26 martie 2012

Se pregătește congresul-mascaradă al PDL pentru înlocuirea lui Boc cu Ungureanu



Pretextul congresului ar putea fi posibilul eșec al lui Boc la primăria Cluj.


Băsescu face curățenie în PDL

Timpul oferit vechii garzi din PDL a expirat, iar cine nu a inteles sa se retraga de buna voie este pus pe faras de DNA si DIICOT.

Mai pe sleau spus, in culisele dambovitene se spune ca Traian Basescu s-a saturat sa astepte ca vechea garda democrata sa faca pasul inapoi si de aici provine tot necazul care s-a abatut asupra alesilor democrati, fie ei locali sau parlamentari. Care, in ultimele doua saptamani, au devenit clientii preferati ai DNA si DIICOT. Unde nu s-a putut ataca direct, anchetele au luat-o pe dupa visin. Asa s-a trezit Mircea Toader cu ”bomba” Boldea explodandu-i in mijlocul Galatiului si Ioan Oltean implicat in ancheta referitoare la apropiatii sai bistriteni, Ioan Andreica si Liviu Rusu. In aceeasi nota, se spune ca telenovela pedelista clujeana nu s-ar termina cu Sorin Apostu si Radu Bica, ci urmeaza ca Daniel Buda, liderul PDL local, sa primeasca si el un rol.

PDL, pregatit ”la cheie” pentru Ungureanu

Considerand suspect atata ghinion abatut dintr-o data asupra unui partid aflat la putere, multe voci pun necazurile abatute asupra pedelistilor pe seama lui Traian Basescu. Despre care de mult se stie ca a tot insistat pe langa veteranii partidului sa faca un pas inapoi si sa lase figuri noi la carma formatiunii. Si cum, in Romania, totul se reduce la scenarii, ”curatarea” in ritm fortat a PDL-ului este citita de multi in cheia congresului de vara despre care a inceput sa se vorbeasca deunazi. Pe scurt, se spune ca scopul final este intronarea lui Razvan Ungureanu ori in fruntea PDL, dar a unui PDL innoit, demn de un asemenea lider, ori a unei noi miscari sau formatiuni create in jurul democratilor. Intamplator sau nu, in timp ce PDL este trecut prin toate apele, Ungureanu se plimba in fiecare duminica prin targ, ba cu pustiul de mana, ba cu ministrul Justitiei (alt independent!) la o cafea. Cum strategia este imbatabila atunci cand se urmareste cresterea rapida a cotei unui politician, este logic sa presupunem ca intr-adevar se pregateste ceva.

6 comentarii :

Riddick spunea...

De fapt, congres poate fi şi în cazul victoriei: "Nu pot vedea şi de oraş şi de partid între două avioane, o fi an electoral, dar nici pe clujeni nu-i pot lăsa 6 luni, blabla".

Crystal Clear spunea...

Ungureanu nu este membru PDL.
Cred ca vor sparge PDL si vor face alt partid... ( NR..)

Riddick spunea...

Cică se trag sfori să devină membru. PnL nu l-a exclus, ca pe moş Meleşcanu. Or şti ei ceva.

Anonim spunea...

Nu cred ca e NR. NR a jucat prost. Cred ca e Alba ca Zapada. Incepe, practic, marea debarasare-curatenie de primavara-vara. S-ar putea sa devina respirabila si politica noastra.

Riddick spunea...

Am îndoieli solide că se mai poate scoate ceva pozitiv din actualele partide parlamentare.

Trebuie partide noi, radicale, antiestablișment.

Crystal Clear spunea...

Da !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: