13 februarie 2011

Şi dacă?...



Şi dacă afirmaţia lui Peter Eckstein-Kovacs (consilier prezidenţial) privind "legarea" UDMR de PDL se referea la acel PDL, rezultat după congres? Ştie Eckstein-Kovacs mai multe decât spune ?

“Adversarul şi prietenul meu Kelemen Hunor a anunţat la Timişoara că UDMR e de centru-dreapta şi, drept urmare, va fi alături de PDL şi la guvernare, şi în opoziţie. Legarea de un singur partid e neproductivă, iar a spune că Uniunea e de centru-dreapta e împotriva statutului, care spune că UDMR îi reprezintă pe toţi maghiarii, nu doar pe cei de centru-dreapta. Înseamnă că se doreşte transformarea în partid politic. Cantonarea de un singur partid, amanetarea UDMR către PDL e o greşeală de neiertat. Eu sper că această opţiune nu va fi îmbrăţişată, dar arată cum gândeşte Hunor. Asta înseamnă o coabitare cu PDL până la alegeri, şi după alegeri asta înseamnă a descreşte considerabil şansele UDMR de a ajunge în parlament. Eu am susţinut ca UDMR să fie deschisă la o colaborare punctuală în guvern, în coaliţie, în parlament cu partidele democratice româneşti, în funcţie de cum reuşim să ne impunem punctele de vedere care ne sunt necesare”

(Ziua de Cluj)

Personal, sunt aproape sigur că sub conducerea lui Hunor Kelemen UDMR NU va merge până la capăt cu PDL, indiferent de rezultatul congresului.

La congresul UDMR, urmăriţi reacţiile sălii la cuvântările invitaţilor (ultima dată - 2009, la Cluj - sala a fost rece faţă de Traian Băsescu şi entuziastă faţă de Crin Antonescu).

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ieri l-am auzit pe Iulian Fota dand citate din A Plesu despre "prezumtia de vinovatie" -intr-un interviu privind contrabanda cu tigari in care ar fi implicat cineva de la putere .
Cam asa sta treaba cu consilierii astia....

Riddick spunea...

Interesant... Fota este consilier prezidenţial pe teme de securitate.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: