16 septembrie 2011

Damage control, ori strategie ?


"Au fost două voturi ca să rămână în continuare prim-ministru Emil Boc, al meu şi al preşedintelui de la Cluj. Unii public s-au exprimat, fiind în Guvern, împotriva primului-ministru, iar ca un ministru să ceară el demisia primului-ministru şi să rămână în Guvern este o premieră mondială, numai la noi în România se poate. După o lună şi ceva văd că e mare susţinător acel ministru, mie mi se par lucruri care la un moment dat au o problemă cu logica".
Când Elena Udrea, ca ministru, dar şi alţi miniştri din guvernul Boc, au votat pentru demisia premierului, nu se punea problema aşa:
"Am crezut iniţial că domnul Sebastian Lăzăroiu asumă într-un anume fel aceste portofoliu, eu cred că tot ce a făcut domnia sa ca ministru al Muncii este foarte bun, PDL va susţine în continuare ceea ce el a făcut, domnia sa a menţinut Ministerul pe o traiectorie reformistă, dar poziţiile politice ale domnului Lăzăroiu au ofensat PDL, ne-au creat o serioasă problemă de imagine şi de poziţionare". 

"În primul rând, cred că în orice stat democratic, atunci când un membru al Executivului, sprijinit de partidul de guvernământ, face o asemenea declaraţie este revocat de primul-ministru, trebuie să plece din guvern. Cred că Sulfina Barbu va fi un bun ministru al Muncii".
"El (Sebastian Lăzăroiu - n.r.) ocupă această funcţie din partea PDL. Cine i-a conferit dreptul de face o asemenea declaraţie? În orice stat democratic, un membru al Executivului care vorbeşte aşa trebuie să plece din guvern. Nu am inventat noi regula aceasta", a mai spus el. 
Sorin Frunzăverde

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cacialma

Riddick spunea...

Mai sunt şi alte dedesubturi. Cred că garda veche a dat un ultimatum: "Pâna aici ! Încă mai avem primarii si consilierii, şi o parte din grupul parlamentar; ia vedeţi, că de nu...".

Crystal Clear spunea...

Da, probabil ca asa este....

Crystal Clear spunea...

Vad ca schelalaie toti ..... :)

Riddick spunea...

N-au primit "directiva", şi nu ştiu care e mutarea următoare. ;-)

Crystal Clear spunea...

Sunt "dezorientati" :))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: