18 noiembrie 2011

Ce nu fac multinaționalele "ca să meargă treaba bine"...



Twitter, Facebook, Youtube şi alte platforme social media au fost blocate în China, de un guvern îngrijorat că accesul nelimitat la internet ar putea aduce prejudicii Partidului Comunist aflat la putere. Extrem de popular rămâne serviciul Weibo, o platformă de microblogging, ce se aseamănă cu Twitter şi care s-a dovedit a fi o resursă valoroasă de promovare pentru multinaţionalele prezente în China. 

FMI, Louis Vuitton şi Unilever au, aşadar, ceva în comun - un cont Weibo prin intermediul căruia se adresează celor peste 310 milioane de utilizatori. Serviciul Weibo permite, la fel ca Twitter, publicarea unor post-uri de 140 de caractere şi cuprinde, de asemenea, un buton "Follow".

Christine Lagarde, Directorul General FMI, a avut în urmă cu o săptămână prima sa intervenţie pe Weibo. Aceasta le-a transmis celor peste 120.000 de followeri discursul său de la Summit-ul APEC, tradus în limba utilizatorilor Weibo. 

Capital
China este membru în OMC. OMG !
În anul 2011 se împlinesc 10 ani de la aderarea Chinei la Organizaţia Mondială a Comerţului. Pentru China, acest eveniment reprezintă un moment extrem de important în procesul său de reformă şi deschidere. În acest interval de timp, economia chineză a înregistrat o dezvoltare viguroasă, lumea beneficiind de oportunităţile oferite de dezvoltarea Chinei. Prin urmare, aderarea Chinei la OMC constituie un beneficiu reciproc atât pentru China cât şi pentru ţările care fac parte din această organizaţie.

După 15 ani de negocieri dificile, în decembrie 2001 China a aderat, în cele din urmă, la Organizaţia Mondială a Comerţului. Primul negociator al delegaţiei chineze pentru aderarea la OMC, fostul ministru adjunct chinez al comerţului exterior, Long Yongtu, a declarat.

"Aderarea Chinei la OMC reprezintă nu doar accederea sa la o organizaţie internaţională, ci şi dorinţa de a impulsiona procesul său de reformă şi deschidere. Deoarece procesul de aderare la OMC a fost un proces de unitate în gândire asupra problemei de deschidere a ţării către exterior şi un proces de a învăţa de la alte ţări, în beneficiul populaţiei chineze şi a sectoarelor industriale. Trebuie să înţelegem că deschiderea ţării este în folosul nostru şi că globalizarea este inevitabilă". 

China Radio International (RO)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: