02 aprilie 2011

ONU, de partea tâlharilor !



Curtea Internaţională de Justiţie, patronată de ONU, se eschivează sub nişte pretexte penibile de la judecarea agresiunii Rusiei împotriva Georgiei, din 2008. Nici nu-i de mirare, ONU este un focar de infecţie care riscă să distrugă planeta.


Tribunal ONU refuză cazul Georgiei împotriva Rusiei

Cea mai inalta instanta ONU a decis vineri ca nu are competenta de a judeca plangerile Georgiei care a acuzat Rusia de abuzuri ale drepturilor omului pe teritoriul georgian, deoarece intre cele doua parti nu au avut loc negocieri.

Georgia a acuzat Rusia de "incalcari grave" ale unui tratat anti-discriminare din 1965, pe durata a trei interventii militare in regiunile separatiste Osetia de Sud si Abhazia din 1990 pana in august 2008. Plangerea mai noteaza si o "politica sistematica" de discriminare etnica.

Rusia a cerut respingerea cazului depus de Georgia la Curtea Internationala de Justitie in 2008. Moscova si-a motivat cererea afirmand ca Tbilisi nu a ridicat in mod corespunzator in litigiu si nici nu a incercat sa negocieze, asa cum cere tratatul, inainte ca plangerea depusa la CIJ sa poata fi abordata.

CIJ a declarat vineri ca plangerea si contra-afirmatiile facute de Georgia si Rusia cu privire la purificarea etnica arata ca exista o disputa, dar, ca "nu are competenta sa solutioneze cererea depusa de Georgia", deoarece nu exista nici o dovada ca cele doua parti au negociat pentru a incerca sa rezolve disputa.

"Georgia si Federatia Rusa nu s-au implicat in negocieri cu privire la respectarea de catre aceasta din urma a obligatiilor sale de fond", in conformitate cu tratatul - cunoscut sub numele de Conventia Internationala privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala – a declarat instanta.

Ministrul de Externe georgian Grigol Vashadze a declarat la o conferinta de presa la Natiunile Unite, ca este "extrem de dezamagit" de decizia instantei si a acuzat organismul international de "gasirea unei scuze pentru a nu lua in considerare cazul".

"Rusia si Georgia au fost angajate in discutii bilaterale, efectuate in cadrul discutiilor multilaterale, incepand cu anul 1991, cand Rusia a inceput un razboi nedeclarat impotriva tarii mele. A cita acest motiv - absenta unor discutii bilaterale ... este absolut, complet ridicol", a declarat el, citat de Reuters.

Tina Burjaliani, ministru adjunct al Justitiei in Georgia, a declarat pentru Reuters ca a fost dezamagita de decizia instantei, dar a adaugat ca acest caz ar putea proceda in continuare, Georgia fiind dispusa sa organizeze negocieri cu Rusia, pentru a indeplini cerintele tratatului.

"Suntem gata, suntem hotarati sa negociem cu Rusia, si speram ca aceasta hotarare va pune Rusia intr-o pozitie in care nu poate refuza", a spus ea.

"Instanta a lasat deschisa posibilitatea ca acest caz poate continua o data ce conditiile formale pentru exercitarea competentei de catre instanta de judecata, in conformitate cu Conventia de la 1965, au fost indeplinite", a afirmat ea intr-o declaratie.

In timpul razboiului din 2008, Moscova a atras condamnarea occidentului raspunzand cu o forta militara mult supradimensionata, care a patruns dincolo de zona in disputa cu Georgia, care de altfel este teritoriu georgian.

Pe de alta parte Moscova a acuzat Georgia de repornire a conflictului si a recunoscut mai tarziu regiunile separatiste Osetia de Sud si Abhazia ca state independente. Numai Venezuela, Nicaragua si o mica insula din Pacific au recunoscut cele doua state.

The Epoch Times 

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Traim numai printre mafioti !
Parca niciodata n-a fost asa de multi si de raspanditi

Riddick spunea...

...dar şi usor de identificat, doar s-au dat pe faţă.

Crystal Clear spunea...

Asa este.

Ma uit si la "reformistii" PDL cu tot alaiul internationalist care il sustine pe Boc : au atata siguranta de sine si tupeu de zici ca merg la sigur .... Se baga foarte multi bani in chestia asta.

Riddick spunea...

Ameninţă membrii de partid, le dau indicaţii cum să voteze la congres. Da' şi când or cădea la vot...

Crystal Clear spunea...

Sa dea Dumnezeu !

Merg in forta,necivilizat- nu mi-as fi imaginat asa ceva..

Anonim spunea...

Se vede ca nu cunoasteti procedura functionarii Curtii Internationale de Justitie de la Haga. Pentru ca un dosar sa ajunga sa fie judecat la CIJ Haga trebuie indeplinita una din conditii, care spune ca un diferent poate fi judecat doar daca, in prealabil, exista un acord scris intre cele doua tari, care sa prevada, ca - dupa negocieri bilaterale - se poate ajunge la CIJ Haga, numai daca s-au epuizat toate celelate solutii negociate anterior intre cele doua tari care-si disputa problema respectiva. Asa a fost cazul Romaniei si Ucrainei, de aceea noi, romanii, am ajuns la Haga. Nu acelasi lucru se poate spune despre cazul Tezaurului Romaniei de la Moscova, care nu poate fi niciodata judecat de CIJ Haga, fiindca nu s-au stabilit astfel de solutii intre Romania si Rusia.

Riddick spunea...

O fi... dar, atunci, înseamnă că e făcut la mişto acel tribunal ! Ca şi ONU, de fapt.

Crystal Clear spunea...

Exact asta vroiam sa spun si eu.
O adunatura de MAFIOTI INTERNATIONALI .
Uite numai ce fac in Coasta de Fildes !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: