22 octombrie 2011

Jurnalistul Petru Bogatu, BĂTUT în centrul Chişinăului



Incidentul a avut loc acum o săptămână. HotNews.md :



Cunoscutul editorialist şi comentator politic Petru Bogatu, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, a fost bătut de către persoane necunoscute în plin centrul Chişinăului, într-un loc aglomerat. Incidentul s-a petrecut acum o săptămână, transmite Agenţia Monitor Media. 

Despre acest fapt a declarat la sfârşitul şedinţei de azi a Parlamentului deputatul liberal Valeriu Saharneanu, fost preşedinte al UJM, chemând autorităţile să protejeze jurnaliştii.

Deputatul a precizat pentru că Bogatu a fost bătut vineri, 14 octombrie, „pe strada Puşkin, mai jos de magazinul „Gemenii”, lângă staţia de transport public”.

Petru Bogatu a declarat Agenţiei Monitor Media că nu a depus plângere la poliţie pe motiv că nu a văzut cine l-a atacat, fiind lovit în cap din spate. „Nu ştiu cine şi cu ce scop m-a atacat. S-a întâmplat foarte repede. După ce am fost atacat, m-au ajutat nişte trecători să-mi revin”, a spus jurnalistul, precizând că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Concluzia medicilor a fost că m-am ales cu o comoţie cerebrală”, a spus Bogatu.

În prezent, jurnalistul Petru Bogatu (60 de ani) scrie editoriale pentru „Jurnal de Chişinău” şi este unul dintre realizatorii talk-showului „Negru şi Bogatu” de la „Jurnal” TV. Activează în presă din anul 1975.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Presimteam ca se va intampla cu el asa ceva.
Daca nu ne trezim asa va fi si la noi, curand !

Imi pare tare, tare rau .
Petru Bogatu este un jurnalist de exceptie, profesionist si foarte curajos !

Riddick spunea...

A fost un avertisment, data viitoare, dacă vor avea ocazia, "vor merge mai departe". În locul lui aş fi foarte, foarte precaut.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranta !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: