22 octombrie 2011

Jurnalistul Petru Bogatu, BĂTUT în centrul Chişinăului



Incidentul a avut loc acum o săptămână. HotNews.md :



Cunoscutul editorialist şi comentator politic Petru Bogatu, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, a fost bătut de către persoane necunoscute în plin centrul Chişinăului, într-un loc aglomerat. Incidentul s-a petrecut acum o săptămână, transmite Agenţia Monitor Media. 

Despre acest fapt a declarat la sfârşitul şedinţei de azi a Parlamentului deputatul liberal Valeriu Saharneanu, fost preşedinte al UJM, chemând autorităţile să protejeze jurnaliştii.

Deputatul a precizat pentru că Bogatu a fost bătut vineri, 14 octombrie, „pe strada Puşkin, mai jos de magazinul „Gemenii”, lângă staţia de transport public”.

Petru Bogatu a declarat Agenţiei Monitor Media că nu a depus plângere la poliţie pe motiv că nu a văzut cine l-a atacat, fiind lovit în cap din spate. „Nu ştiu cine şi cu ce scop m-a atacat. S-a întâmplat foarte repede. După ce am fost atacat, m-au ajutat nişte trecători să-mi revin”, a spus jurnalistul, precizând că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Concluzia medicilor a fost că m-am ales cu o comoţie cerebrală”, a spus Bogatu.

În prezent, jurnalistul Petru Bogatu (60 de ani) scrie editoriale pentru „Jurnal de Chişinău” şi este unul dintre realizatorii talk-showului „Negru şi Bogatu” de la „Jurnal” TV. Activează în presă din anul 1975.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Presimteam ca se va intampla cu el asa ceva.
Daca nu ne trezim asa va fi si la noi, curand !

Imi pare tare, tare rau .
Petru Bogatu este un jurnalist de exceptie, profesionist si foarte curajos !

Riddick spunea...

A fost un avertisment, data viitoare, dacă vor avea ocazia, "vor merge mai departe". În locul lui aş fi foarte, foarte precaut.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranta !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: