21 octombrie 2011

TRU: Ce înseamnă să fii de dreapta



Înseamnă să spui că statul social nu mai există (7:28)



Înseamnă să gândim pornind de la eşecul european (8:15)

Ce se întâmplă acum în Europa, în zona euro, în special, este rezultatul direct, este triumful ideii socialiste, infiltrată în viaţa publică, în sfera de decizie, în viaţa politică a partidelor, în agenda electorală, în acţiunea de guvernare. Asta explică de ce am ajuns aici. De ce am lansat moneda euro, în momentul în care datoria cumulată a statelor participante era de patru trilioane ? (8:27)

Concluzia este că - şi aici nu trebuie să ne ferim de cuvinte - Europa, sau Uniunea Europeană, a înţeles greşit pacea, a înţeles greşit ultimii şaizeci de ani de pace. Şi rezultatul îl vedem acum. (9:17)

Trebuie să distrugem mitul asociat crizei, mitul după care actuala criză este rezultatul capitalismului. Nu ! Criza de care vorbim este rezultanta directă a decenii de politică orientată de ideea socialistă. A decenii de mituire a electoratului, de asistenţă socială - foarte interesant, uneori de asistenţă "în oglindă", cu ochiul la ce se întâmpla în lumea comunistă. (9:49)

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

De vreo saptamana nu i-am mai auzit pe Basescu sau Boc vorbind de SUE...

Riddick spunea...

Vine summit-ul UE, pe 23 (se pare că a fost iar amânat), va fi precedat de un summit al PPE.

Crystal Clear spunea...

Indecizie...

Riddick spunea...

Am citit ştirea mai bine - va fi un alt summit, cel din 23 rămâne cum s-a stabilit.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: