14 aprilie 2012
România nu mai aparţine românilor
În timp ce atenţia românilor este acaparată de schimbarea guvernului, pe uşa din dos se pregătesc câteva tunuri mult mai importante decât evenimentele politice.
În viziunea Fondului Monetar, n-are importanţă cine conduce România atâta timp cât este docil şi execută cu stricteţe ordinele primite prin intermediarul acestei instituţii la Bucureşti. Domnul Jeffrey Franks este atât de prezent în mass-media românească, ca şi cum ar face parte efectiv din conducerea ţării. Realitatea este că Franks a înlocuit de mult guvernul României, iar declaraţiile sale sunt literă de lege în economia românească.
Tunurile despre care vorbeam fac parte dintr-un program bine pus la punct, pe care l-am putea numi procesul prin care România trebuie neapărat şi de urgenţă să nu mai aparţină românilor.
Cred că aţi ghicit, este vorba despre o nouă listă de companii de stat care vor fi vândute. Iată ce privatizări se pregătesc: Oltchim, Cupru Abrud, Electrica Servicii, Electrica Furnizare, Elcen Bucureşti şi complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara. Adică o bună parte din sistemul nostru energetic, o parte din monopolul pe care statul ar trebui să-l menţină.
La această listă de vânzari se adaugă una şi mai lungă, de societăţi din care statul vrea să scape de pachete de acţiuni, cum ar fi: Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, complexul Turceni.
Multe din societăţile de mai sus sunt extrem de profitabile. Cum ar putea fi altfel nişte societăţi care nu au, practic, concurenţă pe piaţă? Aici esteşi cheia acestei insistenţe perfide, prin care FMI ne presează, ca să pierdem controlul asupra oricărei companii profitabile (dar care scapă de controlul extern).
Dacă privim în urmă, remarcăm că această politică criminală a avut mai multe etape. În prima, bornele principale s-au numit vânzarea Petrom şi a tuturor băncilor româneşti. Prima etapă a fost una din facturile tributului plătit de România pentru aderarea la Uniunea Europeană. S-a încercat, de atunci, vânzarea sistemului energetic, numai că venirea lui Traian Băsescu la putere a încetinit planul.
Îmi amintesc bine de una dintre declaraţiile lui, la început de mandat. Se bătea şaua atunci pe vânzarea Romgaz, a doua mare companie românească după Petrom. Băsescu a suspendat tot procesul şi a afirmat că nu mai vindem nimic.
Între timp nu ştiu ce s-a întamplat în capul preşedintelui, care este gata acum să renunţe la toate bunele intenţii pentru care românii l-au votat.
Demonstraţiile recente din România s-au dorit un protest al societăţii civile împotriva unei administraţii care este desprinsă de nevoile românilor. Din păcate, românii nu ştiu să se apere şi nici nu ştiu împotriva a ce să protesteze. Ţintele lor sunt diverse persoane şi nu programele politice. Când fiecare poartă o pancartă prin care cere altceva, mesajul este nul. Când 100.000 de oameni vor ieşi în stradă ca să protesteze împotriva vânzării totale a ţării, lucrurile vor fi diferite.
Guvernele se vor schimba, dar un bun vândut rămâne vândut pentru totdeauna. Şi, în momentul în care românii se vor trezi, va fi prea târziu: vor locui deja într-o ţară care nu le mai aparţine.
Pagini Românești
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
cine "nu are răbdare", poate citi textul din clip aici Mircea Hamza: Pentru uituicii, care au un interes: Turnătoriile la Se...
-
Poate ne-am învârtit în loc, cine ştie ? Poate suntem la teatru şi ne joci din frânghie (Morometzii - "În luptă cu puterea" ...
-
Multe lighioane se mai ascund prin cotloanele justitiei romanesti, nici nu-i de mirare, dupa 1945, primul pas a fost distrugerea magist...
-
Nu vreţi să ne facem noi o Uniune Românească? Cu Muntenia, Moldova, Transilvania şi Dobrogea? Sunt dispus să dau bani pentru Dobrogea. ...
-
Parlamentul European a votat Rezoluția referitoare la combaterea homofobiei în Europa (2012/2657(RSP)) , printre ai cărei raportori (in...
-
Sub Ceauşescu s-a construit o reţea de ordonatori unici de cont, care avea misiunea de a produce valută din mediile economice externe, desti...
-
Der Spiegel a publicat pe 1 septembrie articolul Military Study Warns of a Potentially Drastic Oil Crisis (Un studiu al forţelor arm...
-
Glenn Beck FoxNews Channel Aired on Tuesday, Feb 01, 2011 (2/1/2011) at 01:00 PM Transcript...
-
NEW.EURO-MED.DK : East-west theatre II T he following shows how the NWO actors play a deceptive game to delude us into their Lucifer...
3 comentarii :
Simplu - EuroBăse era "alternativa" agreată de sistem, planificată, chiar. Celelalte alternative sunt categorisite ca nebuni, retrograzi, antieuropeni. Care mai reușesc să iasă pe sticlă sau în presă. Dovadă ce pățește acum DDD cu OTV.
FSN a avut două rebrandinguri majore - 1992 și 2000. La primul au apărut PD-FSN (reformiștii - o parte din Grupul de la Trocadero) și FDSN, la al doilea s-a lansat Băsescu superstar: "Petre, ești cel mai bun !" (... sugardaddy !"; later edit 2009). Long-range deception strategy (cum ar zice Christopher Story sau Anatoli Golițin).
Oops.
Au mai urmat alte două: PDSR/FDSN înghite PSDR prin manevra lui Athanasiu și intră în Internaționala Socialistă/PES, iar PD-FSN devine PD (ulterior PD-L/PDL) și intră în PPE, devenind "de dreapta".
Celelalte două "alternative", PNȚCD și PnL, nu au fost niciun moment în afara influenței vreuneia dintre variantele FSN.
După câte se vede, acum USL țipă: "Au venit să-și ia tainul !", dar cine-i poate crede ?
Demonstraţiile recente din România s-au dorit un protest al societăţii civile împotriva unei admi-nistraţii care este desprinsă de nevoile românilor. Din păcate, românii nu ştiu să se apere şi nici nu ştiu împotriva a ce să protesteze. Ţintele lor sunt diverse persoane şi nu programele politice. Când fiecare poartă o pancartă prin care cere altceva, mesajul este nul. Când 100.000 de oameni vor ieşi în stradă ca să protesteze împotriva vânzării totale a ţării, lucrurile vor fi diferite.
Trimiteți un comentariu