24 mai 2011

Şi, totuşi...



... o fi adevărat ?

Năstase:  ”Recitesc, cu mult interes, cărțile lui Orwell. Ele descriu, paradoxal, și realități politice din România de astăzi.Interesantă descrierea unei noi limbi de comunicare – novalanguage – în care cuvintele au, de fiecare dată, sensul contrar.
Mi-am adus aminte de Orwell atunci când l-am auzit pe Băsescu vorbind la televizor despre stabilitate politică. Am știut în acel moment că se pregătește “demisia” lui Boc.
Astăzi, am aflat, din mai multe surse, că încă de săptămâna trecută Boc a comunicat unor apropiați că va pune în aplicare înțelegerea cu Băsescu și că își va anunța în curând demisia.
Sâmbătă și ieri au avut loc mai multe întâlniri de pregătire.
Sigur, unii din partenerii de coaliție sunt neliniștiți și ar dori diverse garanții”, spune  Adrian Năstase care concluzionează  - ”am ieșit din recesiune, vom ieși în curând și din stabilitatea politică”.



Stolojan nu vrea să fie premier

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: