15 septembrie 2011

Severin a găsit "vinovaţii" de instabilitatea din Orientul Mijlociu: NATO, UE şi Israelul



COMUNICAT DE PRESĂ 
Adrian SEVERIN: Calea spre un viitor al păcii în Orientul Mijlociu

Strasbourg, 15 septembrie 2011

Europarlamentarul Adrian Severin a depus, miercuri, 14 septembrie 2011, o declaraţie scrisă în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului European cu privire la situaţia actuală din Libia, Siria şi evoluţia procesului de pace din Orientul Mijlociu, în care afirmă că dincolo de incertitudinile generate de revoltele arabe, 'ingineria politică' practicată de actorii euro-atlantici măreşte periculozitatea situaţiei din zonă.

Deputatul european precizează în declaraţia scrisă că 'nu s-au stins ecourile discursurilor auto-amăgitoare din UE că asistăm deja în Egipt la reintroducerea stării de asediu; în Libia, la descoperirea atrocităţilor comise de rebeli şi anunţata reintroducere a legii islamice ca model de guvernare. În plus, 'Turcia, fost aliat strategic al Israelului, reduce drastic nivelul relaţiilor diplomatice cu această ţară şi declară obligaţia recunoaşterii statului palestinian ' a precizat Severin.

Europarlamentarul român a mai adăugat că 'politica implantării de colonii israeliene lasă fără suport teritorial autodeterminarea palestiniană, iar violenţele din Siria şi atacurile talibane anti-NATO în Afganistan demonstrează neputinţa Occidentului în regiune'.

În finalul declaraţiei scrise, Adrian Severin oferă soluţii pentru un viitor al păcii, propunând: renunţarea la geopolitica păguboasă care garantează securitatea Israelului prin susţinerea unor regimuri arabe lipsite de legitimitate; abandonarea instrumentalizării drepturilor omului în scopuri geopolitice, ca şi a transferului neo-colonial al modelelor de organizare socială occidentale în Orientul Mijlociu; susţinerea politicilor de cooperare care să pună capăt economiei de rentă în Orientul Mijlociu, laicizarea relaţiilor internaţionale, precum şi încetarea 'războiului cultural' dintre 'iudeo-creştinismul mântuitor' şi 'islamul damnat'.

AGERPRES

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: