21 august 2012

Ponta, ne iei la mișto ?! 34.654 ! :)))



Ponta a reuşit să şteargă doar 34.654 de alegători de pe listele electorale permanente. CCR, pusă să decidă ce face cu alţi 3,5 milioane de români

34.654 de români vor fi radiaţi de pe listele electorale permanente în urma operaţiunii de verificare a numărului de alegători cerut de Curtea Constituţională Guvernului României. Anunţul a fost făcut în această seară de premierul Victor Ponta care a pus CCR în faţa unei provocări: să decidă în privinţa a 3,5 milioane de români care fie sunt în străinătate, fie au actele de identitate expirate. Ponta a evitat să dea un răspuns tranşant dacă cei 3,5 milioane de români trebuie să rămână pe liste şi nici nu a putut explica de ce a simţit nevoia să ofere această cifră judecăţii CCR.

De ce nu se spune și câți inși care au împlinit 18 ani au fost adăugați, dintre cei care ar fi trebuit să apară pe liste și nu apăreau ?

„Moscova aşteaptă o schimbare la vârf în România care să-i fie favorabilă"

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când propaganda rusească se implică în mod direct şi zilnic într-o campanie electorală din România. De ce este atât de important acest război dintre USL şi Traian Băsescu pentru oficialii de la Moscova? 
M.P.: Din mai multe motive, între altele şi fiindcă România este una dintre cele mai mari ţări ortodoxe, iar unul dintre proiectele Moscovei de revenire la statutul de mare putere este cel de valorificare a punţilor de legătură între statele ortodoxe. Grecia, Serbia, Bulgaria sunt ţările din afara CSI pe care Moscova le tratează cu maximă importanţă.

Lobbystul pro-rus spune o vorbă mare. Băsescu joacă cu Berlinul, nicidecum cu Londra și Washingtonul. Cum să ne mirăm oare, când PDL e ghidonat de fundații germane și se aliază electoral cu oficina germană F C-D ?

- Venirea la putere a USL va determina relaţii mai prietenoase cu Moscova?
- Lucrurile vor fi aşa: guvernul USL, care va avea o colaborare complexă cu americanii, va putea să aibă o relaţie bună cu Rusia, fără ca această relaţie să fie cenzurată de Germania. În momentul acesta, comunicarea Bucureştiului se face prin intermediul Berlinului.

Ponta vede un "22 decembrie" DUPĂ o eventuală invalidare a referendumului

Premierul Victor Ponta este convins ca Traian Basescu nu isi va da demisia in cazul in care CCR va invalida referendumul, asa cum s-a vehiculat, ci va tine de functie pana in ultimul moment.
"Nu cred ca Traian Basescu va pleca in acest mod din functie. Basescu va tine de functie pana in ultima secunda, nu stiu daca acea ultima secunda va semana cu 22 decembrie".

Cetățenii cu acte de identitate expriate: valabil înainte, excluși după referendum

Direcția Evidența Persoanelor din cadrul MAI a trimis instrucțiuni către serviciile județene să prelungească înainte de referendum programul cu publicul pentru ca cetățenii cu acte expirate să le reînnoiască în regim de urgență și deci să poate vota. Programul a fost prelungit până în ziua de 29 iulie inclusiv (duminica!). Cetățenii ar fi putut să își ridice actele până la 21:30, apoi să meargă repede să voteze. Explicația este simplă: guvernul avea nevoie de atingerea cvorumului, deci dorea să voteze cât mai multe persoane de pe listele electorale. Acum, după vot, același Guvern s-a răzgândit. Cu cinism spune că de fapt cei pe care îi ajuta înainte de referendum nici nu ar fi trebuit să fie pe liste. Atunci de ce atâta grabă înainte? Explicația este la fel de simplă: guvernului puțin îi pasă de lege, vrea doar să atingă un rezultat politic.

Sindicatul Hidroelectrica acuză o conspirație pentru vinderea la preț de fiare vechi a societății

Statul ar putea sa nu detina control in Adunarea Creditorilor din data de 29 august, o consecinta posibila fiind derapajul Hidroelectrica spre faliment si nu spre iesirea rapida din insolventa, potrivit unui comunicat de presa al Hidrosind, Federatia sindicala a Hidroelectrica.
"Continua astfel campania de discreditare a Hidroelectrica (despre care am atentionat repetat) si a salariatilor sai, menita sa acopere cateva realitati deranjante precum probabilitatea mare ca statul sa nu detina control in Adunarea Creditorilor din data de 29.08.2012, o consecinta posibila fiind derapajul Hidroelectrica spre faliment si nu spre iesirea rapida din insolventa", se arata in comunicat.

Ultimatum FMI: Lichidați sau privatizați Oltchim până la jumătatea lui septembrie, altfel rupem acordul !

Statul român mai are la dispoziţie 25 de zile pentru a găsi un cumpărător pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea sau să-l lichideze, în caz contrar riscând suspendarea acordului FMI cu efecte dezastruoase pentru economia României.

Tăriceanu a "cariat" majoritatea întreprinderilor strategice cu participații de 10-15-20% ale Fondului Proprietatea, în loc să creeze un Fond Național pentru Despăgubiri, garantat de stat, și alimentat cu un procent sau fracțiune de procent din încasările bugetare. Proprietarii au cedat drepturile litigioase în mod oneros rechinilor speculatori, care acum execută active ale statului român.

Cristian Diaconescu îi cere lui Ponta să publice lista nominală cu persoanele aflate în străinătate

Îi fac solicitare publică lui Victor Ponta de a prezenta lista nominală cu persoanele aflate în afara ţării şi pe care doreşte să le excludă abuziv din listele electorale permanente. În caz contrar, mă văd obligat să demonstrez public faptul că demersul Guvernului României reprezintă un atentat la democraţie. În procesul de validare a Referendumului Naţional din data de 22 Noiembrie 2009, Curtea Constituţională a României, prin Hotărârea 37/ 26 noiembrie 2009, a luat în considerare următoarele date referitoare la numărul de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele electorale permanente: 18.293.277 persoane înscrise pe listele permanente, ceea ce reprezintă 100% din numărul de cetăţeni cu drept de vot.

Mona Pivniceru punea la punct strategia pentru grațierea lui Năstase, atunci când a fost filmată

USL deconspiră punctele de filaj ale serviciilor camuflate în cafenele și vrea să desființeze serviciul secret al MAI

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, fostul ministru Ioan Rus intentiona sa desfiinteze pe „sestache” serviciul secret al Internelor. Asa ca, neoficial, a declansat si un fel de audit la DGIPI, pentru a sti care este „logistica” si baza materiala pe care urma sa o mosteneasca viitorul „Birou de Afaceri Interne”, pe care ar fi vrut sa-l infiinteze in directa sa subordine. Iar in urma „sapaturilor” facute, au iesit la iveala si cantitatile imense de cafea pe care, dupa cum reiesea din contabilitate, le-ar fi consumat zilnic ofiterii sub acoperire. Si astfel a fost deconspirata o intreaga retea de cafenele de lux detinute de membri ai DGIPI, care functionau pe sistemul mandatarilor. Iar dupa cum sustin sursele noastre, pana acum au fost identificate aproape 30 de astfel de unitati care functionau, fara ca majoritatea personalului sau a clientilor sa stie, sub celebrul brand „Doi s’ un sfert”.

Vasile Ernu (Critic Atac): Cîntecul de lebădă al României sau cîteva gînduri despre dispariţia statului român

Guvernul plimbă petiţia pentru modificarea OUG 50, care ar termina abuzurile băncilor

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene ne-a transmis în urmă cu o lună că OUG 50/2010, cunoscută şi ca legea creditelor, era absolut legală, la doi ani şi jumătate după ce fusese radical modificată în Parlament pe motiv că încalcă legislaţia europeană. Asociaţiile care protejează interesele clienţilor băncilor au trimis o petiţie la Guvern prin care cer modificarea legii, astfel încât aceasta să se aplice tuturor clienţilor băncilor, inclusiv celor care au credite în derulare. Executivul plimbă scrisoarea de la un minister la altul şi încă nu a dat un răspuns.

Vasile Pușcaș (PSD, "grupul de la Cluj"): De la marginalizare la autoexcludere europeană

Parohialismele şi naţionalismele şi-au arătat feţele tot mai agresiv, în ultimul deceniu, tocmai pe fondul crizei identitare şi structural-constituţionale a Uniunii Europene. Este tot un paradox că aceşti strigoi s-au manifestat chiar în unele state fondatoare ale Uniunii, până la urmă molipsind şi alte zone. Dar astfel de fenomene şi-au lăsat amprenta asupra guvernelor din câteva state membre şi au impregnat până şi sistemul decizional al Uniunii Europene, slăbind construcţia europeană tocmai când era nevoie de mai multă coerenţă, putere de decizie şi comunicare publică/ europeană convingătoare. Pe scurt, în ultimii ani am auzit frecvent vorbindu-se şi argumentându-se, în Uniunea Europeană, despre interesul naţional şi mai puţin, aproape deloc de interesul european.

Politicienii au ajuns să se bată pe voturile celor pe care i-au alungat din România

Patapievici, plătit de TVR Cultural cu 2000 de lei pe oră

Astfel, în perioada 15 martie-29 iulie 2012, Patapievici a fost plătit pentru cele 13 ore de moderare la TVR Cultural cu 26.000 de lei brut (21.499 de lei net), respectiv cu 2.000 de lei brut/oră (1.654 lei net/oră). Potrivit statelor de plată de la TVR, în perioada 9 februarie 2008-29 iulie 2012, Horia-Roman Patapievici a primit de la TVR Cultural, ca drepturi de autor pentru moderarea a 138 de ediţii ale emisiunii "Înapoi la argument" (138 de ore), suma de 315.600 de lei brut (277.671 de lei net), în medie, câte 2.287 de lei brut (2.012 lei net) pe oră.

Ion Cristoiu: Pentru Occident, Victor Ponta s-a scos

Practic, Ponta a confirmat că nu s-a întrunit cvorumul. Adăugirile, anexele la această adresă, au vizat pe oamenii lor de la CCR. Dacă ar fi spus clar că din totalul de 18 milioane, numai 30.000 trebuie scăzute, atunci judecătorii USL ar fi fost obligaţi să invalideze referendumul, ori aşa le-a dat posibilitatea ca ei să nu voteze invalidarea.  Pentru Occident, Ponta s-a scos, deoarece a tăiat de pe liste doar 34.654, dar povara deciziei a trecut, printr- o şmecherie, pe seama oamenilor de la CCR. 

Au trecut 30 de ani de la criza datoriilor din America de Sud, iar filmul rulează acum în Europa, care a uitat lecţiile predate de România acum trei decenii

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Acesta este trecutul si explicatia a tot ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimii ani :

"M.P.: Lucrurile vor fi aşa: guvernul USL, care va avea o colaborare complexă cu americanii, va putea să aibă o relaţie bună cu Rusia, fără ca această relaţie să fie cenzurată de Germania. În momentul acesta, comunicarea Bucureştiului se face prin intermediul Berlinului."

Acesta este viitorul :

"M.P.: Absolut, guvernul USL va avea o relaţie mai bună cu Moscova. "

Crystal Clear spunea...

Apropos de :
"Băsescu joacă cu Berlinul, nicidecum cu Londra și Washingtonul. "

Este oare cineva in politica romaneasca care joaca cu Londra si Washington ?

Riddick spunea...

Bună întrebare. Cred că unii joacă cu Washingtonul, sub forma Administrației Obama.

Crystal Clear spunea...

Joaca cu Obama e ca si cum ai juca cu rusii


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: