27 februarie 2012

Putin redeschide chestiunea Casei Comune Europene



Putin propune ca Rusia şi UE să creeze un spaţiu economic comun şi să elimine vizele: "Rusia este o parte inalienabilă şi organică a Europei extinse şi a civilizaţiei europene. Cetăţenii noştri se consideră europeni. Nu suntem sub nicio formă indiferenţi la situaţia din Europa unită. Acesta este motivul pentru care Rusia propune înfiinţarea unui spaţiu economic şi umanitar comun de la Atlantic până la Pacific – o comunitate pe care experţii ruşi au numit-o ‘Uniunea Europei’".

- Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania".

- REFLECTIONS ON THE EUROPEAN COMMON HOME (1990)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tu nu vezi ce se mai schimba lucrurile de la o zi la alta ?

De data asta TRU ma consterneaza : "Victor Ponta poate fi unul din atuurile Mișcării Populare, în calitate de renegat socialist, pe urmele atîtor oameni inteligenți care și-au reprimat imaturitatea sau demagogia și au adunat curajul de a face un bine țării lor, prin politica dreptei. Victor Ponta e compatibil cu Mișcarea Populară și asta face din el un candidat credibil. "
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2012/02/victor-ponta-in-miscarea-populara-cu.html#comment-form

Riddick spunea...

Mie mi s-a părut că e un mişto, dacă nu chiar un sabotaj, venind de la un PDL-ist. Zeloţii online ai PnL îl consideră demult pe Ponta omul lui Băsescu.

Crystal Clear spunea...

La inceput mi s-a parut si mie ca e la misto,dar finalul postarii spune ca vorbeste serios .
Eu sunt consternata in continuare de TRU.....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: