25 martie 2012

Anti-promo Prigoană



Un alt fel de anti-promo Prigoană. Nu îl voi critica în stilul lui Toader Paleologu sau Cristian Preda și nici nu îi voi găsi unele calități precum Sever Voinescu.

Reproduc doar ceea ce a spus chiar el prin noiembrie 2011, și care denotă un mod de gândire care nu-l recomandă nici ca politician român, nici ca primar general (a nu se înțelege că Oprescu ar fi mai potrivit):
"Acest lucru se întâmplă în toate statele europene. În toate constituţiile ţărilor care au aderat la spaţiul comunitar este eliminată această poveste. Acum intrăm în comunitatea europeană şi vom fi statele europene, aşa cum există Statele Unite al Americii, asta se doreşte de fapt şi caracterul naţional trebuie să dispară, va fi naţionalitate europeană. Ei sunt americani punct şi noi trebuie să fim toţi europeni punct, fără graniţe, fără Kosovo, fără mutat graniţe mai la Braşov sau mai la Oradea".

2 comentarii :

mariusmioc spunea...

Să ne mai amintim:
- Silviu Prigoană, adept al cenzurii: http://mariusmioc.wordpress.com/2010/09/13/dupa-adrian-nastase-si-lia-olguta-vasilescu-un-nou-fan-al-cenzurii-silviu-prigoana/
- Silviu Prigoană, susţinător de iniţiative legislative îndreptate împotriva libertăţii economice a micilor firme (dar avantajoase pentru firmele mari): http://mariusmioc.wordpress.com/2010/03/03/libertate-nu-pentru-catei/

Riddick spunea...

Oho, da. Îmi amintesc.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: