In ultimii 8 ani, Institutul Cantacuzino a avut trei directori:
2005 – 2009: Dorel Radu Lucian (cercetator in cadrul Institutului), inlocuit la finalul mandatului ca urmare a acuzatiilor de management defectuos venite din partea sindicatului TESA din cadrul Institutului Cantacuzino;
2009 – 2010: Radu Iordachel, demis de ministrul Sanatatii pentru management defectuos, ca urmare a protestelor sindicatului TESA din cadrul Institutului Cantacuzino;
2010 – 2011: Gabriel Ionescu (cercetator in cadrul Institutului), care si-a depus voluntar demisia;
2011 – 2012: Dorel Radu Lucian este din nou numit director dar isi da demisia pe fondul acuzatiilor de management defectuos venite din partea sindicatului TESA din cadrul Institutului Cantacuzino;
revista 22
Falimentul Institutului Cantacuzino. Cum a pierdut dreptul de a produce pana si vaccinul antigripal
Fosta conducere, prin semnatura directorului Radu Dorel, a facut un gest surprinzator, de parca ar fi vrut sa-si taie singuri craca de sub picioare. In momentul in care o astfel de autorizatie se retrage, e ca si cand o iei de la 0. Adica ani de aprobari, incercari si retestari ale produsului.
In cele din urma echipa "Romania, te Iubesc!" a reusit sa se intalneasca cu directorul actual, cel care a revenit pe functie pentru a conduce un institut aflat cu un picior in groapa.
"Institutul nu mai detine nici o autorizatie de punere pe piata pentru produse biologice. In 2010 erau 17 produse autorizate", a spus Radu Iordachel, directorul Institutului Cantacuzino.
Cererea fostei conduceri este lipsita de logica. Intre cele 21 de produse se afla preparate ce aveau cautare in piata si in care s-au investit zeci de ani de munca.
Echipa "Romania, te iubesc!" nu a reusit sa afle care a fost motivatia fostului director. Si nu este singurul lucru surprinzator. In Cantacuzino exista linii de productie in care s-au bagat foarte multi bani. Din 2006, printr-un program al Bancii Mondiale, s-a demarat o linie de vaccin gripal. Aproape 10 milioane de euro au fost cheltuiti cu aceasta linie de productie si acum, dupa sase ani, aceasta nu este inca gata.
articolul integral - aici
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu