27 februarie 2012

Putin redeschide chestiunea Casei Comune Europene



Putin propune ca Rusia şi UE să creeze un spaţiu economic comun şi să elimine vizele: "Rusia este o parte inalienabilă şi organică a Europei extinse şi a civilizaţiei europene. Cetăţenii noştri se consideră europeni. Nu suntem sub nicio formă indiferenţi la situaţia din Europa unită. Acesta este motivul pentru care Rusia propune înfiinţarea unui spaţiu economic şi umanitar comun de la Atlantic până la Pacific – o comunitate pe care experţii ruşi au numit-o ‘Uniunea Europei’".

- Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania".

- REFLECTIONS ON THE EUROPEAN COMMON HOME (1990)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tu nu vezi ce se mai schimba lucrurile de la o zi la alta ?

De data asta TRU ma consterneaza : "Victor Ponta poate fi unul din atuurile Mișcării Populare, în calitate de renegat socialist, pe urmele atîtor oameni inteligenți care și-au reprimat imaturitatea sau demagogia și au adunat curajul de a face un bine țării lor, prin politica dreptei. Victor Ponta e compatibil cu Mișcarea Populară și asta face din el un candidat credibil. "
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2012/02/victor-ponta-in-miscarea-populara-cu.html#comment-form

Riddick spunea...

Mie mi s-a părut că e un mişto, dacă nu chiar un sabotaj, venind de la un PDL-ist. Zeloţii online ai PnL îl consideră demult pe Ponta omul lui Băsescu.

Crystal Clear spunea...

La inceput mi s-a parut si mie ca e la misto,dar finalul postarii spune ca vorbeste serios .
Eu sunt consternata in continuare de TRU.....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: