21 octombrie 2011

TRU: Ce înseamnă să fii de dreapta



Înseamnă să spui că statul social nu mai există (7:28)



Înseamnă să gândim pornind de la eşecul european (8:15)

Ce se întâmplă acum în Europa, în zona euro, în special, este rezultatul direct, este triumful ideii socialiste, infiltrată în viaţa publică, în sfera de decizie, în viaţa politică a partidelor, în agenda electorală, în acţiunea de guvernare. Asta explică de ce am ajuns aici. De ce am lansat moneda euro, în momentul în care datoria cumulată a statelor participante era de patru trilioane ? (8:27)

Concluzia este că - şi aici nu trebuie să ne ferim de cuvinte - Europa, sau Uniunea Europeană, a înţeles greşit pacea, a înţeles greşit ultimii şaizeci de ani de pace. Şi rezultatul îl vedem acum. (9:17)

Trebuie să distrugem mitul asociat crizei, mitul după care actuala criză este rezultatul capitalismului. Nu ! Criza de care vorbim este rezultanta directă a decenii de politică orientată de ideea socialistă. A decenii de mituire a electoratului, de asistenţă socială - foarte interesant, uneori de asistenţă "în oglindă", cu ochiul la ce se întâmpla în lumea comunistă. (9:49)

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

De vreo saptamana nu i-am mai auzit pe Basescu sau Boc vorbind de SUE...

Riddick spunea...

Vine summit-ul UE, pe 23 (se pare că a fost iar amânat), va fi precedat de un summit al PPE.

Crystal Clear spunea...

Indecizie...

Riddick spunea...

Am citit ştirea mai bine - va fi un alt summit, cel din 23 rămâne cum s-a stabilit.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: