18 februarie 2011

Poate afecta CE ?! Ia mai zi o dată !



Unul din rebuturile produsele politice ale agentului Ilici este europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Care se dă de gol într-un comunicat:
”Disperarea întemeiată a unor oameni împinși sub pragul subzistenței poate afecta atât stabilitatea europeană, cât și, pe termen lung, proiectul Europei Unite. Datele puse la dispoziție de Comisia Europeană oglindesc dureros de precis realitatea gravă cu care se confruntă România încă din anul 2009, de când datează cele mai recente statistici centralizate la nivelul UE. Înainte să se fi făcut simțite efectele crizei economice, unul din trei români era deja afectat de sărăcie severă, această pondere fiind de patru ori mai mare decât media europeană. Singuri în fața cinismului unei guvernări incapabile să relanseze economia, românii sunt împinși într-o situație fără ieșire”.
Au asumat, cumva, vreun guvern al României, sau românii, "proiectul Europei Unite" ? Ce înseamnă, concret, această sintagmă ?

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sunt socata.
Vin din oras unde am vazut un panou publicitar de cel putin 2X 2 metri,pe fundal negru, scris cu alb:

"ROMANII N-AU VALOARE"

iar sus reclama la site-ul www.astaeromania.ro
Iti trimit doua poze pe mail ca sa vezi
Nu-mi vine sa cred ca vad asa ceva

Riddick spunea...

Nu mai ştiu în ce piesă sau film difuzat cândva la TVR, apărea replica: "Nu vreau să mă las apreciat de X" (X fiind cineva invocat de unul dintre personaje, dar absent din cadru).

I-am pus întrebarea finala la blog, sunt curios ce reacţie va avea.

Crystal Clear spunea...

Am comentat si eu .L-am intrebat daca n-are incredere in el si l-am trimis la psihoterpie

Victor spunea...

Sigur ca au asumat, prin tratatul de aderare si prin Tratatul de la Lisabona semnat de insusi Basescu impreuna cu Tariceanu si Cioroianu. "Proiect" pentru ca intreaga constructie economica si politica numita EU este in faza hibrida, de proiect. Inca nu s-a finalizat constructia Uniunii. Nu inteleg ce nu intelegi? :)

Riddick spunea...

@Victor: Ei, pe naiba, ştiu prea bine ce comenzi s-au dat. Dar vreau să ajungă mesajul în ultimul cătun, să văd apoi reacţia "României profunde" faţă de aşa-zişii "reprezentanţi" care lucrează la lichidarea Statului Român, pentru dizolvarea lui în "Europa Unită".

Câţiva metri de frânghie si nişte copaci, or gasi ei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: