25 iunie 2012

Neuronul executiv




     Guvernul nu va reuşi, probabil, să respecte unele termene convenite cu FMI privind vânzarea de participaţii la companiile de stat, deoarece disputele politice dintre preşedinte şi premier întârzie procesul, a declarat vineri şeful Executivului, Victor Ponta, citat de Bloomberg.
     "Vreau să-mi exprim amărăciunea că atunci când ne întâlnim într-o şedinţă de guvern, alocăm 75% din timp discutând despre cum să ne apărăm de atacuri politice", a afirmat Ponta.
     BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Vineri, 22 iunie 2012


     Dar de ce-l băgaţi în seamă pe preşedinte, domnule Ponta?!
     USL a luat 32-33%, la alegerile locale, iar PSD, 10%, - asta face 43%.
     Băsescu nu mai are aderenţă la mase - PDL-iştii lui au obţinut doar 15%.
     Preşedintele e-o piatră de moară de gâtul PDL, deci e mai mic de 15%.
     Nu mai are putere.
     Abia suflă.
     Râde, dar râde mânzeşte.
     Dumneavoastră, domnule Ponta, aveţi de trei ori mai multă putere ca Băsescu.
     Sunteţi un colos. 
     Cum se poate, aşa mare cum sunteţi, să vă plângeţi că vă necăjeşte ăla micu'?!
     Staţi pe 43% şi discutaţi 75%, des­pre ce face 15% ?
     Vi se pare proporţionat?
     O variantă a explicaţiei ar fi că guvernul dumneavoastră are o singură celulă nervoasă.
     Dacă neuronul vă este ocupat de un subiect, atunci, normal, el nu poate să se ocupe şi de un al doilea subiect şi deci, îşi împarte timpul în 75%, pentru primul şi 25%, pentru al doilea.
     Hai să vedem cu ce se ocupa el 75%:
     "Am vrea să vă informăm că în acest moment, este o dispută legală între Guvernul României şi Pre­şedin­tele Ro­mâ­niei, referitoare la cine este responsabil, în mod legal, de reprezentarea ţării noas­tre la Consiliul European, care va avea loc la finalul lunii iulie".
     Acesta este un extras din dreptul dumneavoas­tră la replică (destinat să respingă acuzaţiile de plagiat), publicat pe 19 iunie, de revis­ta "Nature", care lansase acuzaţiile mai înainte.
     Fiind preocupat să reprezinte România la Bruxelles, neuronul nu a mai băgat de seamă că Reuniunea are loc în iunie (luna asta), iar nu în iulie.
     Pentru asta, ar fi fost nevoie de un al doilea neuron.
     După cum, ca să evite batjocura la care s-a dedat cu voluptate revista "Nature", subliniind numeroasele greşeli de limbă engleză din Dreptul la replică al Guvernului României, ar fi fost nevoie şi de un al treilea neuron, de specialitate poliglot.
     Dar, de fapt, nu acesta este subiectul, ci faptul că disputa reprezentării României la Bruxelles preocupă Guvernul României 75% din timpul şedinţelor şi de aceea, trebuie să amâne privatizările, un pic, că nu mai pridideşte sub pişcăturile lu' ăla micu'.
     Dacă neuronul ar avea şi memorie, atunci domnul Ponta şi-ar aminti că subiectul reprezentării la Bruxelles nu a devenit dispută, decât când el însuşi, domnul Ponta, a început să-l dispute.
     Altfel, ăla micu' se ducea hăhăind, dădea şi el târcoale pe la unu', pe la altu' şi se-ntorcea cu deştu'-n gură.
     Deci, domnule Ponta, guvernul dumneavoastră, 75% se ocupa cu ce să se ocupe.
     Pe de altă parte, domnule Ponta, neuronul ştie care-i subiectul, la Bruxelles?
     Ştie neuronul care este agenda României acolo?
     Aţi avut curiozitatea să constataţi că România nu va scoate nici un sunet şi că nu are programat nici un briefing?
     Nu, nu cred ca aţi avut timp de asta.
     Pentru că restul de 25% vă ocupaţi cu problema plagiatului.
     E o problemă de celulă foarte nervoasă.
     De fapt, mie-mi place de Ponta şi nu-mi place de privatizare.
     Adică, nu-mi place privatizarea făcută la comanda FMI; nu-mi place privatizarea inoportună, într-o perioadă când pieţele sunt căzute şi deci, vindem giganţi pe doi lei; şi de fapt, nu ştiu ca privatizarea întreprinderilor de stat să conducă la bunăstare generală - n-am văzut asta, încă.
     Prin urmare, îmi place că Ponta o amână, fie şi un pic.
     Deci, mă bucur că are un singur neuron.
     Poate că şi masculul Alpha i-l admiră, în secret.
     Poate că, de fapt, sunt mână-n mână.
     Sunt singur şi mă duce un gând spre locuinţele lacustre şi spre relaţia lui Florin Georgescu cu FMI... 

MAKE

     *  Preşedinţia: Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele
     Traian Băsescu consideră că Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele, declară Bogdan Oprea, purtătorul de cuvând al Preşedinţiei, care mai arată că preşedintele nu înţelege de ce timpul alocat şedinţelor de guvern este pierdut pentru a discuta teme politice, în loc să fie folosit pentru guvernare.
     "Referitor la declaraţiile prim-ministrului României, domnul Victor Ponta, care susţine că există un conflict între dânsul şi preşedintele României, domnul preşedinte Traian Băsescu ţine să precizeze că, în ceea ce îl priveşte, nu se află în conflict nici cu prim-ministrul României şi nici cu Guvernul României chiar dacă unele puncte de vedere sunt divergente", se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, remisă, vineri seară, agenţiei Mediafax.
     *  Surse: Băsescu l-a avertizat pe Ponta despre consecinţele participării la Consiliul European fără mandat
     Potrivit Antena3, citată de Mediafax, preşedintele Traian Băsescu i-ar fi trimis prim-ministrului Victor Ponta, miercurea trecută, o scrisoare în care îi atrăgea atenţia că participarea la Consiliul European fără mandat din partea şefului statului echivalează juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui.
     "Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru", se arată în scrisoarea trimisă de preşedinte, potrivit Antena 3. (F.A.)

Un comentariu :

Riddick spunea...

I-a făcut și scârlionți în caricatură. :)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: