25 mai 2012

Acordul ACTA se apropie de o concluzie



Pe 30 și 31 mai Parlamentul European urmează să se pronunțe prin vot asupra ACTA, în interiorul a trei comisii: JURI (juridică), ITRE (industrie) și libertăți civile (LIBE). Votul final va avea loc în plenul Parlamentului European, în sesiunea 3-5 iulie 2012.

În comisia juridică JURI raportorul nu intenționează să propună amendamente, și se pare că raportul va trece la vot în forma inițială. În comisia ITRE raportorul (din partea Partidului Piraților) s-a declarat ferm împotriva Acordului și recomandă respingerea ACTA. În comisia LIBE, raportorul se opune Acordului.


Între timp, în România legea "Big Brother" trece de parlament votată transpartinic.

Dar la orizont a apărut un pericol mult mai grav - UE vrea identificarea utilizatorilor de internet, măsura urmând apoi să fie extinsă la cei din SUA (acolo ar fi mult mai contestată și ar întâmpina mult mai multe probleme la legiferare, de aceea se face testul inițial în UE). De la autentificarea utilizatorului (necesară în tranzacții) până la restricționarea accesului la internet pentru utilizatorii neidentificați nu e cale lungă.


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asta este cea mai mare batalie in acest moment .S-au prins ca Internetul este inamicul lor principal, ca deschide mintile oamenilor ,ca inseamna libertate si se concentreaza sa ne innabuse glasurile cu cipuri,barcoduri de identificare, ID-uri.
Am auzit de la cineva ca Partidul Piratilor a afirmat ca daca se voteaza asa ceva isi vor muta serverele pe sateliti....Nu e gluma

Riddick spunea...

PP se cam laudă. Am impresia că sunt niște fanfaroni ori niște simulanți creați pentru a se controla opoziția la dictatura The Brave New World - ului.

Crystal Clear spunea...

Chiar ? Interesant ,o sa incerc sa mai aflu cate ceva despre ei...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: