26 mai 2011

Stânga foloseşte imigraţia ca instrument politic - în UE, în SUA, peste tot



Fiindcă instabilitatea şi haosul produse de imigranţi servesc socialismul.

Presseurop - Imigraţia, inevitabilă şi indispensabilă:

În plină dezbatere privind imigraţia în Europa, Grupul de personalităţi eminente, condus de Joschka Fischer, a prezentat în 11 mai, un raport ("Trăind Împreună": Cum să conjugi diversitatea şi libertatea în Europa secolului al XXI-lea), al cărui mesaj esenţial este : dacă nu ştie să-şi cultive diversitatea, Europa va rămâne inevitabil în urmă în ceea ce priveşte demografia. Iar aceasta se explică, în esenţă, printr-un motiv simplu : fără imigraţie, populaţia activă va scădea cu o sută de milioane de oameni în următorii cincizeci de ani, în timp ce populaţia totală creşte şi îmbătrâneşte.

Europa va trebui deci să se deschidă imigraţiei şi diversităţii în societate. Şi de altfel nu putem cere imigranţilor să-şi lase religia, cultura sau identitatea lor la graniţă. Potrivit acestui grup de opt personalităţi, printre care fostul secretar general al NATO, Javier Solana, fostul comisar european Emma Bonino şi universitarul Timothy Garton Ash, nu este aşa de rău faptul că imigranţii vin cu bagajele lor culturale, atâta timp cât respectă legea. Şi mai bine, sosirea de noi culturi poate contribui la creativitatea de care Europa are nevoie, astăzi mai mult ca niciodată.

Unul după altul, aceşti lideri europeni au afirmat recent că societatea multiculturală a eşuat. Fischer şi ai săi, care lucrează pentru Consiliul Europei, evită folosirea acestui termen despre care nu ştim cu adevărat, potrivit acestora, dacă se referă la o ideologie sau la o realitate. Ei constată doar că, în Europa, diversitatea este o realitate, a fost o realitate şi că acest continent nu-şi poate întoarce spatele acestei realităţi fără să trădeze statul democratic de drept şi dacă doreşte să continue să joace un rol într-o lume confruntată cu o puternică concurenţă din partea Chinei, Asiei de Sud-Est, Indiei şi a Braziliei.

În aceeaşi zi, pentru exact aceleaşi motive, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a pledat, într-un lung discurs în oraşul El Paso din Texas, aproape de graniţa mexicană, în favoarea legalizării imigranţilor clandestini prezenţi în Statele Unite, estimaţi la 11 milioane de oameni. Dar să nu ne facem iluzii : în Statele Unite, imigraţia este la fel de controversată ca în Europa. Şi acolo, aceasta suscită o ostilitate violentă. Şi acolo, se regăseşte aceeaşi ipocrizie : clandestinii sunt bineveniţi să facă treburile murdare în schimbul unor salarii mizerabile. Iar disponibilitatea de astfel de locuri de muncă exercită o forţă de atracţie.

Un alt punct comun : migraţia dinspre Sud spre Nord. Astăzi în SUA, un american din şase este originar din America Latină; în acest an, această categorie a depăşit în număr populaţia de culoare iar spaniola este neoficial a doua limbă a ţării.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Joschka Fischer este membru al Grupului Spinelli, care cere abolirea statelor naţionale şi crearea "Europei Unite, post-naţionale".


Jean-Marc FERRY. Dialogue avec Joschka Fischer

Daniel Francesco spunea...

Doua treimi din numarul de elevi care nu reusesc sa-si obtina diploma de studii sunt copii de emigranti. O spune Claude Gueant, ministrul de interne francez:

"C'est vrai, et ce sont les chiffres de l'Insee, qu'il y a deux tiers des enfants d'immigrés qui se trouvent sortir de l'appareil scolaire sans diplôme"

Riddick spunea...

Poate se legiferează recunoaşterea/echivalarea studiilor din şcolile coranice (madrasse).

Nu-i de râs.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: