11 iunie 2012

ILIE ŞERBĂNESCU: Dacă programul unui partid prevede respectarea acordului cu FMI, pe mine ca cetăţean nu mă interesează partidul respectiv



Nea Ilie, dacă ești consecvent, nu ai ce căuta la Institutul social-democrat "Ovidiu Șincai" (dacă oi mai fi pe acolo).

Toate respectă acordul cu Fondul Monetar, care presupune vânzarea României. Acordul cu Fondul Monetar lichidează şi ultima brumă de economie românească. În măsura în care acest program ghidează un partid, pe mine personal nu mă interesează. Oricine ar veni nu schimbă România. România are nevoie de schimbări profunde se vede de departe că lucrurile nu merg în România în ultimii 20 de ani. Ce ar putea face primarii? Vor muta stadioanele de pe dreapta pe stânga? Ce se schimbă? Dacă totul a fost, este şi va fi în mâna capitalului străin. Bani statul ăsta nu va mai avea. În condiţiile în care statul nu are în mână propriile resurse, distribuţiile de energie şi băncile, nu mai are bani şi neavând bani nu mai poate să facă nimic. Eu imi fac doar datoria de cetăţean pentru că votul este o îndatorire civică.”

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: