06 februarie 2011

Critici adunătura PSDNLPC sau EuroKolhozul ? Eşti "(neo-)legionar" !



Cioroianu-good point continuă cu aberaţiile în Dilema veche :
Revenind în prezent, aş spune că, dacă cineva ar vrea să dea peste cap sistemul politic din România – care oricum e mai curînd îngăduit decît respectat –, atunci ar putea foarte bine încuraja apariţia unui partid neo-legionar, care să îmbine fundamentalismul ortodox (mai prezent decît credeţi), potenţialul de violenţă al străzii (enorm, cred), pulsiunile autohtoniste antioccidentale (în creştere şi ele), dispreţul pentru parlamentarism (care se cultivă insistent de 20 de ani, şi acum începe să dea roade) şi Internetul. Periodic, aflăm de la TV sau din sondaje cît la sută dintre români îi regretă pe Nicolae Ceauşescu sau pe Ion Antonescu (atunci de ce nu l-ar regreta unii şi pe C.Z. Codreanu?).
Ia, să vedem... pâi, violenţa străzii este apreciată de unii gen Mazăre (declarativ... în real, şi-ar pune coada pe spinare), de alte personaje din "noua" alianţă de stânga (mai voalat, ei sugerează iminenţa "exploziei sociale"), şi de maşina de propagandă (sau nu sesizaţi incitările de la televiziuni, ziare, site-uri "de ştiri" şi bloguri ?). 

Sistemul politic din România vor să-l dea peste cap chiar ei (aşteptaţi să vedeţi propunerile lor de modificare a Constituţiei; şi amintiţi-vă de referendumul constituţional trucat din 2003 şi de suspendarea preşedintelui din 2007). 

Aia cu "antioccidentalismul" e trimetere clară la criticile la adresa UE; pune în aceeaşi găleată propaganda neocomunistă - mai mult anti-SUA, anti-Israel si anti-NATO, prezentă în discursurile unor corifei ai alianţei de stânga (excelează Ponta şi Iliescu) şi criticile împotriva reglementărilor absurde ale UE, care afectează direct atât cetăţenii români cât şi România ca stat.

"Dispreţul pentru parlamentarism"... Parlamentarismul (văzut ca supremaţia parlamentarilor asupra altor puteri în stat, şi chiar asupra voinţei populare exprimată în referendumuri) este o marotă împotriva reformei statului, punct al programului de guvernare şi al agendei preşedintelui; electoratul a cerut la referendum şi reformarea parlamentului.
De-ar fi să-mi duc ideea pînă la capăt, aş putea chiar presupune că pot exista state în vecinătatea noastră – ca şi unele structuri interne – direct interesate în fragmentarea şi restructurarea jocului politic din România. Bref: la noi sînt, teoretic, întrunite condiţiile pentru ca în cinci ani de zile să putem avea un partid neo-legionar în Parlamentul României. 
Ah bon... deci şi dumnealui crede în conspiraţia mondială...  :)))

Destul de slab, Cioroianule... mai ia şi tu lecţii de la tov. Pîrvulescu (nu, nu cel de la Congresul PCR).

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vazusem si eu aberatia,dar n-am avut timp sa ma manifest
Tipul e varza ca de obicei si amesteca stanga cu dreapta .

Eu cred ca nu-l duce capul mai mult .

Tot in Dilema este si un articol al lui SVoinescu, care de vreo 2 luni sta pe tusa, sa nu cumva sa mai faca vreo boacana si sa fie "insultat"

Le este frica sa mai scrie pe bloguri, sunt speriati de internet !
Ei isi imagineaza ca ne pacalesc?
Mai este unul care se ascunde : Catalin Avramescu.El tace si face...
Dupa ce au batut toba cu "dreapta" si au tinut conferinte peste conferinte, s-au contrazis singuri cu economia sociala de piata .Iar cand au vazut ca nu tine treaba au cotit-o toti deodata in papuris ca sa se ascunda.
Mai nou conferintele la ISP se tin pe ascuns, nu le mai anunta nimeni ,vorbesc numai intre ei,in cerc inchis .
Nu inteleg de ce se autointituleaza think tank PDL ?

Riddick spunea...

Treaba cu "economia socială de piaţă" este mantra PPE şi apare şi în Tratatul de la Lisabona ca principiu al UE (a atras atenţia despre acest punct aseară Huhurezeanu în emisiunea cu Ilici de la Vîntu TV; Ilici deplângea "abandonarea statului social").

ISP e varză, nu mai adaug nimic, că mă enervez.

Dan Iancu spunea...

nu te enerva de pomana.

Riddick spunea...

Oare? :)

Crystal Clear spunea...

Da, si Valeriu Stoica a facut exact aceeasi remarca , despre economia sociala de piata : ca principiul este mentionat in Tratatul de aderare al RO la UE.
Atunca sa spuna clar ca UE apartine stangii si gata.
Ce le tot amesteca ?
Ne cred prosti?
De ce n-au spus NIMIC pana acum ,ne-au mintit si ne-au bagat in lagarul UESSR
Dan Iancu -tot de "acolo" este

Riddick spunea...

Ceea ce este scăpat din vedere - cum poate UE avea o economie ? Ce, UE este un stat ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: