19 iunie 2012

Ilie Șerbănescu: Insolvența Hidroelectrica implică vânzarea societății către companii străine



http://babruisk.com/wp-content/uploads/2008/01/31/skak.gifBusiness24

Cererea de insolventa formulat de Hidroelectrica reprezinta, in opinia
analistului Ilie Serbanescu, o modalitate de vanzare a societatii catre companii straine.
 
"Insolventa Hidroelectrica este expresia dezastrului acestei tari. Daca cea mai profitabila companie a ajuns sa ceara insolventa, in conditiile in care detine monopol, iar pana acum a fost jefuita si de romani si de straini, reprezinta expresia dezastrului Romaniei. Aceasta situatie nu exista nici in Grecia. Este o metoda de a jefui compania, de a o transfera catre ale companii, straine. Insolventa este legata de incapacitatea societatii de a plati creditorii, care o vor lua si o vor vinde companiilor straine", a declarat, luni, Ilie Serbanescu.

Hidroelectrica a solicitat insolventa companiei, in 15 iunie 2012, cazul urmand sa fie judecat pe 20 iunie, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Primul temen de judecata a fost stabilit pentru 20 iunie 2012.

In data de 6 iunie 2012, seful OPSPI, Remus Vulpescu, declara, la o conferinta de presa, ca majorarile de pret din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate pana in prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantitati la fel, iar niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea perioadei contractului.

"Unele dintre optiunile noastre ne-ar putea permite sa tragem o concluzie relativ rapid, altele dupa intalnirea cu boardul. Sunt optiuni pentru renegociere, pe care varianta o alegem, depinde si de rezultatele economice si de respectarea principiilor de drept. Varianta scurta ar fi sa ne pliem la ofertele facute pana in prezent de acesti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei. Sunt, in opinia noastra, cresteri prea mici de pret si reduceri mici de cantitati. Se poate obtine mai mult pentru Hidroelectrica. Noi va spunem ca aceste contracte pot fi incetate, insa rezilierea ne limiteaza optiunile", a declarat Remus Vulpescu.

De asemenea, acesta a precizat ca in negocieri autoritatile romane nu sunt satisfacute de stabilirea unui pret pentru anul actual, apropiat de preturile pietei concurentiale.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Ceaușescu i-ar fi împușcat.

Tăriceanu a înfipt aici Fondul Proprietatea, ca și la alte active strategice. De ce nu s-a făcut un Fond Național pentru despăgubiri, garantat de stat, care să fie alimentat cu un (1) procent sau fracțiune de procent din încasările bugetare ?

Anonim spunea...

Bună întrebare. S-ar fi reflectat și dinamica economică, în anii mai buni se livrau mai mulți bani, în anii mai proști mai puțini, fără să pui o presiune multiplă (vezi, de ex., jocurile de bursă) pe active productive și fără să pui sub semnul întrebării dreptul de proprietate românesc.

Riddick spunea...

A fost cu premeditare, mi s-a părut de pe atunci ceva ciudat, dar nu făceam conexiunile, era "avant la lettre", ca să zic așa.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: