10 septembrie 2011

Noul Cod Civil



De la 1 octombrie 2011 intră în vigoare noul Cod Civil al României.

La Capitolul II - "Încheierea căsătoriei", Secţiunea 1 - "Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei", apare articolul 277, care interzice explicit atât căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, cât şi subterfugiul "parteneriatelor civile":

Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria Art. 277
(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.
(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.
(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinatate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.
(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile. 

Aşteptăm cu interes lătrăturile "cui ştim noi", dar, mai ales, introducerea în Constituţia României a definiţiei căsătoriei, ca procedură legală exclusiv pentru persoanele de sexe diferite. Ungaria a făcut-o (Art. K.1.). A încercat un imbecil de la PDL o şmecherie cu "parteneriatele civile", dar nu i-a ieşit. Poate iese el din parlament, în 2012.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Unii se folosesc de lege ca sa-si ascunda averile si divorteaza.

Se fac foarte multe magarii mai ales cu fonduri UE. E mafie mare de tot.Cunosc un tip care are nu stiu ce relatii , a luat bani de la UE ( nu stiu cum) si se da mare patron ,dar in acte proprietara e doar concubina... Cred ca au si copii impreuna

Riddick spunea...

Să vedem reacţiile la Cod. Va fi distractiv.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: