10 septembrie 2011

Noul Cod Civil



De la 1 octombrie 2011 intră în vigoare noul Cod Civil al României.

La Capitolul II - "Încheierea căsătoriei", Secţiunea 1 - "Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei", apare articolul 277, care interzice explicit atât căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, cât şi subterfugiul "parteneriatelor civile":

Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria Art. 277
(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.
(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.
(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinatate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.
(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile. 

Aşteptăm cu interes lătrăturile "cui ştim noi", dar, mai ales, introducerea în Constituţia României a definiţiei căsătoriei, ca procedură legală exclusiv pentru persoanele de sexe diferite. Ungaria a făcut-o (Art. K.1.). A încercat un imbecil de la PDL o şmecherie cu "parteneriatele civile", dar nu i-a ieşit. Poate iese el din parlament, în 2012.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Unii se folosesc de lege ca sa-si ascunda averile si divorteaza.

Se fac foarte multe magarii mai ales cu fonduri UE. E mafie mare de tot.Cunosc un tip care are nu stiu ce relatii , a luat bani de la UE ( nu stiu cum) si se da mare patron ,dar in acte proprietara e doar concubina... Cred ca au si copii impreuna

Riddick spunea...

Să vedem reacţiile la Cod. Va fi distractiv.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: