20 mai 2012

Naționalismul în creștere în Europa. Cum rămâne situația în România?




Naționaliștii greci de la Hrisi Avgi (Răsăritul Auriu) au intrat în Parlament. Acum 3 ani nu au obținut decât 0,29% din voturi iar acum au peste 6%. Într-o țară afectată puternic de criza financiară și ajunsă să fie condusă de un guvern marionetă al UE și FMI, o parte din cetățeni au realizat că singura salvare este naționalismul.

În Franța Marine le Pen a obținut 17,9% din voturi la alegerile prezidențiale. În Germania, Bulgaria, Belgia, Olanda, Marea Britanie naționalismul este în creștere. Nici nu mai are rost să vorbesc de Jobbik care în câțiva ani a devenit unul dintre cele mai puternice partide din Ungaria și e foarte influent.

Încet dar sigur popoarele europene se trezesc din visul utopic al democrației-liberalo-capitaliste și al neo-marxismului, al tuturor doctrinelor pro-globaliste care au umplut Europa de imigranți, nu au știut să vină cu soluții reale la criza financiară și ne-au băgat în ”raiul” multicultural. Trista realitate cere o alternativă sigură, iar singura speranță a neamurilor de pe continent rămâne naționalismul. Nu pot decât să mă bucur de această schimbare de mentalitate care a prins rădăcini la unele popoare. Este evident că dacă nu vom avea în viitor o Europă a națiunilor, atunci nu va mai exista nici o Europă.

În România, din păcate, nu se poate vorbi la ora actuală de o orientare către naționalism. Probabil ar fi fost mulți cei care ar fi votat la alegeri o alternativă naționalistă, dar sistemul a făcut tot ce a putut și a tergiversat înregistrarea Partidului Naționalist, o formațiune ce putea fi o soluție la actuala criză politică, morală, economică și socială în care se află țara noastră. Să le fie frică de niște oameni care vor să facă cu adevărat ceva pentru cetățeni, ci nu doar să-i păcălească cu promisiuni și pomană electorală? Să le fie frică de concurență, chiar dacă PN ar avea resurse mult inferioare față de marile partide desprinse din PCR? Cel mai probabil că da.

Cu toate că mijloacele prin care înregistrarea PN se amână sunt legale, mă întreb: unde este democrația? Ea funcționează doar pentru partidele agreate de sistem și pentru celelalte nu. Acum nici nu vom avea ocazia să vedem cât de mult ar dori alegătorii cu adevărat o Românie naționalistă.

În schimb, de ani de zile ne sunt băgate pe gât niște caricaturi de partide naționaliste precum PRM sau PNG, cu membrii care au devenit personaje de scandal. Poate de asta PN nu a fost înregistrat încă, pentru că naționaliștilor li s-a oferit deja o ”alternativă”. Mai nou, cum aceste partide au scăzut în sondaje, locul lor poate fi ocupat de PP-DD, că tot zicea Dan Diaconescu înainte să-și lanseze partidul că acesta va urma doctrina naționalistă a lui Nicolae Iorga.

În comparație cu alte state europene, scena ”naționalistă” din România este o imitație ieftină și penibilă a cea ce înseamnă dragoste, devotament și sacrificiu pentru un neam și o țară. Adevăratele forțe naționaliste sunt ținute intenționat departe de scena politică, cu ajutorul unor ”abuzuri” legale din păcate. Rămâne să vedem dacă la alegerile parlamentare vom avea pe cine pune ștampila sau dacă și atunci actualii politicieni se vor folosi de influența lor în justiție să mai amâne intrarea în lupta politică a  unei forțe pro-românești.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pana si tembelul de Irinel Columbeanu poate candida la locale....
Sunt convinsa ca romanii ar vota peste 15% un partid nationalist ,iar cu o promovare buna ajung repede la 50%. Nu exagerez cand spun asta ! Toata lumea este impotriva UE care da fonduri la toti mafiotii...
Toate bazinele de inot , patinoarele, etc s-au facut cu bani din taxele platite de noi si redistribuite de UE

tricolor spunea...

La chestiune :)

O singura mentiune, legata de o simbolistica multasteptata de mine, dar a carei greutate si intentie nu le pot demonstra.

Nu stiu prea bine din care motiv (probabil din cantece), dar de mic copil am fost convins de faptul ca steagul nostru este rosu, galben si albastru; mare mi-a fost deruta cand in 1990 am vazut drapelul inversat si aproape nimeni nu era deranjat de asta. Un singur om a gandit ca mine la inceputul anilor '90 - Pavel Corut, care a si scris ca ordinea culorilor a fost inversata nenatural.
Greu de cautat in istorie care a fost ordinea culorilor in drapelul nostru, daca si cine si cand si de ce au fost ele schimbate, eu am doar o banuiala: s-a schimbat in vremea pasoptistilor, la fel ca si numele tarii (ambele lucruri grave, daca o fi fost asa), a fost restaurat o clipita in vremea lui Cuza si, dupa el, schimbat iarasi in ceea ce avem noi acum.

Indiferent, vreau sa spun ca l-am vazut azi pe Presedinte la Chicago indeplinindu-mi una din dorintele copilariei: a inversat drapelul Romaniei in ordinea pe care o prefer eu:
http://www.presidency.ro/index.php?_RID=foto

Riddick spunea...

@Crystal Clear: O știu prea bine viermii, de-aia caută să arate o falsă rivalitate USL vs PDL, când de fapt e aceeași cloacă.

@tricolor: Vor unii să pună stema pe steag, precum înainte de 1989 Și înainte de 1948. Acum doar drapelele militare (de luptă) au stema națională.

O stemă discutabilă, care sugerează că România e un stat asamblat din bucăți adunate întâmplător:

http://riddickro.blogspot.com/2012/05/regionalizarea-precede-crearea-statului.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: