07 martie 2012

Chestoru' cu mintea creață
Vrea ca armele să-ngheață



Un personaj cu idei ciudate conduce Poliția Română - chestorul Liviu Popa. Nu am date despre backgroundul său, dar din ceea ce dă pe gură reiese că susține o veritabilă agendă politică, etatistă și europeistă. A ajuns pe post după scandalul Șoric, adus de Igaș.

La conferința de presă de azi, pe subiectul "crimelor de la coafor", a spus, printre altele (practic, formulează amendamente legislative !) că "România nu este o ţară care să impună deţinerea unei arme letale pentru autoapărare" și că "acele condiţii de obţinere a permisului pentru arme letale vor fi înăsprite".

Anul trecut, vorbea despre amenzi diferențiate după tipul mașinii deținute de contravenient: "dacă o persoană îşi permite un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro".

"Mașinii deținute de contravenient", am spus ? Chestorul Popa merge "pe modelele europene" (?) - amenda la proprietar, nu la contravenient:

"Aş vrea însă să facem mai mult, prin nişte modificări la Ordonanţa 2 (privind regimul juridic al contravenţiilor n.r.) şi să mergem pe modelele europene pe care le putem implementa, respectiv Legea răspunderii obiective, care are ca principiu de bază faptul că proprietarul autoturismului răspunde pentru toate faptele comise cu autoturismul respectiv. Şi atunci nu mai trebuie să facem acel dute-vino şi cheltuirea inutilă a unor bani - spune-mi cine a fost (şoferul n.r.)- şi ştiţi bine că răspunsul era unchiul John din America, mătuşa Ibolya din Ungaria şi tanti Michelle din Franţa. Din păcate, ne-am întâlnit cu acest fenomen".

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Freak si psycho- vorba ta..

Riddick spunea...

E o întreagă agendă, acum vor să schimbe și șefii de agenții (cei de la PDL - UNPR și UDMR i-au dat flit maimuțoiului). Executanți pentru ceea ce vor ei să facă de acum înainte.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: