07 februarie 2011

Nigel Farage: "Birocraţi nealeşi guvernează Uniunea Europeană"




"Tot ce poate face Parlamentul European este să ia propunerile care vin de la Comisia Europeană, să le amendeze puţin, să le întârzie puţin, dar guvernul Europei este Comisia Europeană. Elementul democratic în toate acestea este absolut neglijabil, şi încă mai grav, când statele îşi exprimă poziţia în referendumuri şi spun "Nu", le ignoră şi continuă mai departe. Ne împotrivim unei porniri fanatice de a crea "Statele Unite ale Europei", şi nu cred că oamenii din Marea Britanie sau Finlanda asta doresc".

Nigel Farage (europarlamentar britanic, interviu pentru o televiziune finlandeză)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Farage spoune numai lucruri de bun simt :
sunt doar cateva persoane ( comisarii europeni) ,nealesi democratic care propun legile a 27 de state !

Incredibil in ce dictatura-capcana am intrat !

Riddick spunea...

Trebuie cât mai mulţi să vadă asemenea dezbateri, în media e tăcere totală. Văd la unii o nelinişte, dar nu şi-o pot exprima clar, când le mai spun una-alta încep să înţeleagă.

Estimez că viitorul pas al EuroKolhozului va fi o asociere cu Rusia, peste 10-15 ani, dacă le iese... Până atunci, vor căuta să obţină dizolvarea NATO.

Crystal Clear spunea...

Trebuie traduse cat mai multe articole, clipuri.

In Romania lumea nu este familiarizata sa inteleaga engleza vorbita in clipuri.Nu este deloc usor.
Daca li se explica numai putin romanii vor intelege imediat pentru ca nu sunt deloc filorusi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: