24 martie 2012

Irelevanța regionalizării asupra efectelor crizeiÎn Spania s-a făcut regionalizarea (cu problema Catalonia, care forțează separarea de statul spaniol), în Portugalia nu, sau nu prea, mai exact. Ambele țări au probleme similare la nivel local/regional. Apsorția de fonduri UE nu suplinește succesul economic.


În Portugalia, crearea regiunilor administrative, constituite ca noi colectivități teritoriale,
a fost respinsă prin referendumul din 8 noiembrie 1998. În schimb, există cinci comisii regionale de coordonare, organe descentralizate însărcinate cu punerea în aplicare a planului de dezvoltare regională sub autoritatea ministrului echipamentelor, amenajării și administrării teritoriului.

http://www.scribd.com/ramona_ramonyk_1/d/78225863-Regionalizarea-in-EuropaPrimăriile portugheze intră în incapacitate de plată: datoriile se ridică la 9 miliarde de euro

Cele 308 primării și
două regiuni semi-autonome ale Portugaliei se confruntă cu probleme similare celor din Spania, unde regiunile și municipalitățile au fost forțate să părăsească piețele financiare din cauza crizei de credite, situaţie care le-a lăsat în imposibilitatea de a-și plăti facturile.

http://cronicaeuropeana.ro/primariile-portugheze-intra-in-incapacitate-de-plata-datoriile-se-ridica-la-9-miliarde-de-euro.html


>> Falsul argument al "eliminării corupţiei" prin regionalizare - cazul Greciei

>> Regionalizarea şi fondurile europene - cazul Sloveniei

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: