06 februarie 2011

Critici adunătura PSDNLPC sau EuroKolhozul ? Eşti "(neo-)legionar" !



Cioroianu-good point continuă cu aberaţiile în Dilema veche :
Revenind în prezent, aş spune că, dacă cineva ar vrea să dea peste cap sistemul politic din România – care oricum e mai curînd îngăduit decît respectat –, atunci ar putea foarte bine încuraja apariţia unui partid neo-legionar, care să îmbine fundamentalismul ortodox (mai prezent decît credeţi), potenţialul de violenţă al străzii (enorm, cred), pulsiunile autohtoniste antioccidentale (în creştere şi ele), dispreţul pentru parlamentarism (care se cultivă insistent de 20 de ani, şi acum începe să dea roade) şi Internetul. Periodic, aflăm de la TV sau din sondaje cît la sută dintre români îi regretă pe Nicolae Ceauşescu sau pe Ion Antonescu (atunci de ce nu l-ar regreta unii şi pe C.Z. Codreanu?).
Ia, să vedem... pâi, violenţa străzii este apreciată de unii gen Mazăre (declarativ... în real, şi-ar pune coada pe spinare), de alte personaje din "noua" alianţă de stânga (mai voalat, ei sugerează iminenţa "exploziei sociale"), şi de maşina de propagandă (sau nu sesizaţi incitările de la televiziuni, ziare, site-uri "de ştiri" şi bloguri ?). 

Sistemul politic din România vor să-l dea peste cap chiar ei (aşteptaţi să vedeţi propunerile lor de modificare a Constituţiei; şi amintiţi-vă de referendumul constituţional trucat din 2003 şi de suspendarea preşedintelui din 2007). 

Aia cu "antioccidentalismul" e trimetere clară la criticile la adresa UE; pune în aceeaşi găleată propaganda neocomunistă - mai mult anti-SUA, anti-Israel si anti-NATO, prezentă în discursurile unor corifei ai alianţei de stânga (excelează Ponta şi Iliescu) şi criticile împotriva reglementărilor absurde ale UE, care afectează direct atât cetăţenii români cât şi România ca stat.

"Dispreţul pentru parlamentarism"... Parlamentarismul (văzut ca supremaţia parlamentarilor asupra altor puteri în stat, şi chiar asupra voinţei populare exprimată în referendumuri) este o marotă împotriva reformei statului, punct al programului de guvernare şi al agendei preşedintelui; electoratul a cerut la referendum şi reformarea parlamentului.
De-ar fi să-mi duc ideea pînă la capăt, aş putea chiar presupune că pot exista state în vecinătatea noastră – ca şi unele structuri interne – direct interesate în fragmentarea şi restructurarea jocului politic din România. Bref: la noi sînt, teoretic, întrunite condiţiile pentru ca în cinci ani de zile să putem avea un partid neo-legionar în Parlamentul României. 
Ah bon... deci şi dumnealui crede în conspiraţia mondială...  :)))

Destul de slab, Cioroianule... mai ia şi tu lecţii de la tov. Pîrvulescu (nu, nu cel de la Congresul PCR).

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vazusem si eu aberatia,dar n-am avut timp sa ma manifest
Tipul e varza ca de obicei si amesteca stanga cu dreapta .

Eu cred ca nu-l duce capul mai mult .

Tot in Dilema este si un articol al lui SVoinescu, care de vreo 2 luni sta pe tusa, sa nu cumva sa mai faca vreo boacana si sa fie "insultat"

Le este frica sa mai scrie pe bloguri, sunt speriati de internet !
Ei isi imagineaza ca ne pacalesc?
Mai este unul care se ascunde : Catalin Avramescu.El tace si face...
Dupa ce au batut toba cu "dreapta" si au tinut conferinte peste conferinte, s-au contrazis singuri cu economia sociala de piata .Iar cand au vazut ca nu tine treaba au cotit-o toti deodata in papuris ca sa se ascunda.
Mai nou conferintele la ISP se tin pe ascuns, nu le mai anunta nimeni ,vorbesc numai intre ei,in cerc inchis .
Nu inteleg de ce se autointituleaza think tank PDL ?

Riddick spunea...

Treaba cu "economia socială de piaţă" este mantra PPE şi apare şi în Tratatul de la Lisabona ca principiu al UE (a atras atenţia despre acest punct aseară Huhurezeanu în emisiunea cu Ilici de la Vîntu TV; Ilici deplângea "abandonarea statului social").

ISP e varză, nu mai adaug nimic, că mă enervez.

Dan Iancu spunea...

nu te enerva de pomana.

Riddick spunea...

Oare? :)

Crystal Clear spunea...

Da, si Valeriu Stoica a facut exact aceeasi remarca , despre economia sociala de piata : ca principiul este mentionat in Tratatul de aderare al RO la UE.
Atunca sa spuna clar ca UE apartine stangii si gata.
Ce le tot amesteca ?
Ne cred prosti?
De ce n-au spus NIMIC pana acum ,ne-au mintit si ne-au bagat in lagarul UESSR
Dan Iancu -tot de "acolo" este

Riddick spunea...

Ceea ce este scăpat din vedere - cum poate UE avea o economie ? Ce, UE este un stat ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: