10 ianuarie 2011
TRU: "PNL ne invită să constatăm o suprapunere de idealuri care leagă liberalismul de voiculism. România fără Băsescu ar fi fost o societate adjudecată."
Interviu al lui Traian Ungureanu (Ziare.com):
Distanta intre literat si politician e un cliseu comod menit sa scuteasca de participare. Asa numitii activisti civili si prea multii intelectuali isi aroga dreptul de a dirija societatea, dar denunta oripilati mizeria politicii. Asta le permite - cum spun englezii - sa manance prajitura si sa o pastreze, in acelasi timp.
La randul lor, politicienii sunt mai mult decat fericiti sa incurajeze acest cliseu care ii scuteste de probleme suplimentare. M-am apropiat de PD-L, de Traian Basescu si de politica de partid, in urma unei decizii proprii si nu pentru ca am fost cumparat. Am facut-o pentru ca asa pot continua in mod concret ce am inceput, in scris, ca ziarist.
PD-L nu a facut Guvern cu PSD pentru ca stia ca PNL se va discredita in poala lui Voiculescu. Alianta PD-L-PSD a fost o solutie temporara si dezagreabila care a ferit Romania de o lunga guvernare oligarhica sub titulatura PSD-PNL-PC, dupa ce a extras PSD din aceasta retea.
In schimb, contractul Antonescu-Voiculescu a fost incheiat inainte de alegeri si mult inainte de orice sugestie executiva. O intelegere de acest tip se poate face numai in baza valorilor comune. Prin urmare, PNL ne invita sa constatam o suprapunere de idealuri care leaga liberalismul de voiculism. Crin Antonescu si-a expus calibrul si defaimat partidul pentru o lunga perioada de timp.
Alianta a doi frustrati plus televiziunile de serviciu e un compromis respingator care poate fi masurat doar in efectele olfactive, nu in ordine politica reala. Ce lipseste acestui acord e cooptarea Marelui Evacuat. Cu Vadim alaturi, Antonescu si Voiculescu s-ar oglindi mai bine in propria lipsa de substanta.
De altfel, sper ca fotografia noii familii Antonescu-Voiculescu sa stea in rama pentru totdeauna si sa transmita, de acolo, mesajul public de baza: suntem impostori televizati, va rugam sa ne votati!
Asta producem: mizerie umana. Intunecarea e atat de avansata incat e greu de vazut cine mai poate da de firul salvator. Rasturnarea nu mai are ce rasturna. Voiculescu securistul-conservator e parlamentar, televiziunile cumparate de cativa miliardari-deseu tin o natie intreaga in palme, iar eminentele lor comentatorii de presa se intorc seara in palate bine ascunse de hectare de padure si trec la telefon pentru a regla contracte cu echipamente militare, santaje, campanii de defaimare si alte bunuri de stenograma.
Colegii polonezi, baltici, slovaci, bulgari va pot oferi un vagon de detalii. Politica estica a UE e politica blocului franco-german. Rezultatul e, deocamdata si tot mai mult, un cumul de miopie si emfaza. Parteneriatul Estic menit sa asigure flancul rasaritean al Uniunii e prizonierul agendei politice ruse.
Statele de pe linia de contact estica, adica Romania si Bulgaria, sunt haituite riguros de criterii rigide si ipocrite. Schengen nu are de-a face, nici in clin, nici in maneca, nici la regulament, cu Justitia. Dar tevatura pe tema "romanii si bulgarii sunt hotii de care va aparam" are totul de-a face cu punctele electorale dupa care alearga presedintele Sarkozy si cancelarul Merkel.
E adevarat ca justitia romana e o parodie nociva, dar asta nu inseamna ca fontiera de est a UE sta nepazita sau ca Romania si Bulgaria trebuie sa presteze servicii electorale gratuite.
Romania fara Basescu ar fi fost o societate adjudecata. Presedintele Basescu a evitat o etapa istorica pentru care Romania parea coapta: ucrainizarea, altfel spus un soi de colonialism intern in care o suma de retele controleaza resursele, regulile de joc si distributia recompenselor.
Basescu a fost si va mai fi esential, intr-o actiune pe care putini comentatori sunt capabili sau dispusi sa o recunoasca. O vor face istoricii, daca vom mai avea asa ceva, in viitorul apropiat. PD-L va intra in etapa post-Basescu, dar nu trebuie sa se desparta de reperul Basescu. Liderul politic Basescu nu poate fi copiat. Valorile lui raman, insa, cea mai buna directie politica.
Voturile sunt o chestiune de disciplina: esti in sala si mergi sau nu mergi cu grupul tau, uneori in functie de considerente nationale. Rapoartele sunt cel mai important criteriu. Volumul de munca si dezbatere e considerabil. Tema raportului spune mult despre seriozitatea autorului.
In fine, rapoartele au efect, pentru ca trebuie luate in considerare de Comisia Europeana si se pot solda cu modificari normative. Aici e contributia mea, cata este. E vorba de un raport asupra recuperarii somerilor greu reincadrabili si de un altul asupra asistentei financiare pentru Republica Moldova. De asemenea, un raport, finalizat, privitior la Strategia UE la Marea Neagra. Urmeaza un raport asupra dreptului de munca in UE, cu referinta speciala la cetatenii romani.
Dezamagiri: optica ruginita a blocului franco-german asupra statelor membre din Est si fetisismul social. Prima sta la baza unei erori strategice masive care poate costa UE la fel de mult ca impasul financiar declansat in 2008. A doua e un automatism comod care varsa bani in toate directiile sub presiunea agendei "corecte".
Prea multi europarlamentari refuza sa deschida ochii si sa observe ca "statul social" e mort iar "economia sociala de piata" nu se simte cu mult mai bine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
O astfel de poliţă de asigurare a fost creată prin proiectul de reorganizare a administraţiei fiscale. Şi chiar dacă nu se ştie dacă ţara va...
-
Via Conu Mişu : Lagărul UEist s-a construit Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin ca...
-
Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie: De und...
-
Ba n-a-nceput nimic (semnificativ), dar sună bine. Ce să înceapă, cu aceleaşi partide rotite alternativ la putere ?! BusinessMagazin : ...
-
Cercurile naţionaliste din Rusia încep să aibă îndoieli chiar şi asupra lui Putin. Europuciul de la Kiev putea fi lichidat cu costuri mici ...
-
Open Europe: Hungarian government accuses EU Commissioner of being "extremely ignorant or lying" E U Justice Commiss...
-
Eu rămân la opinia că Dragnea este un simulant. A asigurat distragerea atenţiei de la cursul real ţinut de PSD, iar "puşcăria" e...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
7 comentarii :
as fii inlocuit liberalismul cu ''patricismul''.in rest un articol de nota 10 realizat de maestru
Le are, le are, maistrul TRU...
He, he, good shit, mi-era dor de Ungureanu
"De altfel, sper ca fotografia noii familii Antonescu-Voiculescu sa stea in rama pentru totdeauna si sa transmita, de acolo, mesajul public de baza: suntem impostori televizati, va rugam sa ne votati!"
GENIAL!
Îi ciopleşte din bardă, aşchii-aşchii... :)
Cred ca s-a saturat TRU de cat -l-au terfelit astia!.
Ca sa nu mai vorbim de cum rasucesc veniturile de europarlamentar....
Exista atata mizerie umana : hotie, minciuna ,intriga, invidie incat cateodata obosesti si esti satul...
L-au băgat şi pe Severin în discuţie (cu un plus de 500.000 de euro), ca să dea greutate calomniilor.
Sunt organizati sa discrediteze pe oricine si orice nu le convine.
Tocmai de asta au preluat masss media.
O sa ma uit imediat la video cu Glenn Beck
"2. Preluarea controlului radiourilor şi a televiziunilor, fie cumpărându-le pe cele existente, fie înfiinţând unele proprii, care să devină predominante."
Trimiteți un comentariu