02 aprilie 2011
ONU, de partea tâlharilor !
Curtea Internaţională de Justiţie, patronată de ONU, se eschivează sub nişte pretexte penibile de la judecarea agresiunii Rusiei împotriva Georgiei, din 2008. Nici nu-i de mirare, ONU este un focar de infecţie care riscă să distrugă planeta.
Tribunal ONU refuză cazul Georgiei împotriva Rusiei
Cea mai inalta instanta ONU a decis vineri ca nu are competenta de a judeca plangerile Georgiei care a acuzat Rusia de abuzuri ale drepturilor omului pe teritoriul georgian, deoarece intre cele doua parti nu au avut loc negocieri.
Georgia a acuzat Rusia de "incalcari grave" ale unui tratat anti-discriminare din 1965, pe durata a trei interventii militare in regiunile separatiste Osetia de Sud si Abhazia din 1990 pana in august 2008. Plangerea mai noteaza si o "politica sistematica" de discriminare etnica.
Rusia a cerut respingerea cazului depus de Georgia la Curtea Internationala de Justitie in 2008. Moscova si-a motivat cererea afirmand ca Tbilisi nu a ridicat in mod corespunzator in litigiu si nici nu a incercat sa negocieze, asa cum cere tratatul, inainte ca plangerea depusa la CIJ sa poata fi abordata.
CIJ a declarat vineri ca plangerea si contra-afirmatiile facute de Georgia si Rusia cu privire la purificarea etnica arata ca exista o disputa, dar, ca "nu are competenta sa solutioneze cererea depusa de Georgia", deoarece nu exista nici o dovada ca cele doua parti au negociat pentru a incerca sa rezolve disputa.
"Georgia si Federatia Rusa nu s-au implicat in negocieri cu privire la respectarea de catre aceasta din urma a obligatiilor sale de fond", in conformitate cu tratatul - cunoscut sub numele de Conventia Internationala privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala – a declarat instanta.
Ministrul de Externe georgian Grigol Vashadze a declarat la o conferinta de presa la Natiunile Unite, ca este "extrem de dezamagit" de decizia instantei si a acuzat organismul international de "gasirea unei scuze pentru a nu lua in considerare cazul".
"Rusia si Georgia au fost angajate in discutii bilaterale, efectuate in cadrul discutiilor multilaterale, incepand cu anul 1991, cand Rusia a inceput un razboi nedeclarat impotriva tarii mele. A cita acest motiv - absenta unor discutii bilaterale ... este absolut, complet ridicol", a declarat el, citat de Reuters.
Tina Burjaliani, ministru adjunct al Justitiei in Georgia, a declarat pentru Reuters ca a fost dezamagita de decizia instantei, dar a adaugat ca acest caz ar putea proceda in continuare, Georgia fiind dispusa sa organizeze negocieri cu Rusia, pentru a indeplini cerintele tratatului.
"Suntem gata, suntem hotarati sa negociem cu Rusia, si speram ca aceasta hotarare va pune Rusia intr-o pozitie in care nu poate refuza", a spus ea.
"Instanta a lasat deschisa posibilitatea ca acest caz poate continua o data ce conditiile formale pentru exercitarea competentei de catre instanta de judecata, in conformitate cu Conventia de la 1965, au fost indeplinite", a afirmat ea intr-o declaratie.
In timpul razboiului din 2008, Moscova a atras condamnarea occidentului raspunzand cu o forta militara mult supradimensionata, care a patruns dincolo de zona in disputa cu Georgia, care de altfel este teritoriu georgian.
Pe de alta parte Moscova a acuzat Georgia de repornire a conflictului si a recunoscut mai tarziu regiunile separatiste Osetia de Sud si Abhazia ca state independente. Numai Venezuela, Nicaragua si o mica insula din Pacific au recunoscut cele doua state.
The Epoch Times
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
PDL, în ultima vreme, este reprezentat în platoul Realitatea TV de... Oajdea şi de Paleologu.
-
Naţional : Ai noştri ca brazii, cu mucii pe piept, au apărat legile represiunii Ati vazut, cum sa nu vedeti mitingul tefelistilor! Ai n...
-
Cu greu ar putea fi închipuită o mai mare decădere : un organ judiciar, DIICOT, să pună în discuţie (chiar şi indirect) "pilonii de...
-
- Trezirea, PDL ! - Evenimentul zilei are azi un articol - PDL face planuri de excludere a lui Preda - din care aflăm că "exclu...
-
Assange a fost arestat în Marea Britanie pe baza unui mandat de arestare emis de Suedia pentru "viol, agresiune sexuală şi coerci...
-
La întâlnirea cu Herman van Rompuy, Traian Băsescu a declarat : "Cred că domnul preşedinte Herman van Rompuy a acoperit toată ...
-
"Elefantul nu a consumat carne din cauză foamei, ci pentru că a vrut să se răzbune pe oameni" Un elefant `canibal` a fost împu...
-
The Germanization of Europe 2011/02/14 BERLIN - "Pactul UE pentru Competitivitate" propus de către Germania şi Franţa ...
-
Nici unul dintre motivele invocate obișnuit în campaniile de ațâțare a popoarelor nu m-ar fi putut face să lupt cu ură și cu dorința de a u...
8 comentarii :
Traim numai printre mafioti !
Parca niciodata n-a fost asa de multi si de raspanditi
...dar şi usor de identificat, doar s-au dat pe faţă.
Asa este.
Ma uit si la "reformistii" PDL cu tot alaiul internationalist care il sustine pe Boc : au atata siguranta de sine si tupeu de zici ca merg la sigur .... Se baga foarte multi bani in chestia asta.
Ameninţă membrii de partid, le dau indicaţii cum să voteze la congres. Da' şi când or cădea la vot...
Sa dea Dumnezeu !
Merg in forta,necivilizat- nu mi-as fi imaginat asa ceva..
Se vede ca nu cunoasteti procedura functionarii Curtii Internationale de Justitie de la Haga. Pentru ca un dosar sa ajunga sa fie judecat la CIJ Haga trebuie indeplinita una din conditii, care spune ca un diferent poate fi judecat doar daca, in prealabil, exista un acord scris intre cele doua tari, care sa prevada, ca - dupa negocieri bilaterale - se poate ajunge la CIJ Haga, numai daca s-au epuizat toate celelate solutii negociate anterior intre cele doua tari care-si disputa problema respectiva. Asa a fost cazul Romaniei si Ucrainei, de aceea noi, romanii, am ajuns la Haga. Nu acelasi lucru se poate spune despre cazul Tezaurului Romaniei de la Moscova, care nu poate fi niciodata judecat de CIJ Haga, fiindca nu s-au stabilit astfel de solutii intre Romania si Rusia.
O fi... dar, atunci, înseamnă că e făcut la mişto acel tribunal ! Ca şi ONU, de fapt.
Exact asta vroiam sa spun si eu.
O adunatura de MAFIOTI INTERNATIONALI .
Uite numai ce fac in Coasta de Fildes !
Trimiteți un comentariu