fie a fost mandatată să exprime un punct de vedere în numele premierului român. Ancheta realizată de jurnaliștii de la TVR Info a scos la iveală existența unui document expediat de John Vanpool, angajat al filialei din Bruxelles al agenției G+ Europe. În doar câteva ore, e-mailul trimis de compania de PR în numele premierului român a ajuns la marile agenții de presă din Occident. Pe rând, AFP, Reuters sau DPA au scris despre „aventurile” premierului român la Bruxelles.
 

15.  USL e mână-n mână cu UDMR (care a votat pentru suspendare), nu a anulat HG a cabinetului Ungureanu, doar a retras apelul din instanță. Ce ar urma, regionalizare cu Ținutul Secuiesc?
Prima măsură a Guvernului Ponta va fi anularea hotărârii privind înfiinţarea liniei în limbă maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, anunţa USL în aşteptarea învestirii noului executiv. USL a fost acuzat că a uitat de promisiunea făcută. Acesta este şi motivul pentru care am cerut părerea actualului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu: „Nu am ajuns să mă ocup şi de acest subiect, dar din câte ştiu eu de înainte de a veni la minister, universitatea a acţionat în judecată Guvernul şi a cerut anularea hotărârii, iar instanţa, pentru început, a suspendat aplicarea acesteia. În ultima zi de activitate, guvernul interimar a introdus recurs la Curtea de Apel, apoi Guvernul Ponta a retras această cerere de recurs. Ar fi un nonsens să intervenim acum, când cazul este în instanță".
 


16.  Adică, să intrăm și noi în faliment! 
Economistul-șef al BNR: "Dacă România este în prezent îndreptăţită să încaseze o sumă netă de circa 4 miliarde euro/an de la bugetul comunitar (presupunând un grad de absorbţie de 100% a fondurilor europene alocate), să comparăm această sumă cu zecile de miliarde alocate anual, ca pachet de asistenţă financiară, Portugaliei". 

17.  Băsescu, din nou, propagandist penibil al UE:
"Naționalismul este un concept care nu poate funcționa în interiorul Uniunii Europene.
Sunt indivizi la USL care cred că naționalismul va fi tolerat în interiorul Uniunii Europene.
Ei nici azi nu înțeleg că UE e o poveste despre democrație și valori".

18. 
Dac-o mai ține mult așa
începe să mă facă curios.
"Pe 29, dacă voi fi demis, veţi vedea
, chiar şi pe televiziunile care susţin USL-ul fără rezerve, ce i se va întâmpla României în Europa".
 

20.  Hai, Ponta, cramponează-te, inventează ceva...
Ponta: "Decizia Comisiei de Etică de la Universitate este POLITICĂ"

Dovezile plagiatului


21. 
Ponta promite UDMR-ului
că regionalizarea (în viziunea USL, aproape federală) va ține cont de cererile sale.
De fapt, e convenită deja transpartinic, iar după alegeri se va trece la anularea condiției de validare a referendumului constituțional, ca să nu mai fure pe față, ca în 2003. Atunci se vor defini clar taberele pro și contra România, pentru prima nu prea ne-am străduit să avem partide, chibițăm falsa luptă din PDUSL.
"Trebuie să formăm ca unităţi administrativ-teritoriale regiuni care să aibă preşedinte regional, consiliu regional. La Bucureşti să rămână Apărarea, Justiţia, Politica externă, iar toate celelalte lucruri, care ţin de dezvoltare economică, sănătate, să meargă la alt nivel decât la Bucureşti. Este obligaţia noastră, a tuturor - şi aici vorbesc şi de USL, şi de UDMR şi de celelalte partide care vor fi reprezentate în Parlament - ca pe parcursul anului 2013 să găsim soluţia care la 1 ianuarie 2014 să ne permită o descentralizare reală".
 

22.  Ponta se gudură pe lângă Berlin și Bruxel - interviu în Der Spiegel:
"Sunt un european responsabil; viitorul României va urma calea Europei unite. Legăturile strânse cu Germania, un prieten special al nostru de mulţi ani, sunt de o importanţă deosebită pentru noi".
 
Textul original 

23.  Entelectualii USL scriu la Bruxel. Toată liota (aproape), unii mai făceau pe endependenții.
"Suntem acum profund îngrijoraţi de reacţiile externe la recentele evenimente politice din ţara noastră. Sperăm ca această scrisoare să ajute la clarificarea oricăror concepţii eronate cu privire la situaţia curentă şi va deschide un dialog în legătură cu viitorul. Căci suntem profund preocupaţi de recentele acuzaţii care pretind că Parlamentul şi Guvernul României ar fi subminat statul de drept şi independenţa justiţiei în încercarea de a-l demite pe preşedintele Traian Basescu. E greu pentru noi să vedem că reprezentanţi de seamă ai Uniunii Europene işi exprimă poziţia ignorând un principiu fundamental al dreptului, audiatur et altera pars".
 


24.  Un lider PSD lansează amenințări cu moartea.
"Dacă va continua
(Traian Băsescu - n.r.) să se agaţe, sub masca unor forme juridice, de putere, va avea parte de un sfârşit tragic", a avertizat fostul ministru şi senator PSD, luni seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3. Alexandru Athanasiu nu a explicat ce înţelege prin "sfârşit tragic" şi nici cum ar putea avea loc acesta.
 

26. 
#1
- USL pune la cale violențe în București. Câteva mii de "revoluționari" sunt trimiși să spargă mitingul de astăzi al PDL.
#2 -
Ce vrea, de fapt, să spună? Comisia de la Veneția cere anularea cvorumului de validare a referendumurilor! După NU-urile francez și olandez din 2005.
"Eu nu am avut niciun fel de reacţie, nici când s-a spus referendum majoritar, nici când s-a spus 50 plus 1. Nu am făcut vreun fel de presiune la CCR. Greşeala USL a fost că n-a modificat legea pentru toate tipurile de referendum, au făcut o exceptie doar pentru destituirea preşedintelui. Şi atunci CCR a spus simplu, dacă pe un primar il destitui cu jumătate plus unu din listă, trebuie să avem o uniformitate a legii. Cred că dincolo de interese, ar trebui să privim la experienţa Comisiei de la Veneţia şi să facem toate referendumurile cu jumătate plus unu din cei care se prezintă la vot".
 

27.  Se relansează campania de propagandă pentru primirea de emigranți (evident, arabi și africani) în UE, chiar de către comisarul european pentru migrație:
"Ţările europene trebuie să recu­noască, în cele din urmă, în mod cinstit, că, la fel ca Statele Unite, Canada şi Australia, şi ele reprezintă un pământ al imigranţilor. Totuşi, în ciuda acestui lucru, nu facem suficiente investiţii pentru a-i integra pe nou-veniţi în şcolile noastre şi la locurile noastre de muncă. Îmbătrânirea populaţiilor europene este fără precedent în istorie. Numărul muncitorilor va scădea ameţitor şi s-ar putea micşora cu aproape o treime până la jumătatea secolului, cu consecinţe imense pentru modelul social european - cu oraşele pline de vitalitate, care promovează un anumit tip de raporturi între generaţii, în care cei bătrâni se bazează într-o foarte mare măsură pe cei tineri. Şi, în timp ce istoria sugerează că ţările care îi primesc pe imigranţi, cu energia şi vibraţia lor, sunt mai buni competitori pe plan internaţional, Europa adoptă tactica opusă, prin întărirea graniţelor".
Scrisoarea de protest a lui Geert Wilders

28.  Băsescu repetă oferta către USL
- demisie contra revizuirii Constituției "conform referendumului din 2009". Numai că nu e vorba doar de atât, se va urmări introducerea regionalizării și a limitei de deficit. USL intenționează transformarea Senatului în "Camera Regiunilor" (gata, "parlament unicameral"!). Pentru revizuirea Constituției va fi nevoie de 2/3 din voturi la parlament, iar cu actuala lege electorală USL nu le va putea avea fără PDL. Va accepta PDL o revizuire fără parlament unicameral, dar cu regionalizare? Ba bine că nu !
"La un procentaj în care vin 48-49% şi diferenţa este foarte mare, nu am decât soluţia să le propun politicienilor, ca de altfel şi românilor, să le reînnoiesc propunerea pe care am făcut-o lui Antonescu şi lui Ponta încă de la sfârşitul anului trecut. Le retrimit scrisoarea: măi, oameni buni, haideţi să discutăm revizuirea Constituţiei cu punerea în aplicare a referendumului din 2009 şi cu scurtarea mandatului meu, în aşa fel încât odată cu alegerile legislative, care poate nu vor mai putea avea loc în noiembrie în condiţiile astea, trebuie să aibă loc cel mai târziu în februarie 2013 odată cu legislativele".
 

29.  USL și-a adus pitecantropii să vadă conacul.
„Uite, faianţă! Asta e faianţa lui Băsescu! O placă d-asta trebuie să iau şi eu acasă, că sunt banii mei aici!”, spune un domn respectabil, cu pălărie albă. Lumea nu-l mai ascultă. Vârtejul de curioşi întră în bucătărie. Se deschid sertare, ba o femeie curioasă deschide până şi uşa de la cuptorul cu microunde „să vadă cum e înăuntru”. „Ia uite, ce masă de bucătărie mică!”, strigă altcineva. Vârtejul porneşte apoi prin alte culoare, săli de baie şi dormitoare. Se fac poze „la sala de forţă”, după care, atrasă de umiditatea sporită şi clipocitul discret al apei, mulţimea de curioşi ajunge în punctul terminus al călătoriei, pentru a vedea minunăţia: piscina. Locul în care o doamnă trece de bariera invizibilă trasată de organizatori, pentru a se îmbăia în apa azurie. Se descalţă de sandalele albe cu talpă de plută şi păşeşte –destul de timid – pe treptele de marmură care coboară înspre adâncurile piscinei. „Cum e apa, doamnă?” „Cum să fie, nu e prea bună!”, spune vizitatoarea care cere un prosop pentru a-şi şterge picioarele ude până la genunchi. „E piscina noastră, avem dreptul să facem o baie!”, mai spune ea, după care se strecoară cu dexteritate printre însoţitoarele stupefiate de la RAAPPS care, după câteva secunde de uimire, o dau în consemn pe doamnă la jandarmi: „Veniţi repede, avem o nebună care a intrat în piscină!”.
 

31.  Adrian Severin bate șaua: 
"Ori poate că există pe undeva un grup de reflecție trans-național care, neavând încredere în nici unul dintre protagoniștii actuali ai scenei politice românești, dorește o schimbare generală de distributie? Nu știm încă cine vor fi noii juni primi și noile primadone dar este posibil ca ele să fi intrat deja la repetiții. Până la trecerea lor pe afișul oficial al spectacolului, publicul trebuie prins într-un vârtej de evenimente atât de aiuritor încât nimeni să nu fluiere nici noul repertoriu nici noii actori". 

august

1.  Amânarea deciziei CCR nu înseamnă decât un singur lucru: nu există 6 voturi din 9 (conform legii CCR) pentru invalidarea referendumului. Dar nici pentru validare.
Ponta și Rus intră în concediu, parlamentul se întrunește tocmai pe 21 august.
Va urma ceva.
 

2.  Perfect previzibil - decizia Curții Constituționale a fost luată cu majoritatea de 5/9 a USLDMR. Nu sunt semne că s-ar putea aduna 6 voturi din 9 (pentru validare sau nevalidare) până pe 12 septembrie.

3. 
Ponta
, despre afirmația MAI privind numărul alegătorilor:
S-a dovedit că afirmaţia nu a fost adevărată”.


4.  Antonescu confundă intervalul (mai bine de o lună, nu doar două săptămâni), iar autorii sunt cei cu care se vede el zi de zi.
"Trebuie să înţelegem totuşi mecanismul prin care imaginea unei ţări a fost distrusă în două săptămâni într-o acţiune evident organizată, coordonată, finanţată. Trebuie să vedem totuşi cine a făcut asta, pentru că este ceva ce afectează ţara, toată ţara". 

6.  Pivniceru la Justiție.

7.
#1 Antonescu vede dublu - CCR ar fi dat două decizii !
Există O SINGURĂ decizie a CCR, falsificată de scribii USL plantați acolo, falsurile au fost posibile datorită imbecilității lui Zegrean. Dacă eram în locul lui făceam plângere penală contra falsificatorilor (da, dar după ce semnasem ca primarul...).
"Este nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate şi aici mă refer, în primul rând, la Guvern, care a dat senzaţia, trebuie să o spun, unei anumite timidităţi şi anumitor ezitări. Primul este Guvernul care are două lucruri, în această privinţă, de făcut: unu, să facă exact ceea ce i-a cerut Curtea Constituţională în decizia sa din 2 august, prima decizie, şi ceea ce s-a explicat foarte clar, fără niciun fel de loc de interpretare, în motivaţia Curţii".
#2 Antonescu "speră":
"Traian Băsescu şi aceşti oameni de mine nu scapă, decât dacă mă omoară, ceea ce nu e cazul, sper".

8.  Căcărău dă directive de la Cotroceni: Cvorumul de la referendum (reglementat de legea referendumului) se stabilește după listele de la alegerile locale (reglementate de legea alegerilor locale).
"Un lucru despre care se discută mult şi confuz: cvorumul pentru referendum se stabileşte strict prin raportarea la listele pentru locale. Listele electorale permanente cuprind numai oamenii cu domiciliul stabil în România".
 

9.  USL a pus la cale un false flag, anchetarea de către poliție (deci - MAI, deci - USL !) a persoanelor care au votat în grup, cu primarul Radu Mazăre, minciună care să servească propagandei USL conform căreia "Parchetul este subordonat politic lui Băsescu".
Parchetul:
"Poliţia a făcut audieri în cazul Mazăre, Parchetul nu a dispus şi nu a efectuat audieri".
Ponta, folosind informația falsă, a trimis o scrisoare către ambasadele de la București, în care susține că Parchetul a declanșat o campanie de intimidare a votanților.


11.  Parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ÎCCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale a acestuia. 

12.  USL face o mutare destinată pieței interne - captarea electoratului naționalist și eurosceptic.
Delegația europarlamentarilor PSD 
va cere audiere (impeachment) pentru comisarul european Viviane Reding.


14.  Curtea Constituțională declară că se va pronunța în privința referendumului conform legii CCR, adică cu (minim) două treimi. Numai că nu precizează și când o va face. :)))
"Hotărârea nr.3 din 2 august 2012 a fost dată în materia soluţionării contestaţiilor introduse în legătură cu procedura referendumului şi nu în materia valabilităţii referendumului, asupra căruia Curtea urmează a se pronunţa în baza art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992".


15.  Căcărău simte că-i fuge pământul de sub picioare, pe măsură ce se apropie oficializarea eșecului referendumului, și îl presează pe Tonta să schimbe procurorul general. Că o face și în public, prin aluzii, arată dimensiunea crizei din USL.
„Îi cer domnului premier Victor Ponta, ministru interimar la Justiţie, să sprijine şi el acest demers de clarificare.
Am văzut o declaraţie a premierului cu care nu pot fi de acord, în care îi cere lui Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României. Sper că e vorba doar de polemică poltică şi nu o vorbă de ministrul al Justiţiei pentru că dacă cineva terorizează vreun cetăţean al României trebuie de îndată luate măsurile pentru ca el să fie împiedicat să o facă iar dacă nu, şi unii cetăţeni au probleme, atunci autorităţile statului, ministrul Justiţiei de exemplu, şi nu domnul Traian Băsescu, sunt cei îndrituiţi şi obligaţi să ia măsuri.”

16.  Pivniceru nu renunță la postul de ministru al justiției (girat de PnL), deși s-a compromis prin colaborarea cu fiul infractorului Adrian Năstase.
"Eu nu iau în calcul această variantă, pentru că nu toţi suntem şantajabili. Faptul că cineva m-a fotografiat ieşind din blocul în care locuiesc şi intrând în alt bloc, urcându-mă într-o maşină care nu am ştiut a cui este, nu găsesc că este un lucru incriminant." "Vreau să fiu un om liber. Eu sunt un om simplu, nu-mi place să fiu urmărit. Nu am voie să vorbesc cu cine vreu eu?"
"Eu nu-l cunosc pe Andrei Năstase. Era un şofer în maşină cu care nu am făcut cunoştinţă".

 17.  Căcărău își leagă de gât pietroiul Pivniceru. Care minte, încercând să protejeze partidul care girează postul de la justiție și care a propus-o (PnL):
"Nu m-o sunat nimini pe mini,
că doar n-oi fi acuma mare penelistă".
"
I-am dat un telefon, pentru că am văzut-o foarte afectată de această anchetă. I-am spus: Welcome to the club".
 

18.  Se pare că "nu s-a înțeles", nu este nimic de centralizat, trebuie prezentate listele actualizate existente la 10 iulie (conform legii). Concret: documentarea bazei legale a referendumului.

19. 
MAI (= PSD-Ponta) îl învârte-n foi de viță pe Căcărău (doar nu credeai că vei fi lăsat să ajungi președinte, imbecilule !), va trimite la CCR doar sugestii despre ce ar trebui să se modifice la listele electorale.
"Noi o să prezentăm CC o situaţie pe categorii de persoane care trebuie radiate - c-or fi persoane decedate, c-or fi persoane care şi-au schimbat domiciliul, că sunt persoane care şi-au pierdut drepturile electorale - şi CC va aprecia dacă aceste informaţii îi sunt de folos sau nu. Nu-i radiem din listele electorale. Noi nu radiem pe nimeni".
 

20.  Ponta, deci n-ai trimis nimic!
Deci, ce spui tu nu contează! Scurt!
"Nu am trimis CCR liste electorale dint
r-un motiv pe care l-am facut inteligibil - nu sunt la noi, ci la Parchetul General".
 

21.  Ungureanu se face că nu înțelege că propaganda USL urmărește captarea electoratului naționalist și eurosceptic. Mă rog, ce mai rămâne în afara PP-DD, care deocamdată este singura alternativă la PDUSLMR. Votul PRM de la turul doi l-a făcut președinte pe Băsescu în 2004, votul naționalist și eurosceptic va hotărî majoritatea la toamnă. Chiar nu înțelege PDL că vectorii de comunicare ai USL îl prezintă ca pe o unealtă a UE ? (de parcă USL n-ar fi tot același lucru...).
"România în opinia domnului Antonescu este o colonie. Cum să fie România o colonie când este membru egal cu toţi ceilalţi membri din comunităţi de democraţii internaţionale, europene sau trans atlantice, UE şi NATO, comunităţi ale căror valori ne-am angajat să le respectăm prin tratatele noastre de aderare? Asta înseamnă pentru domnul Antonescu politica externă românească şi imaginea României în lume. Numai o minte îmbâcsită de ceauşismul cel mai negru poate să gândească în felul acesta".

22.  Ponta: "Regimul Traian Băsescu se va încheia greu, cu bătălie mare, cu pierderi mari, dar nu mai este nicio cale de întoarcere". 

23.  Nu trebuie votată revizuirea Constituției, prevăzută pentru 2013 sau 2014. Pe lângă trecerea în text a regionalizării și a limitei de deficit (eurodiktatul fiscal), iată că se mai vrea și o Curte Constituțională "pe comandă" (comanda oligarhiei, judecătorii de la ÎCCJ au fost căftăniți de pe vremea lui Ilici, majoritatea). Momeala pentru votanții PDL ar putea fi parlamentul unicameral, dar de fapt se va trece la planul USL, Senatul fiind transformat în Camera Regiunilor.  
Geoană: "Într-un fel, şi-au semnat şi actul de condamnare pentru că este evident pentru mine că la o modificare a Constituţiei, când va fi ea făcută, actualul model de algoritm politic pentru desemnarea judecătorilor la Curte va trebui să fie înlocuit probabil cu un sistem gen american, unde la Curtea Supremă se judecă atât speţe constituţionale, cât şi speţe de natură civilă sau penală".

24.  Ministrul de interne instigă la dezordine.
"Am dispus astăzi Inspectorului General al Jandarmeriei să îi identifice pe domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei. Vreau să îi asigur pe cetăţeni că pot să protesteze şi să îşi exprime părerile fără nici o teamă şi fără nici o repercusiune din partea organelor de ordine, sigur, respectând legea".
Primul comunicat
Al doilea comunicat

 
26.  Eurocartelul PDUSLMR.
USL, care
criticase clasa pregătitoare, o putea desființa. Fusese introdusă de Funeriu, cel care a dat drumul ONG-urilor la clasă, peste elevi, contrar legii.
Dar nu, iată că ministrul educației face apel la părinți:
"Este prima dată când avem clasa pregătitoare, aveam până acum grupa pregătitoare, dar ea nu făcea parte din sistemul de învățământ. Părinții au obligația să trimită în clasa pregătitoare copiii pe care îi au acasă. Pregătirea pentru clasa pregătitoare a început foarte târziu - achiziționarea mobilierului, materialului școlar, pregătirea cadrelor didactice. Este o trecere între ce a facut copilul la grădiniță și ce va face copilul în clasa întâi".
 

27.  Ponta nu stăpâneşte partidul. A dat dispoziţie (cică... ) să fie cvorum, dar s-a dat plecat, la o adică, ca să nu apară că ăia nu mai ascultă de el.
Cu ocazia Congresului al XXIV-lea al Internaţionalei Socialiste, care are loc o dată la patru ani, începând de luni, premierul Victor Ponta este prezent la Cape Town, în Africa de Sud, conform informaţiilor din site-ul Executivului din România. Însă este cel puţin ciudat că evenimentul începe de fapt joi, la data de 30 august.
 

29.  Va trebui explicat odată anul 2010 - s-a vrut trecere la euro "în 2015" sau măsuri anticriză ? Că singura explicație validă e că nu ieșeau bine parametrii macro, altfel nu era o calamitate, ceva. UNPR, detașat de la PSD ca să deconteze PDL "măsurili", apoi readus la bază.
Emil Boc: "Ceea ce astăzi au cei de la USL este rezultatul muncii guvernării de centru-dreapta din perioada anterioară, cu costurile politice pe care le-am plătit".
Cât adevăr în aceste vorbe...
 

30.  Establișmentul pune la cale eliminarea cvorumului de validare a referendumurilor, aparent pentru demiterea lui Băsescu. Real - pentru validarea referendumului constituțional prevăzut pentru 2013 sau 2014, la care se va încerca trecerea în Constituție a regionalizării și a limitei de deficit (eurodiktatul fiscal). Ca să nu mai falsifice cifra de prezență, ca în 2003.
Fenechiu: 
"Eu, personal, la începutul acestei sesiuni parlamentare, voi propune o propunere legislativă de modificare a Legii referendumului, pentru că, dacă ne place să spunem că suntem cetățeni europeni, dacă ne place să spunem că respectăm legislația europeană, atunci trebuie să fim de acord și în acest domeniu, să avem o lege europeană".


31. 
PSD s-a sustras de la percepția de partid transnațional, PDL nu o va face. Hai, că asta era motivația contramandării congresului socialiștilor europeni de la București. USL va juca_cartea naționalistă la toamnă. Că Ponta a devenit vice la Internațională arată clar că nu-i vorba de jenă de nicio parte.
Cristian Preda: "Congresul PPE se anunţă în condiţii foarte bune. E la mijlocul lunii octombrie, săptămâna aceasta au venit echipele tehnice pe teren, au inspectat sălile şi locurile de conferinţă, traseele. Spre deosebire de socialişti, popularii sunt solidari cu partidele din România".

UDMR îi așteaptă la cotitură: "I-am solicitat președintelui Wilfried Martens, ca la modificarea programului PPE să ne acorde sprijinul sau pentru ca drepturile comunităților naționale, chestiunea autonomiei, respectiv toate acele drepturi colective pentru care noi milităm de ani în șir, să fie cuprinse și în programul PPE. Avem o promisiune fermă în acest sens din partea președintelui
" (Kelemen Hunor)


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: