14 octombrie 2011

Filat s-a aliat cu Voronin (Romanian Global News)



Filat s-a aliat cu Voronin. În lupta pentru putere grupurile mafiote din PLDM şi PD fac praf Alianţa pentru Integrare Europeană. Speranţa se numeşte Unire! 

În Parlamentul de la Chisinau s-a votat demiterea directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai. Solicitarea a venit din partea premierului Vlad Filat şi inclusă pe ordinea de zi după ore întregi de scandal în Parlament. 
Noua Alianta pro-rusa de la Chisinau


Propunerea a fost votată cu 69 de voturi ale deputaţilor liberal-democraţi şi cei comunişti parafand astfel o noua majoritate in Parlament. O majoritatea pro-ruseasca.

In lupta pentru acapararea economiei celui de-al doilea stat romanesc grupurile mafiote din PLDM si PD au aruncat in aer Alianta pentru Integrare Europeana. Prin manevre de culise Vlad Filat si Vladimir Voronin au votat  impreuna pentru schimbarea sefului SIS, pus in functie de catre AIE. 

Alianta Voronin – Filat desi nedeclarata functioneaza practic in Parlamentul de la Chisinau. Gestul lui Filat de tradare a AIE, ca reactie a incercarii gruparii Plahotniuc, o alta grupare mafiota, de a pune mana pe cat mai multe obiective economice, nu face decat sa arate mizeria morala a clasei politice de la Chisinau si faptul ca populatia nu poate sa-si puna nici-o speranta in actualii politicieni.

In acest context aparitia unei noi forte politice care sa-si asume scoaterea din marasmul economic al populatiei din Basarabia, eliminand actuala clasa politica corupta sau coruptibila devine o necesitate. Iar de saracie nu se poate scapa decat mergand catre o zona mai prospera, dominata de reguli si aflata intr-o zona securizata si predictibila. Iar acest lucru acum si nu peste 10-15 ani.

De aceea aceasta forta politica noua trebuie sa-si asume in mod ferm reunirea cu Romania, readucand acasa, in Europa pe cei trei miloane de romani basarabeni rapiti de Imperiul Rus si de cel Sovietic prin forta.

Presiunea sociala alimentata de saracie si frustrarea celor care au iesit in strada pentru eliminarea comunistilor si care sunt tradati acum de politicienii veniti la putere, cu siguranta va scoate iar oamenii in strada. Este doar o chestiune de timp si de demnitate. Acestia trebuia sa nu se mai lase pacaliti si sa nu mai accepte altceva decat eliminarea frontierei de pe Prut si Reunirea cu Romania.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nic nu-i de mirare.
Ce Basescu nu si l-a pus consilier pe Iulian Chifu?

Riddick spunea...

Partidul lui Filat - afiliat la PPE. Pasul următor - federalizarea Moldovei. Ce va urma după, se ştie.

Crystal Clear spunea...

Sigur ...
Ceea ce se intampla cu R Moldova se pregateste si la noi, "varianta germana "


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: