Se spune că şi-ar fi dat demisia.
Nu putea.
Demisia este un act unilateral de voinţă.
El n-are.
Băsescu i-o are.
Credeţi că demisia lui Boc este un viol de voinţă?
Exageraţi; dacă Boc n-are voinţă, atunci ce să-i violeze Băsescu?!
Nimicul?
Trei ani am fost guvernaţi de un simbiot, un produs politic science-fiction, o fiinţă care s-a născut, a absolvit filosofia, a intrat într-un partid, vorbeşte! (incredibil, vorbeşte!) - totul, ca bio-înveliş pentru voinţa băsesciană, insinuată înăuntru.
Cum te simţi, ca voinţă, într-un Boc?
Trebuie să fie teribil.
Strâmt.
Îngust.
Metalic.
Îţi dizloci oasele, ca şoarecele pe sub uşă, te ghemuieşti ca embrion, îţi încordezi muşchii să rezişti la tendinţa de anulare a spaţiului interior, atât de naturală lui Boc.
Trecerea se face din gură-n gură, Predoiu a inspirat ultima expiraţie a fostului premier.
Cum o fi în noul purtător?
Predoiu pare ceva mai larg, prezintă pericol de explozie, dar presiunea UDMR şi izolarea în PDL îl menţin la dimensiuni compatibile.
Oricum, pare o gazdă interimară, către cel ales pentru garantarea continuării mediocrităţii în guvernare.
Protestele de stradă, dacă nu sunt doar pretext, atunci sunt păcălite.
Demisia asta nu-i decât semnul trecerii de la o gazdă, la alta.
N-avem două palate, e unul singur, la plural: Palaţii Victroceni.
Un plural stâlcit!
MAKE
* NOTA AUTORULUI:
Ziarul a plecat în tipografie înainte de ora 20:00, de aceea, vorbesc despre Cătălin Predoiu, iar nu despre Mihai Răzvan Ungureanu.
Dar, ca-n bancul cu Eva, "Evalabil şi aşa".
Se ia prin respiraţie.
MAKE
*
* Antonescu, USL: I-am cerut lui Băsescu să demisioneze, a spus că nu demisionează
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Cotroceni, după consultările cu şeful statului, care au durat 10 minute, că USL i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu demisia. Liderul PNL a spus că a fost o întâlnire scurtă şi "destul de clară". "I-am comunicat poziţia pe care o cunoaşteţi", a completat Antonescu.
"I-am spus că, din punctul nostru de vedere, cea mai bună, sănătoasă, rezolvare a crizei politice ar fi, ca după pasul înainte făcut de domnul Boc, şi domnia sa să demisioneze. Ne-a spus că nu demisionează tocmai acum, când a demisionat şi premierul Boc, adică pe aceeaşi teorie a stabilităţii", a spus liderul liberal. De asemenea, liberalul a mai spus că la consultări USL a susţinut "opţiunea fermă pentru anticipate".
Preşedintele a mai spus, potrivit lui Antonescu, că nu este de acord cu anticipatele.
*
* Frunzăverde, PDL: Noul Guvern, condus de premier independent şi alcătuit din miniştri politici
Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, a declarat, ieri, că noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent şi va fi alcătuit din miniştri politici, precizând că această variantă poate să treacă de Parlament. "În principal, noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent, va avea în alcătuire miniştri politici. Este o variantă care poate să treacă prin Parlament. Asta se conturează acum", a afirmat Frunzăverde, citat de Mediafax. El a adăugat că nu are un nume, deoarece este decizia preşedintelui, care va face propuneri coaliţiei în acest sens.
"Structura viitorului Guvern este în primul rând dată de decizia prim-ministrului, care va hotărî care va fi componenţa Guvernului. Premierul va face acest lucru, în funcţie de negocierile cu partidele din coaliţie", a mai spus Frunzăverde.
La închiderea ediţiei, preşedintele Traian Băsescu avea programate consultări cu PDL.
http://www.bursa.ro/demisia-palatii-victroceni-157504&s=macroeconomie&articol=157504.html
4 comentarii :
E o schimbare de imagine, nu de guvern.
Pentru marele nedreptatit de Ion Iliescu, tot profesor dar nepremier, Virgil Magureanu, atât dl Boc, presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din România, filiala Cluj intre 1987 si 1989, cât si dl Ungureanu, membru supleant in Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (v.wiki), apar ca profesori universitari de istorie cam de aceeasi vârsta, cu perfectionari occidentale asemanatoare, si cu destinul ciudat ca ar fi putut fi prim-ministri si intr-o RSR stapânita de Nicu Ceausescu.
Altminteri, miscarea presedintelui e geniala in sens Putin, deoarece consolideaza populatiei convingerea ca e guvernata de intelectualii de dreapta, nu de politicieni, si acumuleaza astfel mai multa putere personala, chiar daca plusul de voturi visat l-ar fi adus PDL, prin imaginea de facator de dreptate, mai degraba dl Catalin Predoiu!
Ce văd eu la mutarea asta este că e o coterie Băsescu plus o aripă din PDL, fără acordul bazei partidului.
Nu ma (mai) intereseaza politica romanesca, totusi nu pot sa nu observ si sa o zic: decat un ins ca Antonescu care se bate cu tigla in piept ca nu a fost membru de partid, mai bine unul ca MRU care a fost membru supleant al CC UTC. E cam ironic ca la 20 de ani de la caderea comunismului ca regim, sa nu poti sa alegi niste slujbasi ai interesului public care nu au fost si membri in leadership-ul comunist. Cu toate acestea, nu poti sa spui ca Romania nu merge spre directia buna, atata doar ca o face muuult prea incet( cel putin pentru mine) si de multe ori zaboveste prea mult sa miroasa florile sau sa dea cate un ocol.
Calitatea de nemembru de partid (PCR) nu poate suplini acele calități pe care personajul politic nu le are.
Trimiteți un comentariu