07 martie 2011

Partidul Transnaţional Liberal



Nu ştiu ca pe ce s-o iau: europupcurism, instigare la încălcarea legii, demagogie... sau toate la un loc :

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că sindicatele şi patronatele se vor putea baza pe normele europene, care se aplică cu prioritate faţă de actele normative naţionale, având în vedere că proiectul de modificare a Codului muncii încalcă directivele europene.

"Proiectul de Cod al muncii în actuala formulare conţine dispoziţii nelegale, care sunt reglementate de directive europene, iar sindicatele, patronatele vor putea foarte bine să se bazeze în exclusivitate pe directivele UE şi să nu se folosească în niciun conflict de muncă individual sau colectiv de Codul muncii. Pentru că legislaţia internaţională, potrivit Constituţiei, la care România este parte, deci a semnat tratat, se aplică cu prioritate actelor normative naţionale. Acest proiect de Cod al muncii va fi aruncat în desuetudine de directivele din 1980 încoace, care reglementează piaţa muncii", a susţinut deputatul, în cadrul unei întâlniri avute cu liderii federaţiilor sindicale din judeţul Mureş.

El a subliniat că, în aceste condiţii, sindicatele vor trebui doar să îşi angajeze jurişti buni pentru a câştiga procesele intentate împotriva abuzurilor din noul Cod al muncii pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului. "Ceea ce într-adevăr ridică cel mai mare semn de întrebare este pentru cine se face acest Cod al muncii? Domnul prim-ministru Emil Boc, domnul ministru Ioan Botiş ar trebui să dea răspuns la această întrebare. Pentru că acelaşi lucru l-au spus şi patronatele - că nu sunt de acord, cum spun şi sindicatele. Putem constata, la nivelul societăţii din România, că patronatele şi sindicatele s-au înţeles. Nu sunt de acord cu Codul muncii", a spus Dobre.

Deputatul liberal a arătat că puterea susţine că legislaţia muncii se modifică la cererea Fondului Monetar Internaţional, lucru care nu apare în niciun fel de document al Guvernului. "Pentru că asta face parte dintr-o strategie guvernamentală care nu a fost supusă niciunei validări a unei structuri statale, dar a fost supusă validării în coaliţia de guvernământ. Înţeleg de aici că ne putem aştepta şi la alte modificări de care să ştie numai coaliţia şi să nu ştie cetăţenii României, Parlamentul sau Guvernul", a spus Dobre, în opinia sa cea mai "proastă" modalitate de adoptare a Codului muncii fiind angajarea răspunderii. 



http://www.machiavelli.ro/stiri.php?art=30733

3 comentarii :

Riddick spunea...

S-au mai "înţeles" sindicatele şi patronatele şi mai demult, când au devalizat împreună patrimoniul statului, prin privatizări frauduloase.

ribelalu` spunea...

Eu nu stiu cum PNL-ul se mai poate autointitula un partid de dreapta cand luarile sale de pozitie sunt mai de stanga decat chiar ale PSD-ului

Riddick spunea...

Las' că-i bine... cât mai multe poziţii de acest fel, să se dumirească şi dobitocii care îl mai voteaza inerţial ("bunicu' a fost liberal").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: